סין החליטה להעביר את המחשבים של משרדי הממשלה והארגונים הממשלתיים והציבוריים למאה אחוז תוצרת סין, וכך תקשה מאוד על חברות לכל אורך שרשרת האספקה למכור במדינה
אחת הטענות של ממשל טראמפ להחרמת וואווי היתה החשש מפגיעה בבטחון הלאומי בשל המצאם לכאורה של דלתות אחוריות שיאפשרו לסינים לרגל אחר משתמשי המחשבים. כעת מחזירה סין באותו המטבע.
המדיניות החדשה תבוא קודם כל לידי ביטוי במשרדים הממשלתיים ובמוסדות הציבוריים – לפי הוראת הממשלה, הם יצטרכו להחליף את כל החומרה והתוכנה שבארגון שלהם בחלופות סיניות תוך שלוש שנים.
המדיניות הזו זכתה לכינוי 3-5-2. מספרים אלו מתקשרים עם אחוזי הביצוע שיש לבצע בכל שנה של התוכנית. הממשל מצפה שהארגונים שנדרשו לבצע את ההחלפה יסיימו 30% מהעבודה ב-2020, השנה הראשונה להרצתה, 50% ב-2021 ואת היתר, 20%, ב-2022.
המדיניות הזו הוגדרה כסודית ונחשפה ממש לאחרונה, וזכתה, כך נטען, לאישור של חברות פרטיות סיניות, שלמדו עליה מהלקוחות הציבוריים שלהן. החברות הפרטיות, לפחות בינתיים, לא יידרשו לבצע את השינוי הזה.
החלטה זו עלולה לפגוע קשות בחברות כמו דל, HP ומיקרוסופט. עם זאת עדיין לא ברור האם מדובר גם בהפסקת השימוש ברכיבים שאינם סיניים, כמו מעבדים, מודמים, מסכים וכדומה, משום שישנם תחומים שבהם עדיין אין לסין ידע מספיק אך כידוע גם בתחום השבבים סין השקיעה עד כה מיליארדי דולרים בתוכניות להקמת מפעלי שבבים במטרה לספק את כל התצרוכת המקומית.
ראו גם: שלב 2 של "הקרן הגדולה" של סין יתמקד בהספקה עצמית של שבבים
{loadposition content-related} |