Lam Research הודיעה ביום רביעי על רכישת KLA טנקור תמורת 10.6 מיליארד דולר, ובכך מאותת כי לחץ הקונסולידציה בקרב יצרני השבבים התפשט גם לספקים. קלא מעסיקה 400 עובדים במגדל העמק
עסקת ענק שניה בתעשיית המוליכים למחצה באותו היום (ד'): חברת פיתוח וייצור השבבים האמריקאית Lam Research רוכשת את חברת מערכות הבדיקה האמריקאית KLA Tencor תמורת 10.6 מיליארד דולר בעסקה המערבת מזומן ומניות. במקביל להודעתה של ווסטרן דיגיטל על רכישת סנדיסק תמורת 19 מיליארד דולרים.
KLA Tencor (קלא טנכור) מחזיקה גם בחברה-בת ישראלית המפעילה מערכי ייצור ופיתוח במגדל העמק, בהם מועסקים כ-400 עובדים. עדיין לא ידוע אם ובאיזו צורה יושפעו מן הרכישה.
העסקה תיצור ענקית בתחום פיתוח מערכי ייצור המוליכים למחצה לתעשיות האלקטרוניקה והרובוטיקה. לחברה הממוזגת צפויות הכנסות שנתיות של 8.7 מיליארד דולר.
שתי החברות מעמק הסיליקון דורגו בין יצרניות הציוד המשמש לייצור שבבים. לם התמקדה בפיתוח מכונות המסלקות חומרים מיותרים מפרוסות הסיליקון.
ספקי ציוד אלה עברו מחזורים של עליות ומורדות כאשר יצרניות השבבים הגבירו את הייצור או עצרו אותו בהתאם לדרישות השוק. בשנים האחרונות בוצעו מיזוגים רבים בין יצרניות הציוד כאשר החברות ניסו לספק מגוון גדול יותר של מוצרים.
ואולם הלחץ בתעשיה הלך וגדל כאשר יצרני שבבים, החווים האטה במכירות של מוצרים כגון מחשבים אישיים וטלפונים חכמים, מיהרו וחיפשו דרכים לרכוש יריבים קטנים יותר. כך היה גם במקרה של יצרנית כונני הזכרון ווסטרן דיגיטל שרכשה את יצרנית הפלאש סנדיסק וכמובן במקרה של לם וקלא טנקור בתחום מערכות הייצור והרובוטיקה.
"הדרך הטובה להתמודד עם צמיחה איטית היא לקנות מישהו אחר" אומר דן הצ'סון אנליסט בחברת VLSI ריסרץ' שמעריך כי שוק הציוד לייצור שבבים יקטן השנה ב-2% ויעמוד על 48.8 מיליארד דולר ב-2015.
נשיא ומנכ"ל לם מרטין אנטיס יעמוד בראש החברה המאוחדת. לדבריו, מכירת מכונות הן ליצרניות והן לחברות העוסקות בבדיקות פרוסות שבבים תספק יתרונות גדולים ללקוחות. הצוותים המאוחדים של לם וקלא-טנכור עשויים לסייע ללקוחות לפתור בעיות טכניות ולהביא רעיונות למכונות חדשות" הוסיף אנסטיס.
.
{loadposition content-related} |