סקוט מק'רגור, נשיא ומנכ"ל ברודקום, נפגש עם שמעון פרס, נשיא המדינה והודיע על תמיכה כספית בפרויקט להנחתת חללית בירח במסגרת תחרות עולמית של גוגל
מימין בתמונה: שמעון פרס, נשיא המדינה, סקוט מק'רגור– נשיא ומנכ"ל ברודקום, ד"ר שלמה מרקל– סגן נשיא בברודקום העולמית |
חברת ברודקום העולמית הודיעה היום על תמיכה בפרויקט החלל הישראלי(Space IL) בתחרות הבינלאומית של חברת גוגל, להנחתת חללית לא מאוישת על הירח. בפגישה שהתקיימה היום בבית הנשיא בירושלים, בין שמעון פרס, נשיא המדינה וסקוט מק'גרגור, נשיא ומנכ"ל ברודקום, בה שוחחו על תפיסות עולם טכנולוגיות וחשיבותה של ישראל לברודקום כמקור לחדשנות, הודיע מק'גרגור על תמיכת החברה בפרויקט החללית הישראלי ועל תרומה בסך מאה אלף דולר.
בתחרות שבה מתמודדות קבוצות ממדינות שונות, יוענק פרס בסך 30 מיליון דולר מטעם חברת גוגל לפרויקט הזוכה. המתחרים בתחרות נדרשים להנחית חללית על הירח, לשדר תמונה וסרטון וידאו באיכות גבוהה, לנוע מרחק של 500 מטר ולשדר שנית תמונות וסרטון וידאו. גישה זו תואמת את הסלוגן של ברודקום ״מחברים הכול״, לרבות את הירח לכדור הארץ.
תמיכתה של חברת ברודקום תבוצע באמצעות קרן ברודקום, שהיא קרן ללא מטרת רווח הפועלת ברחבי העולם לקידום חינוך וקריירה של בני נוער לתחומי מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה. במקביל, תעשה תרומה תואמת נוספת בסך מאה אלף דולר ע״י קרן ואליס האמריקאית באמצעות ג׳ף גלאסמן, שאמר כי הוא רואה זכות להתחבר עם חברה מובילה עולמית בחדשנות כמו ברודקום בפרויקט, שיקדם בני נוער לנושאי מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה. בחירתה של חב׳ ברודקום העולמית בפרויקט הישראלי היא בשל ההתחייבות של הצוות הישראלי לתרום את כל סכום הפרס לחינוך בני נוער לנושאי מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה.
שמעון פרס, נשיא המדינה, הודה לחברת ברודקום העולמית על מעורבותה המשמעותית ותרומתה לטכנולוגיה העילית בישראל, כמתבטא ברכישותיה והרחבת מרכזי הפיתוח של החברה בארץ, כמו גם על תרומתה הכספית ותמיכתה בפרויקט החללית הישראלי. הנשיא הדגיש בדבריו כי הטכנולוגיה, היצירתיות והחדשנות הישראליים, הם המפתח לקידום הכלכלה הישראלית. מר פרס הוסיף, כי החלל הוא טכנולוגיה חדשה, נועזת וחכמה המאפשרת תנופה למגזרים שונים ככלל ולהתלהבות בני נוער בפרט.
סקוט מק'גרגור, נשיא ומנכ"ל ברודקום, אמר כי קרן ברודקום גאה לשתף פעולה עם פרויקט החלל הישראלי במטרה לעודד אנשים צעירים לממש את המרוץ לחלל, כפי שעשו זאת באמריקה בני הדור הקודם כאשר נחת האדם הראשון בחלל. באמצעות תרומה לפרויקט החלל הישראלי, ברודקום יכולה למלא תפקיד ישיר בהשראה ותמיכה בדור הבא של ממציאי חדשנות.
חברת ברודקום רכשה 9 חברות בישראל בעשור האחרון, מהן 5 בשנתיים האחרונות. היא מעסיקה כ-500 עובדים, כמעט כולם מהנדסים, בשישה מרכזי פיתוח בישראל. בנוסף לפרויקט החלל הישראלי, החברה מקיימת באמצעות קרן ברודקום, שיתופי פעולה עם גם עם ה״טכניון״ ו״אוניברסיטת תל אביב״ , כאשר בהמשך מתכוונת להרחיבם גם עם ״מכון וייצמן למדע״.