הדו"ח מסיק כי תעשיית השבבים נמצאת במגמת צמיחה מהירה, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית, המחשוב הקוונטי וארכיטקטורות שבבים חדשות כמו chiplets
השבוע התפרסם דו"ח "EE Times Silicon 100" לשנת 2024 מתאר את מצב תעשיית השבבים הגלובלית, ומדגיש את החברות המתעוררות המבטיחות ביותר בתחום זה. הדו"ח מספק ניתוח מפורט על המגמות הטכנולוגיות והגיאוגרפיות המשפיעות על התעשייה, ומציג רשימה של 100 חברות סטארט-אפ שיש לעקוב אחריהן בשנת 2024. בנוסף, הדו"ח מצביע על ההשפעות הכלכליות והפוליטיות על התעשייה, כולל מתיחויות סחר בין ארה"ב לסין והשפעתן על סטארט-אפים סיניים.
הדו"ח מסיק כי תעשיית השבבים נמצאת במגמת צמיחה מהירה, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית, המחשוב הקוונטי וארכיטקטורות שבבים חדשות כמו chiplets. הוא מציין כי חברות סטארט-אפ בתחום השבבים באירופה ובישראל רושמות עליה בפעילותן, בעוד שחברות סיניות סובלות מירידה בשל מתיחויות הסחר עם ארה"ב. עוד מסקנות כוללות את החשיבות הגוברת של טכנולוגיות כוח ומעבדים מורכבים לבינה מלאכותית, ואת הצורך בהשקעות גדולות כדי להתחרות בשוק הגלובלי.
הדו"ח מציין מספר נתונים חשובים:
- הכנסות הגלובליות מתעשיית השבבים צפויות להגיע ל-588 מיליארד דולר בשנת 2024, עליה של 13% לעומת 2023.
- מספר חברות הסטארט-אפ ברשימת "Silicon 100" מהשנה הקודמת הוא 61, בעוד ש-39 חברות חדשות נוספו לרשימה.
- ישראל מופיעה ברשימה עם 8 חברות סטארט-אפ, עלייה ביחס לשנים קודמות.
- הדו"ח גם מציין את המגמות הגיאוגרפיות, עם עלייה בנוכחות של חברות סטארט-אפ אירופאיות וירידה בנוכחות של חברות סיניות ברשימה.
והנה מה שנכתב בדוח על החברות הישראליות:
- NeuReality. (קיסריה): NeuReality היא סטארטאפ המתמקד בבינה מלאכותית הניתנת להרחבה עבור מרכזי נתונים. החברה נוסדה בשנת 2019 על ידי צוות עם ניסיון בארכיטקטורות מרכזי נתונים. בשנת 2023, השיקה NeuReality את שבב ה-NR1 AI Inference, שהושק לשוק בצורת מודול ה-NR1-M עבור מרכזי נתונים קיימים או מכשיר ה-NR1-S עבור מרכזי נתונים חדשים ללא CPU. במרץ, גייסה NeuReality 20 מיליון דולר להאצת הפריסה של פתרון ה-NR1 שלה באזורים ושווקים נוספים.
- Polyn Technology. (קיסריה): Polyn Technology מציעה עיבוד אותות אנלוגיים נוירומורפיים של נתוני חיישנים גולמיים מכל סוג, המאפשר המרת רשתות נוירונים מאומנות לשבבי סיליקון עם צריכת אנרגיה נמוכה מאוד, זמן תגובה מהיר וגודל קטן. החברה נוסדה בשנת 2019 והציגה מעבדים ייעודיים לקול ולרעידות.
