המהפך מעולם אנלוגי לדיגיטלי תפס תאוצה בזכות מיזוג של חמש מגמות המהוות את עמודי התווך של ענף האלקטרוניקה. כך אומר שון דובראבק, הכלכלן הראשי באיגוד הטכנולוגיה הצרכנית המארגנת את תערוכת CES במסיבת עיתונאים לרגל פתיחת התערוכה.
לדבריו, CEA השנה היא התערוכה הגדולה ביותר בכל ההסטוריה בת 49 שנים של התערוכה. החידוש השנה שמו של האיגוד שונה מאיגוד האלקטרוניקה הצרכנית (CEA) לאיגוד הטכנולוגיה הצרכנית (CTA) בשל העובדה שהיום האלקטרוניקה היא רק חלק קטן מהתמונה. חברות שלא עסקו כלל באלקטרוניקה, למשל חברות רכב, הצטרפו לארגון השנה.
חמשת עמודי התווך של ענף הטכנולוגיה הצרכנית, על פי דוברובק הם – מיחשוב נפוץ, איחסון דיגיטלי זול ולמעשה אין סופי, קישוריות נרחבת, שגשוג של התקנים דיגיטליים ו"חיישניזציה".
מקינזי חזתה בשנת 1980 שעד שנת 2000 יהיו 90 אלף מנויים לטלפונים סלולאריים בארהב. כידוע המספר היה כבר אז גבוה מאוד. היום כבר יש יותר טלפונים סלולאריים מאנשים.
בשנת 1998 מכרנו את הטלוויזיה הדיגיטלית הראשונה, מאז החלו חילופי המשמרות של הפיכת כל המוצרים האנלוגיים בדיגיטליים, כיום אנו עוברים לעידן הדיגיטלי השני – תקשורת הדדית בין כל המוצרים הללו.
אנו חשים בשינוי הדו שיח בענף: לפני 10-15 שנה הדיון נסוב סביב הוכחת היכולת הטכנולוגית. כך לדוגמה כשהציגו את הרובוט אסימו, עסקו בשאלות כגון האם הוא יכול לעלות מדרגות אבל לא חשבו על היישומים שבהם הוא יכול לעזור בחיי היום יום. היום מחפשים את המשמעות של הטכנולוגיה.
"אנחנו נמצאים בנקודת מפנה של תעשיית האלקטרוניקה. חמישה קווי מוצרים אחראים ל-51% מהמכירות בשוק הצרכני: טלפונים חכמים, טבלטים, מחשבים נייחים, מחשבים ניידים וטלוויזיות.. אם התחזית שלנו נכונה בשנה הבאה,נרד מתחת לחמישים אחוז אולי אפילו בהרבה. הצמיחה תגיע מקטגוריות שהיום הן קטנות אך יצמחו ויש הרבה כאלה – רכב ומיחשוב לביש בתחום הבריאות ואיכות החיים לדוגמה.
{loadposition content-related} |