הוא אהב טכנולוגיה, ואהב יזמים. הוא גם היה יזם בנשמתו. בנוסף לאימפרית קבוצת רד שבנו הוא ואחיו יהודה, היה מעורב בהקמתן של מאות חברות סטרטאפ וכשאני אומר מעורב הכוונה היא שבדרך כלל לא רק מעורב כמשקיע או כחבר דירקטוריון אלא גם כיועץ הראשי, ככח המניע, כאב הרוחני ליזמים וכאדם שהכי השפיע על הצלחתן של החברות בהן היה מעורב. הוא השקיע ביותר חברות מאשר כל משקיע הון סיכון מקומי וברוב המקרים גם השקיע את כספו האישי בחברות שהאמין בהם.
הכל החל בשנת 1975 כשהאח הבכור יהודה הקים את "ביטקום סוכנויות", שעסקה בשיווק מוצרי תקשורת (שינתה מאוחר יותר את שמה ל"בינת תקשורת מחשבים") והייתה הראשונה לשווק טכנולוגיות תקשורת חדשניות בישראל. באותה עת שירת זהר, באחת מיחידות העילית הטכנולוגיות של חיל מודיעין בצה"ל ואף שימש כראש מחלקת האלקטרוניקה הצעיר ביותר שלה בגיל 29 בלבד.
לאחר שחרורו בשנת 1982 החליטו האחים זיסאפל להתחיל לפתח מוצרי תקשורת יחודיים והקימו את חברת רד תקשורת מחשבים. חברת רד צמחה לחברה המשווקת מוצריה ברחבי העולם ולצידה קמו חברות נוספות. זהר ואחיו יהודה גילו למעשה רוח יזמית בתקופה בה ההייטק הישראלי היה ממש בחיתוליו. הם עשו זאת תוך התמקדות אינטנסיבית במוצרים ייחודיים, כמו המודמים הקטנים שהשיקה חברת רד והמשיכו גם בחדשנות ניהולית. יהודה וזהר עודדו את עובדיהם ליזום, לחדש ולהמציא מוצרים חדשים אך כאשר מהנדס בחברת הגה רעיון חדשני, שלא התאים למיקוד של רד, עודדו אותו לעזוב ולהקים חברה משלו תוך שהם תומכים בו ניהולית ופיננסית. התוצאה הייתה 'ענן' של חברות הקשורות ל-רד. כך קמו בין 100 ל-200 חברות, רבות מהן בקרבת מטה רד ברח' ולנברג, הנהנות מהקשר שלהם לקבוצת רד וכולן יחד עזרו לפתח את תעשיית ההייטק בישראל. המערכת הכלכלית שבנו האחים זיסאפל נחקרת כיום על ידי מומחים בכל רחבי העולם.
יזמים רבים מודים כי זהר היה להם כמורה, כיועץ, וכמנטור שתרם להם רבות מחוכמתו ונסיונו. לצד תבונתו הרבה הוא היה פתוח לדעות שונות וכיבד דעתם של אחרים. תמיד צנוע בהליכותיו עם מכנסי הג'ינס והסנדלים שהפכו לסמלו המסחרי. לצד עבודתו עם היזמים היה לו חשוב לתרום לשגשוגה הכלכלי של מדינת ישראל בכלל ולסייע להתפתחותה של תעשיית ההייטק המקומית בפרט.
לשמחתי זכיתי להכיר את זהר אישית ונפגשנו בלא מעט הזדמניות בעיקר בזכות פעילותי הציבורית לקידום תעשיית ההייטק. בשנת 2013 כשיזמתי את כנס החדשות הטכנולוגית iNNOVEX היה ברור לי שהאחים זיסאפל עומדים בראש הרשימה של אנשים שתרמו לחדשנות הטכנולוגית בישראל ואכן הענקנו להם את הפרס בטקס רב משתתפים.
בשנת 2020 בשיא משבר הקורונה ביקשתי ממנו להגיב למצב ושאלתי אותו האם הוא צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
תשובתו: "אני צופה הרבה שינויים: הרבה יותר עבודה מהבית. אני צופה שכאשר נחזור לעבודה רגילה חלק מהעובדים יבקשו לעבוד מהבית. ואם הם יעילים בבית, למה לא. תעשיית השיתוף (WeWork Uber etc.) תימוג. מי ירצה לשתף בעידן קורונה. הלאומיות תגבר הגלובליזציה תפחת. נרכוש יותר באינטרנט ופחות בחנויות. נתקין מסכים גדולים בבית ונלך פחות לקולנוע."
זהר נפטר ביום שישי האחרון אך הוא משאיר מאחוריו קריירה מרשימה ומורשת מפוארת ביותר. הוא יחסר להייטק הישראלי, למדינת ישראל וכמובן גם לי אישית. יהי זכרו ברוך.