על פי הדיווחים, Arm הקימה קבוצת "הנדסת פתרונות" בראשות קבורק קצ'יצ'יאן, בכיר לשעבר ב-NXP ובקוואלקום כדי לבנות את השבב. יוזמה זו מצביעה על כך ש-Arm מחפשת להרוויח כסף גם ממכירת שבבים ולא להנות רק ממכירת רשיונות שימוש. יש הקושרים זאת למעבר של חברות רבות משימוש ברכיבי IP של ARM לרכיבים בקוד פתוח – בעיקר RISC-V כגורם המניע את הצורך של ARM לגוון את מוצריה
Arm בונה שבב עצמאי שייוצר עבורה במפעלי ייצור שבבים, כך מדווח הפיננשל טיימס. כרגע לא נחשף מדוע היא עושה זאת. יתכן שהוא נועד להפגין יכולות לבעלי רישיונות הקניין הרוחני שלה, או שהיא מתכוונת להתחרות בלקוחותיה על ידי אימוץ המודל העסקי של חברות הפאבלס. סביר להניח שהיא עשוה זאת במטרה להקים מסלול חדש להגדלת הכנסותיה הפוטנציאליות לפני ההנפקה המתוכננת שלה בהמשך השנה.
על פי הדיווחים ב-פייננשל טיימס, Arm הקימה קבוצת "הנדסת פתרונות" בראשות קבורק קצ'יצ'יאן, בכיר לשעבר ב-NXP ובקוואלקום כדי לבנות שבבי אב טיפוס לסמארטפונים, מחשבים ניידים ומוצרי אלקטרוניקה אחרים ולהדגים למה הטכנולוגיות שלה מסוגלות.
ואולם גורמים בתעשייה שצוטטו בכתבה מביעים חששות בתעשייה כי Arm מתכננת למכור שבבים בעצמה, או רישיון עיצובים כאלה, להתחרות עם בעלי הרישיונות שלה, זאת בשל העלות הגבוהה של יוזמה זו.
באופן מסורתי, Arm מעניקה רישיונות לארכיטקטורת סט ההוראות שלה, עיצובים לוגיים של המעבדים או המעבדים הגרפיים שלה, עיצובים פיזיים מוכחים בסיליקון של המעבדים או המעבדים הגרפיים שלה, ובלוקים שונים אחרים של IP ללקוחותיה. אבל המורכבות והעלות של הפרויקט גורמים לאנשים מסוימים בתעשייה לחשוב ש-Arm עשויה לבנות SoC משלה, או לפחות להעניק רישיונות לעיצובי ייחוס במקום רישוי IP.
העובדה ש-Arm תתחרה בלקוחותיה על ידי מכירת שבבים תפגע במודל העסקי המסורתי שלה שהתבסס על רישוי הוגן לכולם. אך נראה כי Arm עושה זאת במטרה למצא מקורות הכנסה נוספים בעקבות החלטת חברות רבות להשתמש בקוד IP פתוח מסוג RISC V במקום לשלם דמי רישוי גבוהים לחברת ARM. לבעלת Arm, סופטבנק, יש חובות של כ-170 מיליארד דולר והיא להוטה במיוחד לגייס כמה שיותר כסף מההנפקה.
החברה סירבה להגיב על המידע.