כך אמר סנג'יב קסקר, יו"ר IESA (איגוד תעשיית האלקטרוניקה והשבבים בהודו) ומנהל איזור דרום מזרח אסיה בחברת PMC-Sierra.
האולם במלון הילטון תל-אביב ביום שלישי האחרון (29.4) היה מלא מפה לפה באורחים מכל העולם שהגיעו לועידת הפסגה המסורתית לבכירים שפתחה את ChipEx2014.
המנחה שלמה גרדמן, בירך את האורחים שהגיעו לכנס מכל קצוות העולם, והזמין לבמה את מר סנג'יב קסקר, יו"ר IESA (איגוד תעשיית האלקטרוניקה והשבבים בהודו). קסקר דיבר על שיתוף הפעולה בין ישראל והודו, ועל הדרכים להדק אותו. "השוק בהודו מרתק וסוער", אמר קסקר, "אוכלוסיית הודו מונה היום 1.2 מילארד איש וחלק גדול מהם הם צעירים ואנשי מעמד ביניים המייצגים שוק משמעותי למוצרים טכנולוגיים, והתחזיות לעשור הקרוב מגיעות לסכום של 400 מיליארד דולר בתחום האלקטרוניקה. כרגע הודו מייבאת 65 אחוז מהרכיבים האלקטרוניים ותהיה זו טעות שלא לנסות לייצר בעצמנו את הרכיבים הללו".
לדברי קסקר, ישראל היא מדינה המציעה חדשנות והודו היא מדינה המציעה שוק צרכני גדול. "אנחנו יכולים וצריכים לשתף יותר פעולה. יש הרבה הזדמנויות עבור שתי המדינות בתחומים שונים, ביניהם גם מכשור רפואי, ציוד צבאי ותעשיית חלל".
בתום דבריו הוזמן לבמה פטריק מאניון, סגן נשיא למותגים ב-UBM Tech, וגרדמן בישר לאורחים על שיתוף פעולה של אתר Chiportal עם חברת המדיה המובילה UBM. כחלק מההסכם ישותפו תכנים בין EE Times לבין אתר Chiportal והמגזין TapeOut, וכמו כן תינתן ל-ASG, החברה האם של Chiportal הזכות להשתמש במותג DesignCon.
"ישראל הוכיחה פעם אחר פעם כי היא מקור חיוני למחקר ופיתוח, לחדשנות ולפיתוח מוצרים בתחום האלקטרוניקה. לא לחינם חברות כמו יבמ, HP, אינטל, גוגל, יאהו, ברודקום, קוואלקום, TI, סמסונג, הוואווי ואחרות הפכו את ישראל לביתם השני. אנו נרגשים לצרף את ChiPortal ואת המגזין TapeOut כשותפים הטובים מסוגם לכסות את תעשיית האלקטרוניקה בישראל על בסיס יומי ומצפים לעבוד ביחד על הרחבת אירועי DesignCon כדי לחשוף את התכנון פורץ הדרך הנעשה פה", אמר מאניון.
מיד לאחר ההכרזה של השת"פ הוזמן לבמה ד"ר לורנס לאו – מנהל הפעילות של הענקית הטאיוונית מדיהטק בארה"ב, שהיא חברת הפאבלס השלישית בגודלה בעולם. ד"ר לאו הקדיש הרצאתו לאבולוציה של מכשירי הסלולר. "על מנת להמשיך ולהשיג צמיחה בשוק זה יש שלושה דברים חשובים שעלינו להתמקד בהם: הספק נמוך (החיוני לניידות), ביצועים ברמה גבוהה (אשר נדרשים עבור הסמארטפונים) ומחיר נמוך. מסקנותיו של ד"ר לאו היו כי הזדמנויות הצמיחה של שוק מכשירי הסמארטפון נמצאות בטווח שבין שווקי Super-mid לשווקי mid/entry-level, אך שגם בשווקים אלה הצרכנים דורשים לא פחות תכונות הנחשבות 'פרימיום' מהמכשירים שלהם. לדבריו, סמארטפונים וטאבלטים הפכו לכוח המניע של הטכנולוגיה, ושלושת האלמנטים הספק, מחיר וביצועים ממשיכים להיות האתגרים המשמעותיים ביותר בתחום.
