דוד דהאן, מנכ"ל הבאנה צילום: יח"צ |
להצלחה הרבה אבות וכך גם במקרה של הבאנה לאבס שנמכרה השבוע לאינטל בתמורה ל 2 מילארד דולר! להצלחתה שותפים עובדי הבאנה בארץ ובחו"ל, המשקיעים שהאמינו בחברה ותמכו בה וכמובן ראש וראשון אביגדור וילנץ היזם הסדרתי שהגה את הרעיון להקמת החברה לאחר שזיהה הזדמנות עסקית מענינת והחליט על הקמת חברה שתפתח מעבדים חכמים ומתקדמים לשוק הבינה המלאכותית המתפתח. אביגדור היה זה שהחליט לגייס את דוד דהן כמנכ"ל הבאנה אך דהן הוא זה שבנה צוות מנצח והוביל את הבאנה למכירה המוצלחת עוד בטרם ביצעה מכירה של מוצריה ללקוח כלשהו.
צ'יפסים מביא לכם לראשונה את כל הפרטים על החמישיה שהובילה את הבאנה להצלחה הגדולה:
דוד דהן – דוד המכונה בפי חבריו דוידי, הוא איש תעשיה ותיק העובד בתעשיית השבבים כבר למעלה מ- 25 שנה. מיד לאחר סיום לימודיו הצטרף כמהנדס צעיר לחברת DSP Group וטיפס במהרה בסולם תפקידי הפיתוח. לאחר 4 שנים עבר לעבוד בחברת CEVA שם התגלו כישורי הניהול והתפעול שלו. לאחר כ- 5 שנים כסגן נשיא לתפעול עבר לשמש בתפקיד דומה בחברת פריימסנס עד למכירתה לחברת אפל. המכירה הובילה אותו חזרה לכור מחצבתו, חברת DSPG אך הפעם כסגן נשיא לתפעול. דוידי, איש חביב וצנוע, אב לחמישה ילדים אהב את מה שעשה אך חלם להוביל חברה משלו. ההזדמנות הגיעה בתחילת 2016 כאשר אביגדור וילנץ בחר בו להוביל את הסטארטאפ החדש שלו ודיוידי אכן הוכיח כי הוא ראוי לאמון שניתן בו.
רן חלוץ – ההיכרות הראשונה בין דוידי לרן היתה בתחילת שנות האלפיים כאשר רן הצטרף כמהנדס צעיר לחברת CEVA בתקופה בה שימש דוידי כסמנכ"ל פיתוח ואח"כ כסמנכ"ל התפעול של החברה. בין השנים 2006-2012 עבדו רן ודיוידי בחברת פריימסנס. שניהם אמנם מילאו תפקידים ברמה אחרת אך לדווידי שימשה תקופה זו כהזדמנות טובה לעמוד על כישורי הפיתוח של רן. להבדיל מדווידי עם רכישת פריימסנס הצטרף רן לחברת אפל ועבד בה עד שדוידי פנה איליו בהצעה שיצטרף איליו להקמת מיזם חדש ויומרני שבא לקרא תיגר על מעבדי הבינה המלאכותית של NVIDIAושחקנים מרכזים אחרים בשוק זה.
שלמה רייקין– את לימודי ההנדסה שלו עשה שלמה באוניברסיטת Leiden בהולנד אך מיד עם סיום לימודיו ב-2003 הצטרף לחברת אינטל ישראל כחוקר וכמהנדס פיתוח. שלמה ידוע כמפתח בעל רעיונות מקוריים לפתרון בעיות הנדסיות מורכבות ועל שמו רשומים כבר כ-45 פטנטים. שלמה שימש כארכיטקסט פרויקטי פיתוח של אינטל ואח"כ עבד בחברת מלאנוקס שם שימש כארכיטקט ראשי. זמן קצר לאחר הקמת הבאנה גויס לחברה כ-CTO והוא משמש בתפקיד זה עד היום.
איתן מדינה –איתן החל את עבודתו בתעשיית השבבים כאשר הצטרף לפני קרוב ל20 שנה לחברת גלילאו, המיזם הראשון של אביגדור וילנץ והמשיך עם צוות החברה גם לאחר מכירתה לחברת מרוול. לפני כעשור עבר לעמק הסיליקון בקליפורניה ובשנים האחרונות התמקד בתפקידי ניהול ושיווק . בתפקידו האחרון שימש כמנכ"ל החטיבה האולטראסונית של חברת TDK InvenSense. ביוני 2018 הצטרף להבאנה כדי להוביל את הפיתוח העסקי של החברה. זה קרה במקביל לסיום הפיתוח של מוצרי הבאנה ואיתן נבחר להיות "הפנים של החברה" כלומר להשתתף מטעמה בכנסים ותערוכות כדי לקדם את מוצריה בשוק השבבים העולמי. מיקומו בעמק הסיליקון סייע לו ולהבאנה להיות "קרוב לשוק", להיפגש עם החברות הפוטינציליות ולהשתתף בכנסים הרלוונטים.
אבי שדמי – אבי הוא איש כספים וכלכלה מנוסה כולל נסיון כ- CFOשל חברות שנמכרו לחברות רב לאומיות. הוא שימש כמנהל כספים ראשי של חברת Gteko שנרכשה ע"י מיקרוסופט, כ – CFO של חברת Mintigoוכ- CFO של חברת פרייסנס עד למכירתה לאפל. בפריימסנס הכיר את דוידי ובספטמבר 2018 הצטרף להבאנה כ-CFO של החברה.
{loadposition content-related} |