המהירות הגבוהה מושגת בזכות שילוב בין תכנון חדשני של שבבים, ובין מערכת יעילה במיוחד לקירור במים המאפשרת להריץ את המעבדים האלה במהירויות גבוהות יותר ללא חשש להתחממות יתר.
מחשב Blue Gene/Q של יבמ. תכנון מיוחד של השבבים לעמוד בעומס |
המעבדה הלאומית Argonne , של משרד האנרגיה האמריקאי, תשתמש בדור חדש של מחשב-על של יבמ Blue Gene בשורת תחומי מחקר ובכלל זה תכנון סוללות יעילות במיוחד למכוניות חשמליות, ניתוח שינויי אקלים וחקר היקום.
מחשב העל החדש של יבמ, IBM Blue Gene/Q, שזכה כבר לכינוי "מירה" (Mira) יבצע חישובים בקצב של 10 פטא-פלופ – עוצמה הגדולה פי 20 ממחשב Blue Gene/P, המבצע כיום 500 טריליארד פעולות בשניה.
בשניה אחת בודדת של חישוב, תוכל מערכת "מירה" לבצע פעולות בכמות השקולה לזו שאותן היו מבצעים כל תושבי של ארצות הברית (יותר מ-300 מיליון) בכל גיל, אילו היו משלימים מבצע פעולת חישוב אחת מדי שניה, משך כמעט שנה שלמה של עבודה רצופה סביב השעון.
המחשב יכנס לשימוש במהלך 2012 ויעמיד לשירות חוקרים כלי חדש לבניית מודלים ולהרצת סימולציות מורכבות.
לקראת הפעלת המחשב החדש, בשנה הבאה, בחרו מעבדות משרד האנרגיה של ארה"ב ב- 16 פרוייקטים במגוון רחב של תחומי ובעיות, שיהיו הראשונים שייהנו מגישה אל עוצמת העיבוד חסרת התקדים הזאת.
עם השלמת ההקמה וההפעלה המלאה, צפויה מערכת "מירה" של יבמ להיות מערכת המחשב החזקה ביותר בעולם. זאת, בזכות שילוב בין תכנון חדשני של שבבים, ובין מערכת יעילה במיוחד לקירור במים המאפשרת להריץ את המעבדים האלה במהירויות גבוהות יותר ללא חשש להתחממות יתר.
ראשי המעבדה חוזים גם כי אפשר יהיה לשדרג את המחשב החדש לעוצמות עיבוד ברמות של אקסא-פלופ. אקסא-פלופ אחד הוא אלף פטא-פלופ, או מיליון טרא-פלופ.
{loadposition content-related} |