האותות הוענקו הערב בטקס רב משתתפים במסגרת אירוע הפתיחה של כנס התעשיה השנתי – ChipEx2014
דדי פרלמוטר, אחד מזוכי אות המנהיגות הגלובלית בכנס ChipEx2014 |
הערב, 29 באפריל, 2014 נערך בת"א המפגש השנתי של בכירי תעשית האקטרוניקה בישראל. במסגרת המפגש בו נטלו חלק כ-300 מבכירי התעשיה מישראל ומהעולם הוענקו אותות ה- Global Leadership Awards לשלושה מאנשי התעשיה אשר הוכיחו מנהיגות בפועלם והשפיעו בצורה מהותית במעשיהם על תעשיית המיקרואלקטרוניקה הישראלית והעולמית. הזוכים הם:
דדי פרלמוטר
דדי פרלמוטר זכה באות על הנעת פיתוחים חדשניים שהיו להם השפעות חשובות על עסקיה של אינטל ועל תעשיית השבבים בכללה, על תרומתו המשמעותית לאינטל ישראל ועל השיגיו הניהוליים המרשימים.
דוד (דדי) פרלמוטר שימש עד לאחרונה כסגן נשיא בכיר ומנכ"ל קבוצת הארכיטקטורה של אינטל (IAG), וכן שימש כמנהל המוצרים הראשי באינטל העולמית.
במהלך הקריירה בת 34 השנים באינטל מילא פרלמוטר כמה תפקידי ניהול והיה אחראי ישיר לפיתוח כמה מהמוצרים והטכנולוגיות העיקריים של אינטל שהשפיעו על עסקיה של אינטל ועל התעשיה.
בסוף שנות השמונים הוביל פרלמוטר קבוצה קטנה שתכננה את מעבדי פנטיום. בשנות התשעים הוא הוביל את אינטל לתחום הדטה סנטרים עם מעבד פנטיום פרו שאיפשרו לחברה לספק מוצרי שרתים.
בעשור האחרון הוביל פרלמוטר את מהפכת המיחשוב הנייד באמצעות המעבד הנייד סנטרינו, ושינה את קו המוצרים של אינטל באמצעות יצירת מעבדי Core עבור ה-PC והשרתים ואת מעביד אטום עבור משתמשי הקצה במכשירים חסכוניים באנרגיה. פרלמוטר הוביל את אינטל לתחום התקשורת האלחוטית באמצעות פיתוח מוצרי WiFi עבור סנטרינו, ורכישת טכנולוגיות בתחום ה-3G וה-LTE שהובילו את אינטל לנוכחות בשוק ה-LTE.
פרופ' אהוד (אודי) ויינשטיין
פרופ' אודי ויינשטיין זכה באות על היותו חוקר וביצועיסט, על הובלת שתי חברות פאבלס ישראליות להצלחות גלובליות ועבור ההישגים המדעיים המרשימים שלו בתחום עיבוד האותות והתקשורת הדיגיטלית. פרופ' ויינשטיין הוא סמכות בינלאומית מוכרת בתחום עיבוד האותות. הוא עמית ה-IEEE ופרסם למעלה מ-60 מאמרים בכתבי עת מדעיים מובילים ומחזיק במספר רב של פטנטים בתחום עיבוד האותות והתקשורת הדיגיטלית.
פרופ' ויינשטיין זכה למספר אותות והערכה על תרומתו המדעית. כפרופסור בכיר בביה"ס להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. הוא גם משמש עמית מחקר במעבדה לאלקטרוניקה ב-MIT.
פרופ' ויינשטיין הוא שותף מייסד , יו"ר ומנכ"ל אנוביט, שנרכשה על ידי אפל ב-2011 תמורת 390 מיליון דולר. קודם לכן הוא היה שותף לייסוד, יו"ר ומנכ"ל ליבית עיבוד אוות, שנרכשה על ידי טקסס אינסטרומנטס ב-1999 תמורת 365 מיליון דולר. פרופ' ויינשטיין שימש כיועץ ומשקיע במספר רב של חברות טכנולוגיה וסטארטאפים בישראל ובארה"ב.
אביגדור וילנץ
ועדת פרס המנהיגות הגלובלית של כנס ChipEx2014 החליטה להעניק את התואר לאביגדור וילנץ בזכות הרוח היזמית המרשימה שלו, עבור הפיתוחים הייצירתיים , בזכות הפיכת גלילאו לסיפור הצלחה גלובלית ועבור שימוש כמנטור שנתן השראה לדור צעיר של יזמים בתחום המיקרואלקטרוניקה.
וילנץ משמש כיו"ר אנאפורנה לאבס, שסייע בייסודה בשנת 2011. קודם לכן שימש וילנץ כמייסד גלילאו ושימש כמנכ"ל החברה בשנים 1992-2001. במהלך התקופה הציגה גלילאו את תפיסת 'מערכות על שבב' לשוק המערכות המשובצות (מחברת סיליקון), הציג את מדפסת ההכפלה (multifunction printer ) הראשונה על שבב, הבקר הראשון על שבב, ומתג האתרנט הראשון על שבב. בשנת 2001, לאחר מכירת גלילאו למרוול בתמורה ל- 2.7 מיליארד דולר, הוא הפך למנהל במרוול העולמית עד 2002.
קודם להפיכתו ליזם הוא עבד במשך ארבע שנים באלביט, שם פיתח פלטפורמת סימולטורים ואוויוניקה עבור מטוס הלביא ומטוסי F-16 ובמשך 4 שנים עבד ב-IDT, שם היה אחראי על הגדרת מוצרי החברה, ולזכותו נזקפת החדרת התפיסה של מעבדי RISC MIPS לשוק המערכות המשובצות. (הוא הגדיר את הארכיטקטורה של מעבדי R3001 ו- R3051/8).