לאחרונה נפתחה בסין בורסת הייטק. ערך חברות השבבים הרקיע שחקים, כל 25 המניות הוכפלו ובהם שמונה חברות שבבים שמשקיעהם הפכו מיליארדרים
מקטע מהחומה הסינית. צילום: אבי בליזובסקי |
בחודש שעבר השיקה סין זירת מסחר חדשה למדע וטכנולוגיה בסגנון נאסד"ק, בשם "שוק STAR", בבורסה של שאנגחאי. החברות הראשונות שרשומות בה הן 25 חברות הייטק סיניות. שוק סטאר, שהוקם תוך תשעה חודשים בלבד, הוא "שדה ניסויים" להון בתחום הטכנולוגיה.
מבין 25 החברות הראשונות שנרשמו, יצרניות מחשבים, תקשורת וציוד אלקטרוני הן חלק הארי. הן כוללות שמונה יצרניות של ציוד מיוחד כולל שבבים, מוליכים למחצה, סימולציה אופטית, האינטרנט של הדברים וייצור חכם.
שש חברות בקבוצה קשורות לשבבים ומוליכים למחצה. הן כוללות את Anji Microelectronics Technology (Shanghai), AMEC , Montage Technology, Suzhou HYC Technology, Raytron Technology and Espressif Systems (Shanghai).
ביום המסחר הראשון, כל השוק זינק בשעה 09:30, אם כי חלק מ-25 המניות צללו ב-30% ממחיר הפתיחה שלהן. אחרי השעיה זמנית המסחר התחדש, אבל המניות האלה המשיכו לרדת. אבל בשעה 10:00 המפסידות שינו כיוון ומחירי המניות של כל 25 החברות בסופו של דבר יותר מהוכפלו.
נתונים שסיפק Shanghai Roadshow Center מראים ש-25 החברות הראשונות בשוק סטאר יצרו 124 מיליארדרים. הם בעלי חברות, בעלי מניות גדולים ומנהלים בכירים, אנשי אקדמיה ומהנדסים ואנשי ליבה שתומכים בעסק.
מנתונים שסיכם כתב העת "הספקה וייצור של אלקטרוניקה – סין" עולה ש-38 מ-124 המיליארדרים הם מתעשיית השבבים. עם 23 מיליארדרים, רייטרון עוברת את שאר החברות מבחינת מספר המיליארדרים החדשים שיצרה. המייסד של Suzhou HYC הוא האלוף מבחינת שווי שוק.
ותיקי התעשייה התבדחו על איך הזמנים משתנים. פעם המסלול היחיד להפוך למיליארדר היה נדלן או לחפש פיצויים על הריסה. יש מסלול חדש להפוך למיליארדר בסין: לאמץ את תעשיית השבבים.
{loadposition content-related} |