כך תיאר מנכ"ל היילו אור דנון את חברתו במסגרת המפגש הרבעוני של מועדון השבבים.
אור דנון, מנכ"ל היילו.
חברת היילו היתה בת טיפוחיו האחרונה של רמי פייג ז"ל מי שהיה מפקד יחידת הפיתוח של חיל המודיעין וטבע לפני כשנה בים ליד חיפה. אור דנון, כיום מנכ"ל החברה, הציג אותה במסגרת מנהג המועדון להציג חברות סטרטאפ חדשות בתחילת מפגש מועדון השבבים שהתקיים אמש בת"א.
"היילו היא חברה בת שנה, העוסקת בפיתוח של מעבדים ליישומי למידה עמוקה למכשירי קצה, ממוקמת בתל אביב ומעסיקה מעל שלושים עובדים." סיפר דנון.
בשנים האחרונות אנו חשים בהתעוררות תחום הבינה המלאכותית ובתוכו תת תחום שנקרא למידה עמוקה, כלומר היכולת ללמוד משימות לא באמצעות תיאור הלוגיקה שמנחה אותם כפי שעושים שבעים שנה בעולם הקלאסי של המחשבים אלא באמצעות מתן דוגמאות. בעצם מדובר בלימוד אינטואיטיבי. קשה לפרט בדיוק מהו לימוד מכונה, אבל קל יותר להבין מדוגמאות. ההתפתחויות הללו הביאו לשיפור ביישומים כגון זיהוי דיבור, זיהוי תמונות ועוד."
הבעיה שאנו באים לפתור היא בתחום שהתחיל משרתים – דטה סנטר. מדובר בהמון מידע שמאפר לאמן את האגלוריתמים ומבחינה חישובית המשימות אינטנסיביות. מכונית אוטנומית היא מרכז נתונים על גלגלים אבל זה אולי סביר כפתרון לאלף מוניות בסן פרנסיסקו, אך יקר אם אנחנו רוצים לייצר מיליוני מכוניות אוטונומיות. אנחנו מפתחים מעבד שיעסוק אך ורק בלמידה מלאכותית ולא יפעל לפי מכונות פון נוימן – דוגמת השבבים והמחשבים הקיימים עד היום. שבבים שניתן יהיה להתקין במכשירי קצה בתנאים ריאליסטים, ברזולוציות גבוהות, שיפעלו בזמן אמת ובעלות של מערכות אמבדד. "צוות הפיתוח של החברה שוקד על פיתוח השבב אותו אנחנו מתכננים להוציא לשוק בשנה הבאה".סיכם דנון.
{loadposition content-related} |