אחד הבולים מוקדש לחברת "אינטל" העולמית החלה לפעול בישראל בשנת 1974, עם הקמת מרכז הפיתוח בחיפה ביוזמתו של דב פרוהמן. זה היה מרכז הפיתוח הראשון של החברה מחוץ לגבולות ארה"ב. לתחילת פעולתה של "אינטל" בישראל היה חלק משמעותי בהנחת היסודות לתעשיית ההיי-טק בישראל.
.
בול המוקדש לתעשיית השבבים בישראל ולמעשה לאינטל, לרגל תערוכת אקספו 2010 |
חברת דואר ישראל הוציאה לאור סדרת בולים תחת הכותרת חידושים ישראליים ששינו את העולם לרגל השתתפות ישראל תערוכת אקספו 2010, שנגחאי, סין
מהדואר נמסר כי תערוכת אקספו העולמית, המאורגנת בכל חמש שנים ע"י הארגון הבין-לאומי BIE, נחשבת "האולימפיאדה הכלכלית והתרבותית" העולמית. בתערוכה, שתתקיים בשנגחאי מ-1 במאי ועד ל-31 באוקטובר 2010, צפויים להשתתף כ-70 מיליון מבקרים. הנושא המרכזי של התערוכה הוא "עיר טובה יותר – חיים טובים יותר" Better City – Better Life. כ-50 מדינות יקימו ביתנים לאומיים בבניה עצמית בתערוכה שהיא הגדולה בהסטוריה של תערוכות אקספו שהחלו עוד במאה ה-19.
באוקטובר 2007 קיבלה ממשלת ישראל החלטה להשתתף באקספו 2010 בסין וקבעה כי משרד החוץ יוביל את הפרויקט. היעדים העיקריים של ישראל בתערוכה העולמית היוקרתית הם מיצוב ישראל כמרכז עולמי של יזמות וטכנולוגיה, חשיפת הטכנולוגיות הישראליות ואפשרויות לשיתופי פעולה, חיזוק הקשר בין ישראל וסין וקידום התיירות לישראל. האדריכל חיים דותן בשיתוף עם המעצב פרוספר עמיר עומדים בראש התכנון, העיצוב וההקמה של הביתן הלאומי. הביתן, המשתרע על שטח של כ- 2,000 מ"ר, יציג מכלול יכולות והישגים של ישראל תחת הכותרת "חידושים לחיים טובים יותר" "Innovation for Better Life".
הבולים מונפקים בגליונות חגיגיים, המעוצבים במתכונת מיוחדת. במרכזו של כל גיליון שולבה דמותו של ביתן ישראל בתערוכת "אקספו 2010 שנגחאי". המבנה הארכיטקטוני החדשני מסמל דיאלוג, תנופה ופריצה. מיטב החידושים והפיתוחים הטכנולוגיים של ישראל יוצגו במופע מולטימדיה חדשני ומרהיב, תוך שימוש באמצעי התצוגה הויזואליים המתקדמים ביותר. המיקום המרכזי במיתחם התערוכה יאפשר לתצוגה הישראלית להתחרות היטב על תשומת-לב המבקרים, מול שורה ארוכה של ביתנים לאומיים ראוותניים.
היי-טק – שבבים ומעבדים – אינטל כדוגמה
אחד הבולים מוקדש לחברת "אינטל" העולמית החלה לפעול בישראל בשנת 1974, עם הקמת מרכז הפיתוח בחיפה ביוזמתו של דב פרוהמן. זה היה מרכז הפיתוח הראשון של החברה מחוץ לגבולות ארה"ב. לתחילת פעולתה של "אינטל" בישראל היה חלק משמעותי בהנחת היסודות לתעשיית ההיי-טק בישראל. הצלחתו של מרכז הפיתוח סייעה בשנת 1985 בידי דב פרוהמן לשכנע את חברת האם להקים בישראל גם את מפעל היצור הראשון של "אינטל" מחוץ לגבולות ארה"ב. גולת הכותרת של "אינטל" בישראל הוא מפעל הייצור החדיש שהוקם בקרית גת, בו מיוצרים מעבדים מן המתקדמים ביותר בעולם. למרכזי הפיתוח בישראל יש תרומה מכרעת להצלחתה של חברת "אינטל", שבה תוכננו ומתוכננים מעבדים חדשניים ומתקדמים, שאיפשרו להזניק את יכולתם, עוצמתם ומהירותם של המחשבים בעולם. כיום מפעילה "אינטל" בישראל ארבעה מרכזי פיתוח בחיפה, בפתח תקווה, בירושלים וביקום; ושני מפעלי ייצור בירושלים ובקרית גת.
רפואה – עזרים רפואיים – בול לגלולת המצלמה של גיוון אימג'ינג
בול אחר בסדרה לא פוסח אף הוא על ענף השבבים: "גיוון אימג'ינג" הינה חברה ישראלית, שמרכזה ביקנעם, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות חדשניות ידידותיות ויעילות לאבחון מחלות במערכת העיכול. "גיוון אימג'ינג" היא החברה הראשונה בעולם, שפיתחה את האפשרות לביצוע הבדיקה באמצעות גלולה הניתנת לבליעה, ובכך יצרה מהפכה עולמית בתחום.
הטכנולוגיה של החברה מבוססת על גלולה חד-פעמית, הכוללת מצלמה זעירה. הגלולה משדרת מתוך הגוף צילום צבעוני באיכות גבוהה של מערכת העיכול, ומאפשרת לרופא המטפל לאתר את הבעיות מהן סובל הנבדק ללא כאבים ובאופן לא פולשני.
המערכת משווקת כיום ביותר מ- 70 מדינות ברחבי העולם. למעלה מ-1,000,000 איש כבר נבדקו באמצעותה בכ-5,000 מרכזים רפואיים. שיפור איכות חייהם של מאות אלפי חולים התאפשר בזכות חדשנות ישראלית זו.
חקלאות – השקיה בטפטוף
השקיה בטפטוף הינה שיטת ההשקיה היעילה והמתקדמת בעולם, ומקורה בישראל של שנות ה-60. היא פותחה על בסיס מחקריו של המהנדס שמחה בלאס, שגילה כי צמחים מתפתחים טוב יותר בסמוך למקור מים נקודתי. בשנת 1965 הוקם בקיבוץ חצרים שבנגב מפעל "נטפים", שהפיץ בעולם את בשורת ההשקיה בטפטוף. שיטה זו משלבת השקיה והזנה של הצמח באמצעות טיפות מים מהולים בדשן, אותן מעבירה הטפטפת ישירות אל שורשי הצמח. כך מושגים יבולים גבוהים ואיכותיים יותר תוך חיסכון רב במים ואנרגיה.
במהלך שנות קיומו של "נטפים" פותחו עוד מוצרים חדשניים, שהותאמו לגידולים חקלאיים שונים ולניצול מקורות מים חלופיים.