אינטל התוותה חזון למכשירים שאינם מצריכים כבלים וסיסמאות וחוויות של אינטראקציה טבעית, הודות ליכולות זיהוי קול, פנים ומחוות, שיצאו לשוק ב-2013.
מייק בל, סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצת המובייל והתקשורת באינטל |
במסיבת עיתונאים אותה קיימה בתערוכה הבינלאומית למוצרי צריכה אלקטרוניים (CES) בלאס ווגאס, חשפה אינטל פרטים חדשים על שבבים שהיא מפתחת לזירת הסמארטפונים, מחשבי טאבלט ומחשבי אולטרבוק. ראשית חשפה אינטל פלטפורמת שבבים חדשה מבוססי מעבד אטום (שם קוד "לקסינגטון") המיועדים לנישת הסמארטפונים הזולים. הסמארטפונים הללו כוללים תכונות שונות, לרבות מעבד Intel Atom Z2420 עם טכנולוגיית Hyper-Threading המסוגלת להגיע למהירויות של 1.2 GHJz, קידוד/פענוח חומרה מואץ של 1080p ותמיכה בעד שתי מצלמות, לרבות מצב "התפרצות" (burst) המאפשר למשתמשים ללכוד עד 7 תמונות בפחות משנייה באיכות של 5 מגה-פיקסל. על פי הערכות בשוק, היקף המכירות של הסמארטפונים הזולים יגיע ל-500 מיליון יחידות עד 2015. בין הלקוחות שהכריזו על תמיכה בפלטפורמת השבבים החדשים של אינטל אפשר למנות את אייסר, Lave ו-Safaricom
מייק בל, סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצת המובייל והתקשורת באינטל, סיפר כי במהלך המחצית הראשונה של השנה, תשוחרר לשוק פלטפורמת שבבים חדשה לזירת הסמארטפונים, שם קוד:Intel Atom Z2580 (לשעבר, Clover Trail+") המיועדת לסמארטפונים עתירי ביצועים. הפלטפורמה תכלול מעבד Intel Atom כפול ליבה עם טכנולוגיית Intel Hyper Threading וגם מנוע גרפי כפול ליבה. בל ציין שהפלטפורמה החדשה תספק עד פי שניים מיתרונות הביצועים בהשוואה לפתרון הדור הנוכחי של אינטל לסמארטפונים (שם קוד: "Medfield") במקביל לעוצמה וחיי סוללה תחרותיים.
מפת הדרכים של טאבלטים מתרחבת עם מעבד אינטל אטום עם ארבע ליבות
לפי אינטל, כבר כיום יצרניות מחשבים רבות, בהן אייסר, אסוס, דל, פוג'יטסו, HP, לנובו, LG וסמסונג, מוכרות טאבלטים מבוססי אטום עם מערכת ההפעלה Windows 8. טאבלטים נוספים צפויים לצאת לשוק בשבועות הבאים. בל חשף ב-CES גם פרטים חדשים אודות מפת הדרכים של אינטל לטאבלטים להמשך 2013. פלטפורמת השבבים של אינטל לטאבלטים תכלול "מערכת על שבב" (System on a chip) בטכנולוגיית 22 ננו-מטר תחת שם הקוד "Bay Trail". שבבים אלה יצאו בתקופת החגים של 2013. המערכת על שבב הראשונה תכלול ארבע ליבות ותהווה את מעבד אטום החזק ביותר עד היום. היא תספק ביצועים של יותר מפי שניים בהשוואה לדור הנוכחי של מחשבי הלוח של אינטל. המערכת תכיל גם תכונות אבטחה חדשות ומשופרות. מעבדים אלה ישתלבו במחשבים בעובי אינו עולה על 8 מ"מ. בנוסף הללו יהיו בעלי חיי סוללה ומצב סטנדביי של שבועות תמימים. "אנו ננצל את נכסי התוכנה המדהימים ואת המומחיות העומדים לרשותנו ונספק את המוצרים הטובים ביותר עם חווית השימוש הטובה ביותר מסוגה", ציין בל.
