שבעת המופלאים שכל יזם חייב להכיר
אם אתם נמנים על אותם יזמים צעירים שנטלו יוזמה וסיכון ובשם הדחף להצלחה הקימו מיזם משלהם, אתם בוודאי מכירים את בעיית גיוס ההון. זה מתחיל קל יחסית כי בעזרת משפחה, חברים, שכנים וקצת חסכונות תמיד אפשר לאסוף כמה מאות אלפי שקלים ולצאת לדרך. הבעיה האמיתית מתחילה כשמגיעים לגיוסים היותר משמעותיים. אז כבר צריך לממן נסיעות ,משרדים, כלי פיתוח וכמובן משכורות לעובדים והסכומים נמדדים במליונים.
שבעת המופלאים שכל יזם חייב להכיר
אם אתם נמנים על אותם יזמים צעירים שנטלו יוזמה וסיכון ובשם הדחף להצלחה הקימו מיזם משלהם, אתם בוודאי מכירים את בעיית גיוס ההון. זה מתחיל קל יחסית כי בעזרת משפחה, חברים, שכנים וקצת חסכונות תמיד אפשר לאסוף כמה מאות אלפי שקלים ולצאת לדרך. הבעיה האמיתית מתחילה כשמגיעים לגיוסים היותר משמעותיים. אז כבר צריך לממן נסיעות,משרדים, כלי פיתוח וכמובן משכורות לעובדים והסכומים נמדדים במליונים.
בעבר ניתן היה לגייס לא מעט כסף ממשקיעי הון הסיכון אך כיום, בצוק העיתים, ובמצב של השקעות הולכות ופוחתות משנה לשנה, משקיעי הון הסיכון ממעטים להשקיע בחברות צעירות ועל אחת כמה וכמה בחברות מתחום השבבים הדורשות סכומי מימון גבוהים יחסית. גם אם אינכם בין היזמים המוזכרים לעיל אולי תהפכו לכאלה בשנים הקרובות ותכירו את הבעיות אותן הזכרנו מקרוב. לטובת כל קוראינוהחליט Chiportal לחשוף את פרטיהם של שבעת המופלאים. שבעה אנשים המייצגים שבע קרנות השקעה תאגידיות ( Corporate VC) כלומר קרנות שהחברות הרב לאומיות הגדולות ביותר מקימות לצורך השקעה במיזמים חדשים. לכאורה יהיו כאלה מבינכם שיתהו לשם מה נחוץ לתאגיד ענק כמו אינטל למשל להקים קרן השקעה תאגידית? אך במציאות של ימנו יש לכך כמה סיבות טובות. הקרנות הללו מאפשרות לחברות הרב לאומיות להיחשף לטכנולוגיות חדשותבשלבים מוקדמים יחסית ולפעמים הן גם משלבות בשלב מאוחר יותר את הטכנולוגיות הללו במוצריהן. במקרים מסוימים הן גם רוכשות את אותן חברות והופכות להיות בעלות הטכנולוגיה החדישה. קרנות אלה משקיעות בעיקר בחברות העוסקת בתחומים שיש בהן סינרגיה עם תחום עיסוק החברה. תאגידים אחרים רואים בקרנות זרוע השקעות לכל דבר ומטרתן לגוון את סל ההשקעות של כספי החברה . במקרים אלה משקיעות הקרנות בכל התחומים שנראים למנהלי הקרן כמעניינים ללא קשר לתחומי העיסוק של החברה. כך או כך, אנשי הקשר בקרנות הללו הם אנשים יקרים מפז שחשוב מאד כל יזם להכירם. להלן שמותיהם:
• מרכוס בטיסטי (Marcos Battisti) מנכ"ל אינטל קפיטל ,מערב אירופה וישראל
• פטריק מייסברגר (Patrick Weisberger)– מנהל שותף בקרן T-Venture Holding (קרן ההשקעות של דוטשה טלקום)
• דיוויד לפטלי (David Leftley) – מנהל בקרןVodafone Venture Europe של מפעיל הטלקום הבריטי
• ד"ר יורגסיורט (Dr. Jorg Sievert ) – שותף מנהל בקרן SAP Ventures
• דניס ברייר ( (Denis Barrier– נשיא זרוע ההשקעות של חברת אורנג' הנקראת Orange Capital Investment Management
• לואיס טוט (Louis Toth) – מנכ"ל חב' ההשקעות Comcast Interactive Capital
• אנדריו מונשו (Andrew Monshaw) – מנכ"ל חטיבת שוק הביניים הבינלאומי באגף המכירות ושותפי ההפצה העסקייםשל חב' יבמ. יבמ אינה נוטה להשקיע בחברות הזנק אלא חותמת עימן הסכמים לשיתוף פעולה עסקי ובמקרים מסוימים רוכשת את החברות הללו. אנדריו היה מעורב ברכישתן של חברות XIV ודילג'נט הישראליות.
כל מנהלי הקרנות הנ"ל ביקרו לאחרונה בישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של איגוד תעשיית הייטק (HTIA ). המנהלים היו שותפים לכמה מהפנלים במהלך הכנס והביעו רצונם להשקיע בחברות הייטק ישראליות כולל חברות מתחום השבבים.