ג'וני סרוג'י, סמנכ"ל בכיר לטכנלוגיות חומרה בחברת אפל השתתף בכנס ChipEx2016 בישראל– היתה זו הופעתו הפומבית הראשונה בעולם:
ג'וני סרוג'י בערב הבכירים של כנס ChipEx2016. צילום: קובי קנטור |
800 העובדים של אפל בישראל אחראים לפיתוחים אסטרטגיים לעתיד החברה. כך אמר ג'וני סרוג'י סגן נשיא בכיר לטכנולוגיית חומרה של חברת אפל במסגרת ערב הפתיחה של כנס ChipEx2016 שנערך אמש 8 מאי, 2016 בתל אביב. היתה זו הופעה ציבורית נדירה של בכיר באפל, שבכיריה נמנעים בדרך כלל נמנעים מחשיפה בציבור.
קודם לכן קיבל סרוג'י את תואר "המוביל התעשיה הגלובלי" מטעם תעשיית השבבים הישראלית והעולמית. התואר ניתן מדי שנה בערב הבכירים של כנסי ChipEx ע"י ראשי התעשיה בישראל ובארה"ב. השנה הוענק הפרס בנוכחות ג'ון ניופר, נשיא ומנכ"ל SIA – איגוד תעשיית השבבים העולמית , פרופ' רן גינוסר, ראש המעבדה למערכות VLSI בטכניון,ושלמה גרדמן, מנכ"ל חב' איי אס ג'י ויו"ר כנס . ChipEx2016
יחד איתו קיבלו את הפרס ארווין פדרמן – שותף כללי בקרן USVP, פרופ' סטיב פרבר, אונב' מנצ'סטר – ממציא המחשב הבריטי הראשון BBC ומפתח ארכיקטורת המעבד של ARM ופרופ' אורי וייזר –ממציא הפנטיום הראשון וטכנולוגית MMX.
בדבריו ציין סרוג'י : אנחנו מייחסים חשיבות עליונה לאיכות ואמינות של מוצרינו. שבב סיליקון נמצא כיום בלב של כל מכשיר טלפון ובכל תמונה שאנשים מצלמים באייפון. כל תמונה כזו עשויה להיות התמונה האישית החשובה ביותר של האנשים, ואנחנו מתייחסים לכך במלא הרצינות. גם מוצרים אחרים של אפל כגון השעון אפל ווטש הצילו אנשים כשסייעו להתריע מראש על סיכון לחלות במחלות לב וכלן אמינותם חשובה ביותר.
לאחר הצטרפותי לאפל הצעתי למנהליי לפתוח מרכז פיתוח בישראל בזכות הכשרונות שיש כאן ובזכות איכות מערכת ההשכלה הגבוהה, במיוחד בתחום ההנדסי, הקיימת בישראל. הרעיון קיבל תמיכה גם מסטיב ג'ובס וגם מטים קוק. הדבר הראשון היה שכירת מנהל טוב לניהול הפעילות בישראל. הכרתי את אהרון אהרון גם כמרצה שלי לתכנון אלקטרוני בטכניון ואחר כך עבדנו ביחד ביבמ חיפה ובמשך השנים שמרנו על קשר. לכן הבחירה שלי באהרון כמנהל המרכז היתה מבחינתי הטובה ביותר. זמן קצר לאחר מכן רכשנו את אנוביט והיום אנחנו משלבים את הטכנולוגיה שלהם במיליוני מכשירים שאנו מוכרים.
המשרדים שלנו בהרצליה והמתקן בחיפה מעסיקים כיום למעלה מ-800 מהנדסים. הם אחראים על שילוב תוכנה וחומרה לאינטרנט של הדברים ופיתוחים עתידיים חשובים אחרים. לצוות המהנדסים שלנו בישראל יש חלק מפתח בהישגים שלנו עד כה והם גם עוזרים לנו ליצור את העתיד.
"אני שמח להיות איתכם פה ולקבל פרס מכובד זה. זה חשוב במיוחד בשבילי כי נולדתי וגדלתי בישראל. הצלחתי לא היתה מתאפשרת בלי התמיכה של אשתי והילדים. גם החינוך שקיבלתי בביה"ס הנוצרי בו לימדו אותנו נזירות איריות, הלימודים בטכניון וגם המנהלים הראשונים שלי ביבמ ובאינטל ישראל לימדו אותי רבות ועזרו לי להגיע לאן שהגעתי.
צילום: קובי קנטור
{loadposition content-related} |