בנט: "מחשוב קוונטי היא טכנולוגיה בעלת פוטנציאל משמעותי לקדם את עולמנו ולהשפיע על חיינו. בהיותנו אומת היי-טק, יש לנו הזדמנות להוביל את התחום החדשני ופורץ הדרך הזה. אני מאמין שלצוות Quantum Source יהיה חלק משמעותי בהובלת הפיתוח והקידום של התחום"
קוונטום סורס (Quantum Source Labs) המפתחת טכנולוגיה פורצת דרך למימוש מחשבים קוונטים פוטוניים, הודיעה היום על הצטרפותו של ראש ממשלת ישראל לשעבר נפתלי בנט כחבר דירקטוריון של החברה. "כישוריו וניסיונו הרב של בנט יסייעו לחברה במשימתה לקידום טכנולוגיות מחשוב קוונטי פורצות דרך ועיצוב פני עתיד התחום כולו".
Quantum Source הוקמה בשנת 2021 על ידי עודד מלמד המכהן כמנכ"ל, דן חרש המכהן כיו"ר, גיל סמו המכהן כסמנכ"ל מחקר ופיתוח ופרופ' ברק דיין ומעסיקה 30 עובדים. Quantum Source היא חלק מגל חדש של חברות שמנסות לפתח מעבדים למחשבים קוונטיים.
חברת קוונטום סורס נמצאת בחזית מהפכת המחשוב הקוונטי, ומפתחת טכנולוגיות קוונטיות פוטונית חדשניות. על ידי מינוף כוחם של ביטים קוונטיים (קיוביטים), המחשוב הקוונטי מציע מהירות חישוב חסרת תקדים ופוטנציאל לפתור בעיות מורכבות בתחומים שונים.
נפתלי בנט: "מחשוב קוונטי היא טכנולוגיה עם פוטנציאל משמעותי לקדם את עולמנו ולהשפיע על חיינו. בהיותנו אומת היי-טק, יש ביכולתה של ישראל הזדמנות להוביל בתחום חדשני ופורץ דרך זה. אני מאמין שלצוות קוונטום סורס יהיה חלק משמעותי בהובלת פיתוח התחום וקידומו".
החברה מפתחת טכנולוגיה אשר תאפשר את מימושם של מחשבים קוונטים פוטוניים בעלי מיליוני קיוביטים, העמידים בפני שגיאות (fault tolerant). עד היום, חברות הצליחו לבנות ולהדגים מחשבים קוונטיים קטנים, בעלי עשרות עד מאות קיוביטים. מחשבים אלה אמנם מבוססים על טכנולוגיה פורצת דרך, אך בשל גודלם אין להם עדיין שימוש מסחרי מהותי.
עודד מלמד, מייסד משותף ומנכ"ל קוונטום סורס: "אנו מברכים על הצטרפותו של נפתלי בנט לדירקטוריון החברה. מר בנט שותף לחזוננו כי לטכנולוגיות המחשוב הקוונטיות פוטנציאל לחולל שינוי בתחומים רבים החשובים לחיינו. למר בנט רקע טכנולוגי ויזמי עשיר, וניסיון בינלאומי רחב ועמוק. הצטרפותו למאמץ הינה בעלת ערך משמעותי לחברה, בעודנו מתקדמים לפרוץ את גבולות הטכנולוגיה המוכרת."
קוונטום סורס גייסה בסבב סיד 27 מיליון דולר מ Grove Ventures, Pitango First, Eclipse, Dell Technologies Capital, ו – 10D. זהו אחד מסבבי הסיד הגדולים ביותר בתחום המחשוב הקוונטי.
בראיון ל-CHIPORTAL לקראת כנס ChipEx2023 שהתקיים בשבוע שעבר אמר מלמד: "אנחנו נמצאים בנקודה מאוד מעניינת. נקודה שבה מחשבים קוונטיים קטנים כבר הודגמו והטכנולוגיה הבסיסית כבר הוכחה אבל האתגר שעומד בפני כל התעשיה הוא איך לפתח טכנולוגיות וארכיטקטורות שיאפשרו לנו לבנות מחשבים גדולים באמת עם יכולת תיקון שגיאות שזה מה שצריך על מנת שמחשבים קוונטיים יהיו שימושיים."