אן-טריג בנקודת הכרעה קריטית
חברת השבבים אן-טריג ידעה ימים טובים יותר. בשנת 2009 כאשר הציג הנשיא גורג' בוש בקבינט את תקציב השנתי שלו על-גבי מחשב מתוצרת דל עם מסך מגע שבו הוטמע השבב של אן טריג זכתה החברה לפרסום חיובי רב.
אן-טריג בנקודת הכרעה קריטית
חברת השבבים אן-טריג ידעה ימים טובים יותר. בשנת 2009 כאשר הציג הנשיא גורג' בוש בקבינט את תקציב השנתי שלו על-גבי מחשב מתוצרת דל עם מסך מגע שבו הוטמע השבב של אן טריג זכתה החברה לפרסום חיובי רב. באותה עת ציין עמיחי בן דוד ,מנכ"ל החברה דאז, כי החברה מתעדת להנפיק מניותיה בנסד"ק ב-2010 והעתיד נראה ורוד ומבטיח. אך לא כך התגלגלו הדברים.
למרות עליה משמעותית בשוק מסכי המגע ומספר גיוסי הון שהסתכמו ב-130 מליון דולר! לא הצליחה החברה למנף את הפופלאריות הגוברת של הטאבלטים ומסכי המגע להצלחה לה קיוותה. יחד עם זאת היא כן הצליחה להכנס לשוק העטים הדיגיטלים וחתמה על הסכם משמעותי עם חברת מיקרוסופט. נכון למחצית הראשונה של 2014, מיקרוסופט היא הלקוח המרכזי של אן טריג ומהווה 79% מסך המכירות שלה אך המכירות לשאר יצרני מסכי מגע ועטים דיגטלים לא צמחו כמתוכנן ולמרות גידול יפה במכירות מ-26.6 מליון דולר ב 2012 ל-36.7 ב-2013 החברה עדיין מפסידה והתוכניות להנפקה שתהיה מבוססת על גלי הצלחתה בנסד"ק נמוגו ונעלמו.
בסוף חודש אוקטובר הגישה החברה תשקיף להנפקה צפויה בבורסה של תל אביב. הנפקה זו אמורה להוות קרש הצלה לחברה אשר לדוחותיה מוצמדת הערת "עסק חי". לפי נתונים שפורסמו בעיתון גלובס היא אינה עומדת באמות המידה הפיננסיות שנקבעו לה, הפסדיה מצטברים ל-117 מיליון דולר, ובמחצית הראשונה של 2014 היא רשמה תזרים שלילי של 4.4 מיליון דולר מפעילותה השוטפת. בסוף יוני 2014 הסתכמו המזומנים בקופת החברה בפחות מ-5 מיליון דולר, וההון העצמי שלה עמד על כ-12 מיליון דולר בלבד.
החברה אף ציינה בתשקיף כי "יכולתה להמשיך בפעילותה תלויה בגיוס מקורות למימון והחברה פועלת לגיוס כספים בדרך של השקעה בהון וגיוס הון מהציבור" כמו כן לשם זהירות הוסיפה כי "קיימת אי ודאות באשר ליכולתה של החברה לייצר הכנסות או לגייס הון נוסף בעתיד, אם בכלל".
למרות מצבה הקשה יש מקום לאופטימיות שכן לפי נתוני החברה , שוק העטים הדיגיטליים צפוי להראות גדילה משמעותית בשנים הקרובות והחברה צופה כי מ-56 מיליון יחידות שסופקו ב-2013 הוא יגדל ל- 534 מיליון יחידות ב-2020. בתשקיף נכתב כי החברה זיהתה את המגמה העולמית של צמיחת שוק העטים הדיגיטליים והתפתחות זו "עשויה להשפיע לטובה על מכירותיה ורווחיותה, ככל שהיא תישמר וככל שהחברה תצליח להביא לשימוש מוגבר במוצריה".
סיבה נוספת לאמון בעתידה של החברה היא נתוני המכירות המרשימים של הטאבלט Surface Pro 3 של מיקרוסופט, שנמכר יחד עם העט הדיגיטלי של אן טריג. הטאבלט נמכר ברבעון השלישי של 2014 בלמעלה מ 900 מיליון דולר, יותר מפי שניים מהרבעון המקביל אשתקד.
נראה שגם משקיעי החברה מאמינים בעתידה ולפי הפרסומים הם עתידים לרכוש כרבע מהמניות שתעמיד החברה להנפקה. בעלי המניות הקיימים הכוללים את בנג'י (בנימין) קאהן (26.6%) בנו של מייסד אמדוקס מוריס קאהן, קרן הון הסיכון האמריקאית קינאן פרטנרס (14%), חברת ההשקעות טמרס בבעלותו של איל ההון הבריטי פויו זבלודוביץ' (11.5%), ליאון וייסבן (11%), קרן הון הסיכון הישראלית אוורגרין (8.9%) וכן חברת מיקרוסופט (6.1%), צפויים לרכוש מניות בשווי של עד 4.4 מיליון דולר בשלב המוסדי של ההנפקה. עפ"י ההערכות, אן־טריג מבקשת לגייס 20 מיליון דולר לפי שווי של 75–80 מיליון דולר. הצלחת ההנפקה תהווה ללא ספק קרש הצלה לחברה ותיתן לה סיכוי טוב להגשים את תוכניותיה האופטימיות.