פרופ' תום ג'ונס, אוניברסיטת וורוויק |
פריצת דרך חדשה בטכנולוגיות סולאריות תוכל להוביל לפיתוחם של התקנים אלקטרוניים נישאים, כגון מקראות ספרים דיגיטליים, הניתנים לטעינה תוך כדי הליכה, אפילו במקומות בהם יש תאורה מועטה וצל חלקי.
מדענים מאוניברסיטת וורוויק מבריטניה, בשיתוף פעולה עם חברת-בת בשם "Molecular Solar", פיתחו תא סולארי אורגני המייצר מתח חשמלי מספיק גדול לשם הטענה ישירה של סוללת ליתיום, מבלי הצורך לחבר במשולב מספר תאים בשרשרת. התקני תאים אלו מתפקדים כהלכה בתנאי תאורה שונים, לרבות צל חלקי, עובדה ההופכת אותם למוצרי צריכה אלקטרוניים נישאים, כגון מקראות ספרים דיגיטליים, מצלמות וטלפונים ניידים.
תאים פוטו-וולטאים אורגניים (OPV) המכונים "דור שלישי" של טכנולוגיות סולאריות, מספקים אפשרויות מרתקות תודות לתכונות כגון ייצור זול, קלות-משקל ותאימות למשטחים גמישים, תכונות ההופכות אותם לאידיאלים כאביזרי אלקטרוניקה נישאים.
הטכנולוגיה החדשה הזו של תאים פוטו-וולטאים אורגניים מהווה פריצת דרך בתחום של הפעלת מכשירים אלקטרוניים נישאים במתח נמוך. החוקרים הדגימו תא בעל מתח חשמלי של יותר מ-7 וולט המייצר אנרגיה מרבית הגבוהה מהערך של 4.2 וולט הנדרשים להפעלת סוללות ליתיום רגילות. זו הפעם הראשונה שערכים אלו הודגמו עבור תאים פוטו-וולטאים אורגניים.
מסביר החוקר הראשי: "מטען סולארי קל-משקל בגודל של כרטיס אשראי יוכל להתאים לסוללה של התקנים אלקטרוניים נישאים, כגון טלפון נייד, וכן הוא יוכל לטעון אותם בזמן שאנו יושבים איתם בסלון."
השלב הבא של החוקרים הוא להרחיב את הטכנולוגיה הזו מחוץ לקנה המידה המעבדתי על מנת לאפשר ייצור זול של מטעני חשמל מתאים פוטו-וולטאים אורגניים לקנה מידה מסחרי. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המדעי "Advanced Energy Materials".
{loadposition content-related} |