"עלינו להשתמש בטכנולוגיה לא רק כדי לעשות כסף, אלא גם לטובת האנושות"' אמרה קלינטון בכנס THINK 2019 שקיימה IBM בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו
צ'לסי קלינטון. צילום: יח"צ IBM |
במהלך כנס THINK 2019 של IBM שהתקיים בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו הוצג פרויקט Call for Code, שמשותף לחברה ולקרן קלינטון. הפרויקט מפתח פתרונות לסיוע באזורי אסון, ובשנה הקרובה יתפתח גם לטיפול במחלות ובתחומים כמו מים ומזון. יבמ הודיעה שתתמוך בפרויקט בסכום של 25 מיליון דולר, במשך ארבע שנים. כמו כן, הענק הכחול קיים במסגרת הכנס האקתון שנועד לפתח פתרונות מבוססי קוד פתוח לפרויקט זה.
לדברי צ'לסי קלינטון, סגנית יו"ר הקרן, "המטרה שלנו היא לסייע במתן הצרכים הדחופים של קהילות שחוות אסונות. חשוב להבין אילו טכנולוגיות יכולות לפתור את הבעיות הללו כיום ובעתיד. אנחנו שומעים מהקהילות את צרכיהן ומנסים לענות עליהם. חשוב היה לנו לחבור ליבמ לביצוע ההאקתון, הם הביאו לצורך כך עשרות אנשים בעלי מומחיות". ככלל, היא אמרה כי "עלינו להשתמש בטכנולוגיה לא רק כדי לעשות כסף, אלא גם לטובת האנושות".
מנכ"לית IBM, ג'יני רומטי, ציינה כי "אנחנו תומכים ברעיונות שיענו על בעיות אמיתיות". היא נתנה דוגמה לאחד הפרויקטים שכבר מטופלים במסגרת הקרן – שיקום פורטו ריקו לאחר ההוריקן החזק שפגע בה בשנה שעברה. בעזרת ווטסון, מנסים אנשי יבמ לזרז את תהליכי השיקום. "סיפקנו את המידע שהשגנו לרשויות הרלוונטיות. השותפות בין המגזר הפרטי והמגזר הציבורי מחויבת המציאות כדי לפתור בעיות כאלה", אמרה.
דוגמה נוספת שרומטי נתנה היא פרויקט OWL. "הקבוצה הזוכה פיתחה פתרון לאחת הבעיות הקריטיות ברגעים הראשונים לאחר התרחשות אסון טבע – ניתוק התקשורת והחשמל", ציינה. "משתמשים יכולים להתחבר לרשת באמצעות סדרה של מכשירי אינטרנט של הדברים, המכונה 'ברווזים', שמספקים גישה למגיבים ראשונים ויכולת לתקשר למענה לצרכים בסיסיים. לאחר שהרשת של ה-'ברווזים' מתחברת לרשת רחבה יותר, אזור הכיסוי כולו הופך למקושר. הנתונים שנאספו על ידי הרשת יכולים לשמש במרכז השליטה של IBM Cloud, מה שמאפשר למגיבים הראשונים להבין טוב יותר את המאמצים להתאוששות מהאסון".
{loadposition content-related} |