מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל ישראל |
אינטל הודיעה על כוונתה להשקיע במהלך 5 השנים הבאות 55 מיליון שקלים במכון למחקר אקדמי משותף עם מספר מוסדות אקדמיים בישראל. המכון יעסוק במחקר מתקדם של אינטליגנציה חישובית (Computational Intelligence) ויבחן דרכים לאפשר למערכות מחשוב להעצים את יכולות המוח האנושי במגוון רחב של משימות מורכבות – ניתוח כמויות נתונים עצומות, הבנת קלטים מורכבים, קבלת החלטות עצמאית של המחשב ותקשורת בעלת משמעות עם בני אנוש. המכון יתמקד בשילוב הטכנולוגיות המשמשות כתשתית לאינטליגנציה חישובית: ארכיטקטורת מעבדים מתקדמת וטכניקות של מערכות מחשוב לומדות לעיבוד נתוני חיישנים והמרתם לבינה. שיתוף הפעולה של אינטל עם חוקרים אקדמיים יאיץ את הפיתוח של הדור הבא של טכנולוגיות המסוגלות ללמוד, להסתגל ולתקשר עם משתמשים ולאפשר חוויה מותאמת אישית. אינטל תממן את התוכנית שתעסוק במחקר חיוני לעתידן של מערכות המחשוב. המכון החדש ינוהל במשותף על ידי חוקרים מאינטל והאקדמיה.
"המכון החדש מדגיש את מחויבותה של אינטל לקידום הדור הבא של החדשנות על ידי בניה ומימון של שיתוף פעולה במחקר אקדמי" הסביר ג'סטין ראטנר, מנהל הטכנולוגיה הראשי ומנהל המעבדות של אינטל העולמית. "צעד זה גם מדגיש את ההכרה והאמון שלנו ביכולות קהילת המחקר המדעי בישראל ומיקומה בחזית המדע".
"לאינטל מערכת יחסים ארוכת ימים עם הקהילה האקדמית בישראל," אמרה מקסין פסברג, סגנית נשיא ומנכ"לית אינטל ישראל. "המכון החדש יאפשר לנו להעמיק ולהעשיר את מערכת היחסים הזו והוא יעודד שיתוף פעולה הדוק בין חוקרים ומכוני מחקר מובילים ברחבי ישראל".
אינטל מפעילה ששה מרכזי פיתוח וייצור בישראל. תחומי המחקר ייבחרו בקפידה בכדי לאפשר שיתוף פעולה בין מומחי הפיתוח של אינטל לחוקרים האקדמיים. "אנו מאמינים שיכולות חישה יהיו חלק בלתי נפרד ממערכות המחשוב העתידיות וכי בני האדם ינצלו את המערכות שלנו כדי לפרש את המידע הנקלט," הסביר רוני פרידמן, סגן נשיא ומנכ"ל קבוצת פיתוח הארכיטקטורה באינטל העולמית.
בחודשים הבאים תפעל אינטל, יחד עם חברי סגל מובילים בתחומי המחקר הרלוונטיים על גיבוש המנהיגות האקדמית של המכון החדש, הצפוי להתחיל לפעול בתחילת 2012. צוותי המחקר האקדמיים ישתפו פעולה עם מומחי חומרה ותוכנה מצוותי מחקר ופיתוח רבים של אינטל. {loadposition content-related}