העסקה דורשת אישור רגולטורי בסין, אירלנד, ישראל, יפן וקוריאה, אך לא בארה"ב
מערכת ה-PROVision של אפלייד מטיריאלס. צילום יח"צ |
אפלייד מטיריאלס רכשה את חברת קוקוסאי אלקטריק היפנית תמורת 2.2 מיליארד דולר. מוצריה של קוקוסאי, המשמשים בעיקר ספקי DRAM ו NAND, יוסיפו כ-10% להכנסותיה של אפלייד.
חברת קוקוסאי מתמחה במערכות ייצור שבבים בשיטת ייצור המבוססת על טיפול במספר פרוסות בו-זמנית (batch processing) במתקנים לייצור זכרונות ומעגלים לוגיים. המערכות האלה משלימות את המערכות של אפלייד מטיריאלס, הממוקדות בטיפול בפרוסות בודדות (single-wafer processing systems). קוקוסאי הרוויחה מהצמיחה בשוק הזכרונות. היא גדלה ב-42% בשלוש השנים האחרונות והכנסותיה בשנת 2018 התכמו ב-2018, ואולם היא צפויה לחטוף מכה משמעותית כתוצאה מההאטה במכירות זכרונות DRAM ו- NAND שהם הלקוחות העיקריים שלה.
בהינתן גודלה הצנוע יחסית, העסקה עשויה להימלט מהיותה עוד פיון במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, אומרים אנליסטים. עם זאת העסקה דורשת בכל זאת אישור רגולטורי בסין, אירלנד, ישראל, יפן וקוריאה, אך לא בארה"ב.
"לאפלייד יש היסטוריה ארוכה ויחסים חזקים עם סין – אני מבקר שם לעתים קרובות – ואנו חושבים שהעסקה תטופל בהגינות", אמר גארי דיקרסון, מנכ"ל אפלייד. הוא סירב לפרט את הכנסותיה של קוקוסאי בסין.
דיקרסון סייע לסדרה של ניסיונות מיזוג נועזים שלא צלחו לבסוף. זמן קצר לאחר שהצטרף ל- Applied בשנת 2013, הוא הציע שהחברה תתמזג עם טוקיו אלקטרון בעסקה שתאחד את השחקנים הראשונים והשלישיים בענף. בתחילת 2015, ביטל משרד המשפטים האמריקאי את העסקה.
שמונה עשר חודשים לאחר מכן, הרגולטורים מנעו מיזוג בשווי 10.6 מיליארד דולר בין KLA-Tencor ו- Lam Research, וגרמו לאפקט מצנן דווקא בתקופת השיא בקונסולידציה בענף השבבים.
במארס 2018, רכשה KLA את אורבוטק הישראלית תמורת 3.4 מיליארד דולר, ובינתיים קיבלה העסקה אישור מסין וממדינות אחרות. האנליסטים אמרו כי העסקה חיזקה את האמון של אפלייד ביכולתה לרכוש את קוקוסאי.
"אנו סבורים כי ייתכן מאוד ששתי החברות יבטיחו את האישורים הנדרשים בתוך פרק הזמן הצפוי של 12 חודשים, אם כי אנו סבורים שיש מידה מסוימת של סיכון לכך שיהיו קשיים רגולטוריים", כתב האנליסט דייוויד וונג מנומורה אינסטנט.
{loadposition content-related} |