מומחה הזיכרונות שלא שכח מאין הגיע
שמו הפרטי הוא סוברמניאן אך כולם כבר התרגלו לקרא לו סובו והוא נחשב כאחד מהמומחים העולמיים לפיתוח שבבי זכרון. הוא גדל בבומביי הידועה כיום בשם מומביי ולאחר סיום לימודיו לתואר בהנדסת אלקטרוניקה ב-IIT ( Indian Institute of Technology) הגיע ב- 1977 לארה"ב והמשיך את לימודיו ב-UCLA
מומחה הזיכרונות שלא שכח מאין הגיע
שמו הפרטי הוא סוברמניאן אך כולם כבר התרגלו לקרא לו סובו והוא נחשב כאחד מהמומחים העולמיים לפיתוח שבבי זכרון. הוא גדל בבומביי הידועה כיום בשם מומביי ולאחר סיום לימודיו לתואר בהנדסת אלקטרוניקה ב-IIT ( Indian Institute of Technology) הגיע ב- 1977 לארה"ב והמשיך את לימודיו ב UCLA .עם סיום הדוקטורט שלו הצטרף בשנת 1981 למרכז המחקר של חברת יבמ ושימש כמנהל קבוצת המחקר למבנים והתקנים. ב- 1994 הקים את SiBond LLC , חברה בבעלות יבמ שעסקה בפיתוח סיליקון על מבודד(Silicon-on-insulator) . ב-1997 הצטרף לקבוצת המיקרואלקטרוניקה של יבמ וכיום עוסק בשילוב תת מערכות של זכרונות תלת מימדים ובטכנולוגיות יצור שבבים דיגיטלים ב-22 ננומטר וטכנולוגיות חדשניות יותר.
סובו הוביל בעבר את הפיתוח והישום של זיכרונות DRAM מוטמעים. זכרונות צפופים אשר ניתן ליישמם על שבבים לוגים מהירים. זיכרונות אלו נמצאים כיום בשימוש נרחב של מערכות יבמ החל בשרתים מהירים וסופר–מחשב של יבמ הנקרא BlueGene ועד לשבבים המיועדים לישומי משחקים. במשך הקריירה המרשימה שלו חיפש סובו פתרון לבעיות סבוכות. ביחד עם הצוות שלו פיתח טרנזיסטור מיוחד הבנוי על סילקון גרמניום SiGe heterojunction bipolar transistor) ) ונמצא כיום בשימוש נרחב של ישומים לתקשורת אלחוטית. סובו וצוותו פיתחו גם נתיך חשמלי ניתן לתכנות הנמצא בתוך שבב ומאפשר לבצע תיקון שבבים ותכנותם מחדש גם לאחר שיצאו ממפעל היצור. סובו גם הוביל את הפיתוח של טכנולוגית ה- CMOS של יבמ ב-45 ננומטר. במהלך הקריירה המפוארת שלו פירסם למעלה מ-175 מאמרים, רשם שורה ארוכה של פטנטים ואף שימש כפרופסור באוניברסיטת קולומביה היוקרתית.
ב-2010 זכה בתואר IBM fellow –התואר הטכנולוגי היוקרתי ביותר של יבמ כאות הוקרה על חדשנותו ותרומתו המשמעותית לפיתוח הטכנולוגיות של יבמ ובשנת 2012 זכה בפרס דניאל נובל לטכנולוגיות חדשניות ע"י ארגון IEEE האמריקאי. כיום משמש סובו כטכנולוג ראשי בחטיבת המיקרואלקטרוניקה של יבמ ואחראי על טכנולוגיות אסטרטגיות ותחרותיות, זיכרונות מוטמעים ואינטגרציות בשבבים תלת מימדים.
במקביל לקריירה הטכנולוגית שלו לא שכח סובו מאין בא וחלק ניכר מזמנו החופשי הוא מקדיש ללמוד את שפת הסנסקריט ולחקור את תפקידי השפה, המסורת והתרבות ההודית בחלקים שונים של העולם.
ד"ר סובו אייר (Subu Iyer) יגיע לישראל במיוחד כדי להשתתף כמרצה בכנס ChipEx2013 אשר יערך ב-1 במאי, 2013.