"אינטל אחראית לפרנסתם של 10% מעובדי ענפי התוכנה והאלקטרוניקה בישראל". אינטל השיקה בישראל אולטרבוקים עם שבבי Ivy Bridge החדשים; מולי אדן: אינטל עובדת על פיתוח מחשבים שניתן יהיה לדבר אליהם
נשיא אינטל ישראל מולי אדן מציג את מכשירי האולטרה בוק מבוססי אייבי ברידג' בכנס לקוחות אינטל, 18 ביוני 2012. צילום: רמי חכם |
"יש לנו עניין אדיר לקדם גם את החברה וגם את התעשיה המקומית." כך אמר אמש מולי אדן, סגן נשיא אינטל העולמית ונשיא אינטל ישראל , בהרצאתו באירוע הלקוחות השנתי של זרוע השיווק והמכירות של חברת אינטל אשר התקיים באולם אושיין בגני התערוכה בת"א.
"אני מתכוון באופן אישי לקדם את הסיוע שאינטל יכולה להעניק לחברות סטארט-אפ ישראליות, בין אם בטכנולוגיה, בהשקעה כספית, ברכש או בפתיחת דלתות. ובמקרה שחברה מסוימת לא מפתחת מוצר המתאים באיזורים שבהם אינטל מעוניינת, תמיד נמצא את האנשים המתאימים ונקשר ביניהם. אנחנו מכירים את כל החברות הישראליות. בני הוא סטארטאפיסט ואני יודע מה המשמעות של הפעלת סטארט-אפ. אמר אדן.
לדבריו, אינטל מעסיקה בישראל ישירות 8,100 עובדים ובעקיפין מספקת פרנסה ללמעלה מ-23 אלף אנשים העובדים אצל קבלני משנה וספקים. מדובר לדבריו, ב-10% מסך העובדים בתעשיית האלקטרוניקה והתוכנה בישראל.
"לאינטל ישראל יש חלק גדול בהצלחות של אינטל העולמית. מעבד ה-Sandy Bridge שפותח בארץ מכר עד סוף השנה 150 מיליון יחידות. פול אוטליני, מנכ"ל אינטל העולמית, ציין כי 40% מהמכירות של אינטל בשנה שעברה, שהסתכמו ב-54 מיליארד דולר, היו של מחשבים עם מעבדי Sandy Bridge. מדובר במוצר עולמי שהפיתוח שלו הוא כחול לבן ואנחנו יכולים להיות גאים בכך".
אדן הציג בארוע כמה מדגמי האולטרבוק החדשים, Nikiski, Lenovo Yoga ועם חלונות 8 שכולל מסך מגע ואמר: "אינטל בדקה ומצאה כי 78% מהאנשים שהשתמשו באולטרבוק מקלדת העדיפו לגעת בצג המחשב" "בקרוב המחשבים גם יופעלו בעזרת קול ויתרגמו לנו בזמן אמת משפה לשפה. המחשבים החדשים יגידו לא רק 'בוקר טוב' ביפנית, אלא גם יכנסו ללוח שנה, יזהו את החג המקומי, ויפנו למארח בשפתו ואף יברכו אותו בברכת חג שמח. זה העתיד. אינטל כבר הודיעה על כך, לכן זה לא סוד, החברה עובדת על מחשבים שניתן לדבר איתם",
לדברי אדן האולטרבוקים של היום טובים יותר לאין שיעור מהמחשבים שיצאו לשוק לפני שלוש שנים. "כשלקוח מגיע היום לחנות, הוא למעשה מחליף מחשב ותיק שנמצא אצלו כבר שלוש – ארבע שנים. כשמשווים את האולטרבוקים של היום, שכוללים את מעבדי הדור השלישי של סדרת ה-Core, למחשב בן שלוש-ארבע שנים עם מעבד אינטל מהדור השני, מקבלים מחשב שעובד 80% יותר מהר", הסביר אדן.
באירוע נכחו מאות לקוחות ושותפים בכירים של אינטל. אדן הסביר לנוכחים, בהם מנהלים רבים של חברות המחשבים להן אינטל מוכרת את המעבדים והשבבים, כי עולם המחשוב השתנה דרמטית בעשור האחרון. "בשנת 2000, 29% מהצרכנים שקנו מחשב היו לקוחות פרטיים. בשנת 2005 האחוז הזה גדל ל-41%, ובשנת 2012 הוא כבר עומד על כ-70%. הצרכנים הגדולים של מחשבים הם לקוחות פרטיים ולא ארגונים גדולים. אינטל מנסה היום לפתח טכנולוגיות חדשות בתחום המיחשוב שיאפשרו לענות על הצורך החדש של הצרכנים הפרטיים בזמן שהם קונים מחשב – אפקט ה-WOW. צרכנים מחפשים מחשב דק, מהיר, בטוח, עם זמן סוללה ארוך, שמחובר תמיד מכל מקום. הבנו את זה כבר לפני כמה שנים. יותר אנשים קונים מחשב בגלל האפקט של ה-WOW, בגלל שמחשב נראה ומתנהג בצורה מסוימת. את הלקוחות לא מעניין מהי רמת הביצועים של המעבד החדש אלא מה יוצא להם מזה. ומכאן עברנו לפתח את קטגוריית האולטרבוקים".
אדן סיפר כי פרויקט האולטרבוק היה אחד המהירים שאינטל ביצעה בתולדותיה. "לפני שנה הודענו על קטגוריית האולטרבוקים החדשה. באוגוסט האחרון הצגנו אותם ליצרניות המחשבים. באוקטובר הושק גל האולטרבוקים הראשון, וכעת אנחנו ניצבים בפני השקת עשרות דגמי אולטרבוק".
לאירוע הגיעו מנכ"לים בכירים רבים. בהם: מאיר ניסנסון, יו"ר יבמ ישראל, ריק קפלן, מנכ"ל יבמ ישראל, סיגל אלבוים, מנכ"ל לנובו ישראל, נתי אברהמי, מנכ"ל יעל תוכנה, רענן ביבר, דירקטור מכירות אזורי בדל, שלומי קוואטלר, מנכ"ל דל ישראל ואילן ליפשיץ, מנכ"ל חטיבת האולטרסאונד ב-GE Healthcare ישראל, מנשה זילכה, מנכ"ל קרביץ וטלי חלפון, מנהלת חטיבת מיחשוב אישי ב- HP
{loadposition content-related} |