המחסור העולמי בשבבים ביחד עם האיומים של סין לפלוש לטיוואן כדי להשתלט על תעשיית השבבים שלה, הביאו ממשלות רבות במערב להבין כי עדיף להן לייצר את השבבים הדרושים להם "קרוב לבית". כיום מוקמים מספר מפעלי יצור שבבים (פאבים) חדשים ברחבי ארה"ב ובאירופה, בתמיכה נדיבה של ממשלות המערב. הממשל האמריקאי הקצה לכך 50 מילארד דולר, ממשלת ספרד הכריזה על השקעה של 18 מילארד דולר וגם ממשלת גרמניה התחייבה להשקעה של 15 מילארד דולר לטובת מפעלי יצור השבבים.
ממשלת ישראל לא יכולה להשקיע סכומים שכאלה במפעלי שבבים ולכן טוב לגלות כי למרות זאת החליטה אינטל להקים בישראל מפעל שבבים חדיש בנוסף להשקעה מאסיבית של כמה מילארדי דולרים שהשקיעה בשדרוג המפעל הקיים (פאב 28) ובהפיכתו למפעל המייצר כיום קרוב ל-45,000 פרוסות שבבים (של 300 מ"מ) בחודש בטכנולוגית 10 ננומטר.
מפעל השבבים הבא המכונה פאב 38 נמצא בימים אלו בשלבי הקמה אך ככל הנראה יפתח רק בשנת 2025. המפעל המוקם בהשקעה של למעלה מ-12 מילארד דולר מיועד לייצר בטכנולוגית 3 ננומטר וצפוי להיות אחד המפעלים המתקדמים בעולם בתחומו. בהקמת המפעל החדש (המוקם בצמוד למפעל 28 הקיים) עובדים במרץ מאות עובדים עם ציוד מכני כבד. בין השאר מתוכנן להגיע לארץ במיוחד מערב הסעודית, המנוף השני בגודלו בעולם. בפאב עצמו יותקנו מכונות היצור החדישות ביותר הקיימות כיום. אחת המכונות הקריטיות ליצור שבבים בטכנולוגיות החדישות ביותר היא הסטפר – מכונת ליטוגרפיה בעזרתה יוצרים את המסיכות ע"ג פרוסות הסיליקון. לטובת המפעל בקרית גת רכשה אינטל 10 מכונות מהסוג המתקדם ביותר הנקרא Extreme UV .עלות כל סטפר היא כ-150 מליון יורו והמכונות צפויות להיות מותקנות בפאב 38 עם השלמת המבנה החדש.
בנוסף להגדלת התפוקה צפויה אינטל להגדיל גם את כמות העובדים במפעליה. עובדה משמחת במיוחד אשר תאפשר הגדלת התעסוקה בפריפריה עד מעל 5,000 עובדים בקרית גת. כיום מעסיקה אינטל כ-3,500 עובדים במפעלי היצור שלה בישראל. כמו כן נודע לצ'יפסים כי חברת אינטל רכשה שטח אדמה נוסף בקרית גת דבר המעיד על כוונותיה להקים מפעלים נוספים בישראל.
10 מכונות במפעל אחד? לא נשמע הגיוני. אולי התכוונו לעשר בסך הכל בכל הפאבים בקומפלקס (28/28a/38).