- NeoLogic. (נתניה): NeoLogic נוסדה בשנת 2021 כדי לפתח צורת לוגיקה בשם Quasi-CMOS, המשתמשת עד שליש פחות טרנזיסטורים לפונקציה מאשר CMOS קונבנציונלי. זה מציע יתרונות בביצועים, צריכת אנרגיה וגודל למעבדים קלאסיים ובינה מלאכותית. החברה נוסדה על ידי המנכ"ל אבי מסיקה וה-CTO זיו לשם, בעלי ניסיון רב בפיתוח וניהול עיצוב ופבריקציה של מיקרו-מעבדים. החברה גייסה 8 מיליון דולר בסבב השקעה ראשוני.
- Speedata. (נתניה): Speedata מפתחת מעבד ייעודי לאופטימיזציה של עומסי עבודה במרכזי נתונים בענן ובאנליטיקה. המעבד מתמודד עם שלוש בעיות עיקריות באנליטיקה—I/O, עיבוד וזיכרון—תוך התאמה לתוכנות קיימות ואינו דורש שינויים בקוד או במסגרת קיימת של הארגון. Speedata יצאה מהסתרה בשנת 2021 עם מימון של 55 מיליון דולר בסבב השקעה ראשון.
- Pliops. (רמת גן): Pliops נוסדה בשנת 2017 על ידי מומחים בתעשיית אחסון הפלאש מסמסונג, M-Systems ו-XtremIO. החברה מפתחת מאיץ מעבדי אחסון כדי לסייע למרכזי נתונים בענן ובארגונים לגשת לנתונים עד 50 פעמים מהר יותר עם 10% מהעומס החישובי וצריכת האנרגיה. הטכנולוגיה שלהם מאחדת מספר שכבות למכשיר אחד מבוסס גישה פטנטית. אידו בוקספן, ששימש כסגן נשיא בכיר לעיצוב שבבים ב-Nvidia, הצטרף ל-Pliops כמנכ"ל בשנת 2023.
- Chain Reaction. (תל אביב): Chain Reaction מפתחת ASICs בהתאמה אישית בשיתוף פעולה עם ספקי מחשוב ענן ומרכזי נתונים להפעלת רוטינות ופרטיות בטכנולוגיות עם ביצועים גבוהים וצריכת אנרגיה נמוכה. ה-3PU שלהם (יחידת עיבוד פרטיות משמרת) משמש להאצת טכנולוגיות פרטיות על נתונים מוצפנים בזמן אמת. החברה נוסדה בשנת 2019 על ידי המנכ"ל אלון וובמן, שהיה מייסד שותף של Mellanox ועבד שם 19 שנים עד למכירתה ל-Nvidia באפריל 2020.
- Hailo. (תל אביב): היילו בשנת 2017. מעבד הקצה AI שלה, Hailo-8, מסוגל לטפל בווידאו ברזולוציה גבוהה בזמן אמת או בזרמי וידאו מרובים ובמודלים של רשתות נוירונים בו זמנית. החברה הציגה את מעבדי ה-Hailo-15, המשלבים אינפרנס בינה מלאכותית עם מנועי ראייה ממוחשבת, ואת ה-Hailo-10, לביצוע בינה מלאכותית גנרטיבית בקצה. באפריל 2024 גייסה Hailo סכום נוסף של 120 מיליון דולר בהרחבת סבב C, מה שמביא את סך הגיוסים ל-344 מיליון דולר.
- Quantum Machines (תל אביב): Quantum Machines מפתחת מערכת חומרה-תוכנה לניהול ותפעול מחשבים קוונטיים. פלטפורמת האורקסטרציה הקוונטית של החברה תומכת בכיולים מרובי-קוביטים ותיקון שגיאות קוונטי ומתרחבת עד למאות קוביטים. במרץ 2023, שיתפה פעולה Quantum Machines עם Nvidia להשקת DGX Quantum, מערכת המשלבת GPUs ומחשוב קוונטי באמצעות פלטפורמת התוכנה CUDA Quantum.
.
מאף אחת מהן לא תגיע הישועה … כולם חברות בינוניות, בלי עומק טכנולוגי ועם מוצר לא תחרותי …