אריאל תלה את הנעליים…בינתיים
אין הרבה ישראלים שזכו לנהל מרכז פיתוח של חברת אפל. הראשון בינהם התפטר לפני שבוע מתפקידו ועזב את הג'וב שנראה לכאורה חלומי. המנהל הישראלי שוויתר על התפקיד הנחשק הוא אריאל מייסלוס. אחד מהיזמים הסדרתיים המצליחים ביותר שידעה תעשיית השבבים הישראלית.
אריאל תלה את הנעליים…בינתיים
אין הרבה ישראלים שזכו לנהל מרכז פיתוח של חברת אפל. הראשון בינהם התפטר לפני שבוע מתפקידו ועזב את הג'וב שנראה לכאורה חלומי. המנהל הישראלי שוויתר על התפקיד הנחשק הוא אריאל מייסלוס. אחד מהיזמים הסדרתיים המצליחים ביותר שידעה תעשיית השבבים הישראלית.
כבר כשהתגייס לצבא אותר אריאל כעילוי וצורף לתוכנית היוקרתית "תלפיות".את התואר הראשון שלו עשה במסגרת התוכנית במתימטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב , אח"כ החל שירותו ביחידת עילית למחקר ופיתוח של צה"ל ובמקביל השלים תואר במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. לאחר 10 שנים בצבא (כפי שמחייבת התוכנית) השתחרר בשנת 2001 ולאחר מספר חודשים כבר הקים ביחד עם שותפו וחברו ליחידה ויקטור ויסלאב את חברות פסעבה. תפקידו בפסעבה הוגדר כנשיא אך למעשה שימש במגוון תפקידים החל מקביעת אסטרטגיות, פעילויות בתחום השיווק והמכירות וכן סייע בתחומים הטכנולוגים.
פסעבה פיתחה שבבים להעברת יישומים מבוססי אינטרנט על גבי סיבים אופטיים, לצרכנים הסופיים (פרוטוקול התקשורת הידוע בשמו FTTH – Fiber to the Home של פסעבה איפשר לספקי שירותי התקשורת להעביר קול, ווידאו ונתונים במהירות של ג'יגה בייט לשנייה, ולעשות זאת במחיר נמוך בהשוואה למה שהציעו אז טכנולוגיות האחרות. ב2006 קיבלו ויקטור ואריאל הצעה שקשה היה לסרב לה ומכרו את פסעבה לחברת PMC Sierra הקנדית בתמורה ל300 מליון דולר (לאחר שהושקעו בה 11 מליון דולר בלבד). היה זה אחד האקזיטים המרשימים בעשור האחרון אך עבור אריאל (בן ה-32 באותה עת ) היתה זו רק תחילת הדרך. כבר באותה שנה הקים ביחד עם אחיו ראובן את חברת הניו מדיה פודינג מדיה ושימש כמנכ"לה. החברה עסקה בפיתוח פלטפורמות לפרסום בסלולר וזכתה לגיבוי פיננסי חזק גם מקרנות הון סיכון BRM ואופוס קפיטל וגם ממשקיעים פרטיים כגון אייל ולדמן מנכ"ל מלאנוקס, אודי ויינשטיין ויריב גילת שהשקיעו בה בסה"כ כ-10 מיליון דולר . אך נראה שפודינג הקדימה את זמנה ובסופו של דבר נמכרה בשנת 2010. לאריאל היתה זו רק הרפתקה אחת מיני רבות בהן היה מעורב שכן כבר בשנת 2006 במקביל להקמת פודינג הקים ביחד עם ד"ר אודי וינשטיין וד"ר אופיק שלווי (שניים מיזמי ליבית המצליחה) את חברת אנוביט. שמה של החברה החדשה נגזר מהמילים add another bit .הרעיון מאחורי הקמתה היה לשפר את מהירות ואמינות שבבי זיכרון הפלאש במכשירים ניידים וכן לאפשר אחסון מידע רב יותר על גבי התקני הפלאש. ב-2009 החלה החברה להציג מוצריה ועד מהרה שולב השבב של אנוביט ב-iPhone, ב- iPad וב-MacBook Air שמייצרת אפל וכן במוצרי חברות סמסונג, אינטל, והייניקס. המוצר של אנוביט נחשב למהפכני בתחומו ואיפשר שיפור אמינות יחידות הזיכרון פי 15! ויותר (מרמה של 3,000 כתיבות ומחיקות לכ־50,000) .
במקביל לתפקידו כנשיא אנוביט שימש אריאל כחבר דירקטוריון בשתי חברות סטארטאפ אמריקאיות Covio ו Nanoconduction- . בדיוק לפני שנה, ב-20 בדצמבר, 2011 הודיעו מנהלי אנוביט לעובדי החברה בהרצליה על השלמת העסקה לרכישת חברת אנוביט ע"י חברת אפל בתמורה ל-400 מליון דולר ואנוביט הפכה למרכז הפיתוח הראשון של אפל בישראל. אריאל מונה לתפקיד מנהל המרכז ושימש בתפקידו זה עד להתפטרותו כאמור לפני כשבוע. בתוך עשור הספיק אריאל יותר מאשר רבים אחרים במשך כל ימי חייהם ויש לנו סיבות טובות להאמין כי עוד נשמע עליו רבות.
אריאל יהיה אורח מועדון השבבים במפגש שיערך ב-24 בדצמבר, 2012.