ההוצאות הכלל-עולמיות על חומרת מרכזי נתונים ישתוו להוצאות של 2008 ותעבורנה אותן", אומר ג'ון הרדקסל, מנהל מחקר בגרטנר
ההוצאות הכלל-עולמיות על חומרות מרכזי נתונים (Data Center) צפויות להגיע בשנת 2011 ל-98.9 מיליארד דולר, סכום המשקף עלייה של 12.7% בהשוואה להוצאות של 87.8 מיליארד דולר בשנת 2010. כך על פי גרטנר , חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית המובילה לתחום ה-.ICT על פי הצפי, ההוצאות על חומרת מרכזי נתונים יגיעו ל- 106.4 מיליארד דולר ב-2012 ולעבור את רף ה-126.2 מיליארד דולר ב-2015. ההוצאות על חומרת מרכזי נתונים כוללות שרתים, אחסון וציוד רשתות.
"ההוצאות הכלל-עולמיות על חומרת מרכזי נתונים ישתוו להוצאות של 2008 ותעבורנה אותן", אומר ג'ון הרדקסל, מנהל מחקר בגרטנר, "הצמיחה באזורים המתפתחים, בדגש על ברזיל, רוסיה, הודו וסין (מדינות BRIC), מתאזנת עם החולשה המתמשכת היחסית לתקופת טרום השפל ביפן ובמערב אירופה. האחסון הוא המניע העיקרי מאחורי הגידול. אמנם רק רבע מכלל ההוצאות על חומרת מרכזי נתונים מוקדש לאחסון, אך כמעט מחצית מהגידול בהוצאות נובע משוק האחסון".
הקטגוריה של מרכזי הנתונים הגדולים ביותר (קרי, מרכזי נתונים עם יותר מ-500 מסדים של ציוד), עתידה להגדיל את חלקה בהוצאות, מ- 20% ב-2010 ל-26% ב-2015, בעיקר בגלל התפתחות ענן המחשוב והמעבר ממרכזי נתונים פנימיים לחיצוניים.
"מרכזי נתונים ארגוניים מסורתיים, המוּבְנים בתוך הארגון, נתקלים בשלושה סוגי חסמים. ראשית, טכנולוגיות הווירטואליזציה עוזרות לחברות לנצל את התשתיות הקיימות שלהן בצורה יעילה יותר, מה שבולם את הגידול הכללי במערכות. שנית, מרכזי הנתונים הפכו יעילים יותר, מה שמוביל לצפיפויות גבוהות יותר בפריסת מערכות, ולבלימת הביקוש לשטח רצפה. החסם השלישי הוא המעבר למרכזי נתונים המתמזגים עם גורם צד שלישי, תהליך המצמצם את המספר הכולל של מרכזי הנתונים בגודל בינוני, ובינתיים מרכזי הנתונים הגדולים, נהנים כמובן, מצמיחתו של ענן המחשוב", מוסיף הרדקסל.
להודעה באנגלית: