ג'ון רונקו, סגן נשיא ומנכ"ל קבוצת המערכות המשובצות והרכב ב-ARM הציג את כוונת החברה להאיץ בצורה ניכרת את המעבדים שהיא מציעה
ARM, חשפה את מפת הדרכים שלה בכנס טכנולוגי שערכה בסוף השבוע בטאיפיי. מהפרסומים שיצאו משם עולה כי ARM מתכננת להאיץ בשנתיים הקרובות בצורה ניכרת את המעבדים שהיא מציעה לשוק. היא אמנם מציעה בסיס בעיקר לשוק הצרכני, אבל בדרך גם מסמנת שוב את שוק שרתי הנתונים.
במהלך 2018 הציגה ARM את מעבד ה-Cortex-A76 שהציג שיפור של 35% בביצועים ו-40% יעילות צריכת אנרגיה לעומת המעבד הקודם לו. כעת היא מציינת שהיא מקווה להשיג בשנתיים הקרובות עוד שיפור של 15% בכל שנה.
כמו ה-Cortex-A76 גם המעבד הבא, שמכונה בינתיים בשם הקוד Demoius ויוצג ב-2019, יהיה מבוסס על תהליך ייצור של 7 ננו-מטר.
ב-2020, עם המעבד הבא בתור עבורו בחרה החברה את השם Hercules, החברה כבר מתכוונת להציג ייצור בליטוגרפיה של 5 ננו-מטר.
המשך שיתוף הפעולה עם TSMC
ARM גם הצהירה על המשך שיתוף הפעולה עם TSMC, מפעל הייצור הטייוואני שהוא הראשון בעולם שהפעיל קו ייצור פעיל של שבבי עיבוד בליטוגרפיה של 7 ננו-מטר.
ג'ון רונקו, סגן נשיא ומנכ"ל קבוצת המערכות המשובצות והרכב, שהציג את מפת הדרכים, אמר ש"אנחנו נמצאים בפתחו של גל המחשוב החמישי, דור המחשוב מונע המידע".
לדבריו, "זהו גל בו ישתלבו איסוף מידע באמצעות התקני IoT, העברת מידע באמצעות דור הסלולר החמישי והבינה המלאכותית לניתוח נתונים באפליקציות כדי להביא לעולם הרבה יותר הזדמנויות מאשר בעידן ה-PC, האינטרנט, הטלפונים החכמים ומחשוב הענן", הוא אמר.
{loadposition content-related} |