כך אומר יוזף שראצנשטאלר, מנכ"ל אדוונטסט אירופה במפגש עיתונאים שערכה החברה במינכן בשבוע שעבר. * אדוונטסט סיפקה את מערכת הבדיקות V93000 ה-4,000
המטה האירופי של חברת אדוונטסט במינכן. צילום: אבי בליזובסקי |
"כבר היום הרבה התקנים כוללים בתוכם שבבים. בעבר מה שהניע את התעשיה היו השבבים לטלפונים חכמים ולתקשורת (לדוגמה מהפכת ה-LTE בסין ושבבים לשרתים). כעת יש שבעה מיליארד מכשירים המחוברים לאינטרנט והתחזית היא שבשנת 2022, ממש מעבר לפינה, יהיו 500 מיליארד התקנים במסגרת מה שמכונה "האינטרנט של הדברים". בכל התקן כזה יהיה לפחות מעבד אחד, והדבר נותן לנו בטחון שהתעשייה הולכת לגדול .מאחר וכל שבב, לא משנה מהו גודלו או מחירו חייב להיבדק לפני צאתו לשוק, חברת אדוונטסט נמצאת במקום הנכון כדי לספק צורך חיוני זה ".
כך אמר יוזף שראצנשטאלר במסיבת עיתונאים שנערכה במינכן לרגל הכרזת מוצרים חדשים בתחום הבדיקות למעבדים במגוון מורכבויות. לדבריו, מרבית המעבדים הללו לא יהיו בהכרח מתקדמים אלא כאלו שיענו לצרכים מסוימים של חיישנים – כמו למשל חיבור לרשת האינטרנט וצריכת אנרגיה נמוכה, ולכן יש צורך במנעד רחב של מערכות בדיקה.
אדוונטסט היא מיזוג של כמה חברות גדולות שפעלו בתחום הבדיקות, המוכרת שבהן היא וריצ'יפ, החברה שהתפצלה מאג'ילנט, שהיתה קודם לכן חטיבת הבדיקות של HP. אדוונטסט המקורית (הוקמה ב-1952) וחטיבת הבדיקות של JEC היפנית. אדוונטסט מעסיקה כ-4,700 עובדים. מטה החברה ממוקם בטוקיו והיא רשומה בבורסות ניו יורק וטוקיו. היו שתהו כאשר אדוונטסט רכשה את וריצ'יפ כיצד יתנהל מיזוג שבו חברה יפנית רוכשת חברה אמריקנית, אבל זה התברר כמוצלח".
פורטפוליו המוצרים עוזר לנו למצוא פתרונות לכל השווקים שאנחנו משרתים – נישות כגון טלפונים חכמים, שרתים,LCD האינטרנט של הדברים, V2V (תקשורת בין כלי רכב) ועוד. בין לקוחות החברה חברות פאבלס גדולות כגון ברודקום, ST, NXP, קוואלקום, מארוול ו-NVIDIA ויצרניות שבבים כגון אינטל ו-TSMC.
לסיכום אמר שראצנשטאלר: "אדוונטסט היא חברה רווחית ובריאה, ממומנת ויכולה לעשות את ההשקעות הנדרשות, ובפרט הוצאות מו"פ שהם גורם קריטי למובילות טכנולוגית. כיום אנו משקיעים במו"פ כ-19% מההכנסות שלנו. המטרה היא להמשיך ולהשקיע כ-20% מההכנסות לטווח ארוך כדי לפתח את המוצרים העתידיים שיאפשרו לנו להמשיך להוביל את תחום הבדיקות.
ארנסט קיזראואר, סגן נשיא לפיתוח עסקי של עסקי בדיקות SOC באדוונטסט
אדוונטסט סיפקה את מערכת הבדיקות V93000 ה-4,000
בחלקה השני של מסיבת העיתונאים שנערכה במינכן הציג ארנסט קיזראואר, סגן נשיא לפיתוח עסקי של עסקי בדיקות באדוונטסט, את מוצר הדגל שלהם הלא הוא ה-V93000 וסיפר כי במהלך חודש אפריל החולף סיפקה אדוונטסט את היחידה ה-4,000 במספר לחברת הבדיקות הטאיוואנית אדנטק' המבצעת מיקור חוץ של בדיקות בשישה מפעלים ברחבי העולם. המערכת הזו היא אחת מסדרת מערכות מסוג זה שסיפקה אדוונטסט לאדנטק ונועדה להגביר את ביצועי החברה במיון פרוסות סיליקון במהלך הרצות בדיקות IC. מתוך ה-4,000 הללו כ-1,500 הן מערכות הדור החדש המסוגלות לטפל ב-128 ערוצים על כל כרטיס.
כך הודיע ארנסט קיזראואר, סגן נשיא לפיתוח עסקי של עסקי בדיקות SOC באדוונטסט, שמוצר הדגל שלהם הוא ה-V93000 במהלך מסיבת עיתונאים. "כשואלים אותי מה אני עושה לפרנסתי אני עונה שאני נמצא בעסקי בידור ואופנה. היום כל אחד מחזיק במכשיר טלפון חכם או בטבלט, אלו הפכו להיות מוצרים אופנתיים ולא רק מערכות המשמשות מהנדסים.
מערכת V93000 מיועדת למערכות על שבב SOC מרורכבות המכילות שילוב של טכנולוגיות רבות. היא גם בעלת יכולת גדילה לפי צרכי הלקוח.
לאחרונה הכריזה אדוונטסט על ממשקים חדשים להפעלת המערכת, בדיקות שעון למעבדים מרובי ליבות, הגדלת תחום הבדיקות לשבבים בעלי צריכת חשמל נמוכה, רוחב פס אנלוגי גדול, מהירות דיגיטלית גבוהה, משדרי RF ברוחבי פס מורכבים ועוד. המערכת מאפשרת בדיקות ביצועים במהירויות גבוהות ובגמישות קלט פלט, בדיקות עומסים על פני כל המערכת, הדמיה של זכרון בזמן אמת, יכולות תוכנה חכמות יותר.
V93000 מציעה ארבע סדרות של מכונות, החל מ-A-CLASS המיועדת לבדיקות פשוטות יחסית, דרך C-CLASS המיעודת לבדיקות בנפח גדול של התקנים קטנים, S-CLASS המיועדת לבדיקות בנפח גדול ו-L-CLASS שמוסיפה יכולות לבדיקה במקביל של למעלה מ-7,000 פינים.
"93000 היא סוס העבודה של כמעט כל לקוחות ה-SOC באסיה." אומר קיזראואר. ומוסיף כי המערכות ערוכות לבדיקות "האינטרנט של הדברים" שמה הם אם לא "אופנה ובידור"? הוא אומר ומסכם כי ראשי התיבות IOT מהווים לא רק את "האינטרנט של הדברים" אלא גם INGERGRATION OF TECHNOLOGY"" שיביאו יותר טכנולוגיות חיי היום יום שלנו וישנו את חיינו, וכמובן מערכות משולבות נדרשות למערכת בדיקות המותאמת עבורם.
"בהתבסס על השילוב של הטכנולוגיות ואי הוודאות, השוק חייב פתרון בדיקות אוטונמטי הניתן לשידרוג, ואנחנו נוכל לכתוב מחדש את הפרק הבא של ההצלחה של ה93000." סיכם קיזראואר.
תומס הלמונד, מהנדס באדוונטק מדגים את מערכת V93000 במהלך אירוע העיתונאים שערכה החברה במינכן, 29/4/15
{loadposition content-related} |