צריכת חשמל נמוכה מניעה את החדשנות בקטגוריית האולטרבוק
מאז אמצע 2011 מובילה אינטל את התעשייה ומשיקה מחשבי אולטרבוק שנועדו לספק חווית מחשוב ניידת חדשה, שכוללים עיצובים דקים, אלגנטיים ואף דו-תכליתיים. על מנת לאפשר את העיצובים החדשניים האלה, אינטל הכריזה בספטמבר האחרון על הוספת קו חדש של מעבדים לדור הרביעי של משפחת מעבדי Intel Core עם צריכת חשמל של 10 ואט. אולם עד שמעבדים אלה יצאו לשוק, אינטל חשפה גם תוכניות חדשות לשיפור צריכת החשמל במשפחת מעבדי Intel Core מהדור השלישי.
קירק סקאוגן, סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצות מחשבי הקליינט האישיים באינטל, הודיע ב-CES כי שבבים אלה יפעלו גם בצריכת חשמל נמוכה של 7 ואט, ויעניקו ליצרנים גמישות רבה יותר ביצירת מחשבים דו-תכליתיים דקים וקלים יותר. כיום נמצאים בפיתוח יותר מתריסר עיצובים המבוססים על ההיצע החדש של מעבדים חסכוניים בחשמל, והם אמורים לאפשר חווית שימוש מלאה של מחשוב אישי נייד בגדלים שונים, לרבות טאבלטים ומחשבי אולטרבוק דו-תכליתיים. האולטרבוק IdeaPad Yoga של לנובו והטאבלט Sage 2 של אייסר יהיו בין המחשבים הראשונים שיצאו לשוק באביב ובתוכם מעבדי אינטל החדשים שהדגים סקאוגן על הבמה.
סקאוגן גם גילה שעל מנת לאפשר סוף סוף למשתמשים להשאיר את המטענים הכבדים בבית, הדור הרביעי של משפחת מעבדי Intel Core (לשעבר, "Hawell") יאריך גם את חיי הסוללה לעומת מה שמציעים הלפטופים המתקדמים של ימינו. המערכות החדשות צפויות לספק יותר מתשע שעות של חיי סוללה רצופים, ולשחרר את המשתמשים מהצורך לסחוב כבלים לכל מקום. "מעבדי Core מהדור הרביעי הם השבבים הראשונים שאינטל בנתה מתוך מחשבה על האולטרבוק", אמר סקאוגן. "אנו צופים שהחיסכון העצום באנרגיה שמתאפשר במעבדי Core והגידול במערכות המבוססות על מגע, יובילו לגל חדש ומשמעותי של מחשבי אולטרבוק וטאבלטים דו-תכליתיים, שיהיו דקים וקלים יותר ובה בעת יציעו אותם ביצועים מלאים הדרושים לאינטראקציה 'אנושית' יותר באמצעות מגע וזיהוי קול ומחוות". על מנת להמחיש את ההשפעה של צריכת חשמל הנמוכה של הדור הרביעי של מעבדי Intel Core הציג סקאוגן עיצוב חדש של אולטרבוק (שם קוד North Cape), ההופך למחשב לוח של 10 מ"מ ורץ על סוללה במשך יותר מ-13 שעות.
להפעיל את המחשב באמצעות קול ותנועות ידיים
אינטל הציגה בתערוכת CES גם טעימה מהאופן שבו היא סבורה כי הצרכנים יתקשרו עם המחשבים שלהם. בתערוכה הציגה אינטל כיצד מצלמת עומק תלת ממדית שמשולבת במחשבים ומשמשת לוועידות וידיאו, יוצרת "שליפת רקע" (background extraction). אינטל גם הדגימה יישומים שבהם ניתן לתמרן עצמים באופן טבעי בעזרת קול ותנועות חופשיות של הידיים, האצבעות והפנים בהתבסס על Perceptual Computing SDK 2013 beta 2 שיצאה לשוק באוקטובר. טכנולוגיית המיחשוב התפיסתי כוללת טכנולוגיה מובילה של זיהוי פנים המשחררת את המשתמשים מהצורך בסיסמאות, ותוכנה בשםDragon המאפשרת למשתמש לבצע מטלות מרובות צעדים עם זיהוי קולי.
{loadposition content-related} |