לפי הדוח, גודל תעשיית המוליכים למחצה לחלל העולמית רשם מכירות של 2.1 מיליארד דולר בשנת 2022 וצפוי להגיע למכירות של 4.8 מיליארד דולר עד שנת 2032, תוך חווית שיעור גידול שנתי ממוצע (CAGR) של 8.8% מ-2023 עד 2032
מכירות תעשיית המוליכים למחצה לחלל רשמה מכירות של 2.1 מיליארד דולר בשנת 2022 וצפויה להגיע למכירות של 4.8 מיליארד דולר עד שנת 2032, תוך חווית שיעור גידול שנתי ממוצע (CAGR) של 8.8% מ-2023 עד 2032. כך עולה ממחקר של חברת Allied Market Research.
שבבים לחלל כוללים את הביקוש הגובר לתקשורת לוויינית וצפייה בכדור הארץ, התקדמות בטכנולוגיית לוויינים, עליית מערכי הלוויינים, הרחבת יוזמות חקר החלל, והצורך ברכיבים אמינים ומחוסני קרינה במשימות חלל. כמו כן, הצורך הגובר בקישוריות גלובלית, גישה לאינטרנט והעברת נתונים מניע את הביקוש למערכות תקשורת לוויינית. בנוסף, העלייה ביישומי צפייה בכדור הארץ למטרות כמו מעקב אחרי מזג אוויר, ניהול אסונות, חקלאות, ותכנון עירוני תורמת לביקוש לחיישנים ומערכות צילום מבוססי חלל, המסתמכים על רכיבי שבבים לעיבוד נתונים והעברתם.
המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, שהחלה ב-24 בפברואר 2022, גרמה למתיחות גיאופוליטית עולמית, שעלולה להשפיע באופן בלתי צפוי על תעשיית המוליכים למחצה לחלל. התקשורת המסחרית הבינלאומית עשויה להיפגע בשל אי יציבות פוליטית, דבר שיכול להוביל לעיכובים בשרשרת האספקה ולתנודתיות בשוק. כמו כן, חומרים מסוימים הנדרשים לתהליך ייצור המוליכים למחצה, כמו גז ניאון, מיוצרים באוקראינה וכל פגיעה בשרשרת האספקה עשויה להשפיע על מחירם וזמינותם של רכיבים אלה, כולל אלה המשמשים ליישומים חלליים. בנוסף, בעקבות הקונפליקט, מדינות מסוימות עשויות לשקול מחדש את תוכניותיהן הצבאיות ולהגדיל את ההשקעות במערכות וטכנולוגיות מבוססות חלל, מה שיכול להוביל לגידול בשוק המוליכים למחצה לחלל כדי לתמוך בתוכניות לוויינים צבאיים, מערכות תקשורת ויישומים הקשורים להגנה.
בשנים האחרונות, תעשיית המוליכים למחצה לחלל הציגה שיתופי פעולה וחדשנויות בולטים. באוגוסט 2021, BAE Systems התאחדה עם Global Foundries לייצור מחשב לוח אחד מחוסן קרינה ליישומים חלליים. באוקטובר 2023, Infineon Technologies הרחיבה את מרכז החדשנות המשותף בסינגפור, מה שמדגיש את מחויבותה לחדשנות ברת קיימא לעתיד. בספטמבר 2023, חטיבת Northrop Grumman בבריטניה חתמה על שותפות עם הסטארט-אפ הבריטי Space Forge לייצור שבבים בחלל. Teledyne U.K. Limited הכריזה ביוני 2020 על פיתוח FPGA-ים חדשים לחלל בשיתוף עם Xilinx, Inc. באפריל 2023, Presto Engineering שיתפה פעולה עם SatixFy לאישור ובדיקת ASICs מחוסני קרינה לשימוש בחלל.
על פי סוג, החלק של רכיבים מחוסני קרינה החזיק בשיעור השוק הגבוה ביותר ב-2022, עם יותר משני-שלישים מהכנסות השוק הגלובליות לשבבים לחלל. לעומת זאת, החלק של רכיבים סובלי קרינה צפוי להציג את הצמיחה המהירה ביותר מ-2023 עד 2032. בנוסף, החלק של מעגלים משולבים שלט בשיעור השוק הגבוה ביותר ב-2022, תוך כדי שהחלק של חיישנים צפוי להציג את הצמיחה המהירה ביותר בתקופה המתוכננת. בהתבסס על יישום, ה תעשיית הרכיבים ללוויינים החזיקה בנתח השוק הגבוה ביותר ב-2022, וצפויה לשמור על מעמדה כמובילת השוק במהלך תקופת התחזית.
בהיבט הגיאוגרפי, צפון אמריקה שמרה על השליטה בשוק ב-2022, תוך כדי שאסיה-פסיפיק צפויה לעדות לצמיחה המהירה ביותר מ-2023 עד 2032.