מיד אחריו דיבר רון ג'ייקוב, לשעבר מנכ"ל נטלוג'יק וכיום סגן נשיא בכיר בברודקום. "למרות שכבר 15 שנה אנחנו עושים עסקים עם ישראל, זוהי הפעם הראשונה שלי כאן", פתח ואמר ג'ייקוב. "דבריו של ד"ר לאו היו התחלה טובה לפן שאני מייצג פה – התשתיות. גם פה, ההתפתחויות בעולם הסמארטפונים והטאבלטים הן אלו שמניעות את השוק". לדבריו, דרישות השוק מובילות למיזוג של תחומי המיחשוב, הרשתות והתקשורת עם דרישה לביצועי מיחשוב גבוהים, רשתות תקשורת מהירות ווירטואליזציה מלאה. בהמשך נסבו דבריו של ג'ייקוב על האבולציה של חברות הפאב והפאבלס, ועל הבשלות של מערכת האקוסיסטם של שרתי ARMv8, שהארכיטקטורה שלה, שהוכרזה באוקטובר היא המתקדמת ביותר עד כה. "ל-AMD אין כסף להמשיך במשחק הזה, וכרגע זו המערכת המובילה עם וירטואליזציה מלאה", אמר.
צ'אק פוקס, סגן נשיא בכיר לתחום המכירות בגלובלפאונדריז, היה הדובר הבא, שנשא דברים על אודות חמש חברות הפבאלס המובילות, ועל האבולציה של חברות הפאבלס לקראת ייצור בטכנולוגיית 10nm. "הגודל לא משחק תפקיד. גם החברות הגדולות יכולות לחטוף נוק-אאוט וכבר ראינו את זה קורה. החדשנות בתעשייה כרוכה בשינוי תמידי ובדיקה אינטנסיבית של התהליכים בתחום התשתיות והמובייל", אמר פוקס. "המדיה החברתית, הניידות, העננים, המחשוב הלביש – הכל קשור אחד בשני, וזה מייצר חוויות משתמש חדשות עבורנו, אמר פוקס. "אני מדבר על מכוניות שמתקשרות אחת עם השניה, או למשל, על מכונות קפה שמזהות את פנייך אם כבר רכשת קפה באמצעותן ולומדות את ההעדפות שלך.
העולם הוא לא רק שטוח אלא גם מהיר. מחזור חיי המוצר הולך ומתקצר כל הזמן, והלקוחות דורשים שקיפות. אין זמן להחזיר למפעל מוצר תקול. אנו דורשים לדעת מייד מה הבעיה. עליכם, רבותי, להיות שקופים ולא להסתיר מידע אם אתם מעוניינים לשרוד, כי כדי לייצר דברים במהירות חייבים ליצור אמון. תנו ללקוח שלכם מידע ויכולות חדשות, כדי שלא תוכו בידי ה-."SMAC
בהמשך הערב נערך פאנל בנושא האינטרנט של הדברים בהנחית פטריק מאניון ובהשתתפות ד"ר מריה מרסד – נשיאת TSMC אירופה, ג'ייקוב מנדל – דירקטור בכיר בברודקום, ברנדון מק'קרני – נשיא פוג'יטסו אירופה, ד"ר סטיליאנוס ממג'קאקיס – מנהל פיתוח עסקי בחטיבת השבבים של סמסונג אירופה, ודדי פרלמוטר – עד לאחרונה סגן נשיא בכיר באינטל.
בסיום הערב הוענקו אותות ה- Global Leadership Awards לשלושה מאנשי התעשיה אשר הוכיחו מנהיגות בפועלם והשפיעו בצורה מהותית במעשיהם על תעשיית המיקרואלקטרוניקה הישראלית והעולמית. דדי פרלמוטר, פרופ' אודי ויינשטיין, ומר אביגדור וילנץ (ראו ידיעה נפרדת בנושא).
{loadposition content-related} |