האיש המשפיע ביותר על תעשיית הסלולר העולמית מגיע לישראל
שום דבר לא הכין בחור יהודי חביב שנולד וגדל בניו בדפורד שבמדינת מסטצ'וסטס להפוך לאחד האנשים המשפיעים ביותר על התקשורת בימנו. למעשה מה שתיכנן הצעיר לבית ג'קובס הוא להפוך למרצה וחוקר באחת האוניברסיטאות הטובות בארה"ב.
האיש המשפיע ביותר על תעשיית הסלולר העולמית מגיע לישראל
שום דבר לא הכין בחור יהודי חביב שנולד וגדל בניו בדפורד שבמדינת מסטצ'וסטס להפוך לאחד האנשים המשפיעים ביותר על התקשורת בימנו. למעשה מה שתיכנן הצעיר לבית ג'קובס הוא להפוך למרצה וחוקר באחת האוניברסיטאות הטובות בארה"ב.
ואכן לאחר שסיים בהצטיינות תארים בהנדסת חשמל ובמדעי המחשב מאונברסיטאות קורנל ו -MIT הפך בשנת 1959 לעוזר פרופסור באונב' MIT. בשנת 1966 התפנתה משרת פרופסור באונב' קליפורניה בסן דיגו (UCSD) וארוין ג'קובס הצעיר קפץ על ההזדמנות ועבר לשם. באונב' סן דיגו הכיר איש סגל מוכשר (יהודי אף הוא) בשם אנדרו ויטרבי. ג'קובס וויטרבי מצאו כי יש להם תחומי ענין משותפים רבים ובשנת 1968 הקימו ביחד את Linkabit- חברה שעסקה בפיתוח פרויקטים מוזמנים עבור לקוחות בתחום הצבאי. ב- Linkabit פיתחו השניים אלגוריתם הצפנה לתקשורת לווינים והשלימו בהצלחה פרוקיטים רבים. Linkabit התאחדה ב-1980 עם חברת M/A-COM שעסקה בפיתוח רכיבים לתחום תקשורת רדיו ומיקרוויב .
ב-1985 בהיותו כבר בן 52 יסד ג'קובס ביחד עם ויטרבי חברה חדשה שנקראה קוולאקום. החברה נוסדה ביחד עם עוד חמישה מהנדסים (Harvey White, Adelia Coffman, Andrew Cohen, Klein Gilhousen, and Franklin Antonio.) כאשר המטרה הראשונית היתה לפתח מערכת תקשורת לווינית בשם OmniTRACS .המערכת התבססה על מוצר בשם Omninet שהיה בבעלות שני יהודים אמריקאים ממוצא פרסי Parviz Nazarian ו-Neil Kadisha. צוות ההקמה של קוואלקום פיתח את מערכת המעקב הלווני אשר שימשה ציי משאיות לצרכי תקשורת דו סטרית ואיתור מיקומן של המשאיות.
הטכנולוגיה והנסיון שצברו ג'קובס, ויטרבי וחבריהם עזרו להם לפתח את תחנת הבסיס הראשונה לטלפונים סלולרים המבוססת על טכנולוגית ה- CDMA (Code Division Multiple Access). זה התחיל כפרויקט לימוד שמומן ע"י חברת הסלולר AirTouch. שנתיים מאוחר יותר כבר יצרה קוואלקום שבבי CDMA לתחנות בסיס של טלפונים סלולרים.
התקשורת של השבבים הראשונים לא היתה לגמרי אמינה אך שופרה והתייצבה עם השנים עד שהפכה לטכנולוגית הסלולר היעילה ביותר. קוולקום יצרה מאז עשרות מליוני שבבים בטכנולוגיות, WCDMA ו- CDMA2000. גם כיום מתבססת גם טכנולוגית הדור הרביעי המכונה LTE – על הטכנולוגיה שפותחה בקוואלקום והפכה לסטנדרט בהה הידעה של תעשיית הסלולר העולמית.
ארווין עצמו שימש עד שנת 2005 כמנכ"ל קוואלקום ועד 2009 כיו"ר מועצת המנהלים. עם פרישתו החליף אותו בשני התפקידים בנו פול ג'קובס.
ארווין עוסק כיום בפילנטרופיה ותומך בחינוך טכנולוגי ובפיתוח חדשנות. ביו השאר תרם 130 מליון דולר למרכז החדשנות החדש המוקם בימים אלו בניו-יורק ע"י אוניברסיטאות קורנל והטכניון.
ד"ר ארווין ג'קובס יגיע לישראל בסוף חודש ינואר במיוחד כדי לקבל את פרס החדשנות הגלובלית אשר יוענק לו במסגרת כנס iNNOVEX2014 על תרומתו המהותית לחדשנות בתעשיית הסלולר העולמית.