ממציאים במעבדות המחקר של יבמ בישראל אחראים ל-195 פטנטים, מתוך כ-8,000 שהגישה החברה
יבמ ניצבת, זו השנה העשרים ברציפות, בראש רשימת מקבלי הפטנטים בארה"ב. ממציאים במעבדות המחקר והפיתוח של יבמ בישראל אחראים ל- 195 פטנטים חדשים אותם רשמה החברה אשתקד. מעבדת המחקר של יבמ בחיפה (האחראית ל- 110 מהפטנטים) דורגה במקום הראשון ברישום פטנטים אמריקאים על ידי גופים הפועלים בישראל. היא מקדימה את סנדיסק ישראל וחברת מארוול ישראל. הממציאים מחוץ לתחומי ארה"ב תרמו כ- 30% מכלל הפטנטים אותם רשמה יבמ.
ביבמ מציינים את הזינוק במספר המוחלט של הפטנטים שמקורם בארץ ובמקביל את העלייה במשקלם בתוך סך הפטנטים הכולל של החברה. כך, למשל, ב- 2010 אושרו 45 פטנטים לממציאים של יבמ בישראל (מתוך 5,896 שרשמה החברה), וב- 2011 נרשמו 139 פטנטים על ידי יבמ בישראל (מתוך 6,180).
לדברי עו"ד סוזן ארז, היועצת המשפטית של יבמ בתחום הקניין הרוחני בישראל, פיתחו הממציאים, העובדים במעבדות המחקר של החברה בארץ, שורת טכנולוגיות המאפשרות לחברות ישראליות להציג רמה גבוהה במיוחד של יעילות וחדשנות בתחומים דוגמת ניהול מערכות מים, בנקאות, מערכות רפואיות ויישומים בעלי אופי בטחוני. "יבמ מנהלת בישראל עשרות פרויקטים משותפים עם אוניברסיטאות וחברות הזנק, המאפשרים לקדם את התעשייה המקומית בפרט – ואת עולם טכנולוגיות המידע בכלל", אומרת ארז.
ברמה העולמית מקדימה יבמ את סמסונג (5,081 פטנטים), קנון (3,174), סוני (3,032), פנסוניק (2,769), מיקרוסופט (2,613), (2,013) Hon Hai, וג'נרל אלקטריק (1,652). את העשירייה הראשונה של רשימת מקבלי הפטנטים בארה"ב חותמת LG, עם 1,624 פטנטים.
תחומי החדשנות בהם עוסקים הפטנטים של יבמ מגוונים: החל מרכיב חדש בעולם המוליכים למחצה המאפשר לבנות פנלים סולאריים גמישים, ועד למערכת היודעת לחוש ולחזות דפוסי תנועת רכב ועומסים בכבישים – ולספק מידע והתראות למערכות הניווט ברכב. הטכנולוגיה של מערכת ווטסון, המחשב הייחודי של יבמ המסוגל לתקשר עם הסביבה בשפה מדוברת ולנתח כמויות גדולות במיוחד של מידע בלתי מובנה, על מנת לענות לשאלות המוצגות לו בדיבור אנושי רגיל – זכתה עתה להכרה כפטנט רשום, "מערכת ושיטה למתן תשובות לשאלות" (U.S. Patent 8,275,803). פטנט אחר, מתייחס לאלגוריתם ומעגלים אלקטרוניים המאפשרים לחקות את האופן שבו לומדות הסינאפסות של המוח האנושי – ומניח בסיס לארכיטקטורה חדשה לחלוטין של מערכות מחשב. יבמ מבצעת עתה פרויקט רחב היקף למחשוב קוגניטיבי, המיועד לדמות את יכולות המוח לתפוס את המציאות, להבין אותה ולפעול על בסיס כמויות אדירות של נתונים בלתי מובנים, תוך קיצוץ של כמה וכמה סדרי גודל בצריכת הזרם – וללא צורך בתכנות כל שהוא. (8,250,010). פטנטים אחרים של יבמ עוסקים בתהליכים אוטומטיים לזיהוי דפוסים מאפיינים בכמויות גדולות של נתונים (8,185,480), סינכרון נתונים של פרוצדורות רפואיות בבסיסי נתונים שונים (8,200,501) ושימוש במודלים להגדרת רכיבי תוכנה בתהליך הפיתוח.
על מנת לצמצם את צריכת האנרגיה בסביבת ענן מחשוב, רשמה יבמ פטנט על טכנולוגיה לשימוש יעיל יותר במשאבי הענן (8,341,441). חברות חשמל סביב העולם יוכלו לעשות שימוש בפטנט אחר, לניטור חכם של רשת אספקת החשמל (8,121,741). בתחום טכנולוגיות הייצור של רכיבים אלקטרוניים, רשמה יבמ פטנט על שיטת ייצור תחת העמסה של שכבות מוליך דקות במיוחד, ברכיבים חדשים שיאפשרו חיווט גמיש ומשתנה במוצרים בעולם הסולארי, האבטחה והביו-רפואה, ויסללו את הדרך למחשוב לביש.
עודד כהן, מנהל מעבדת המחקר של יבמ בחיפה: "ציון עשרים שנה של הובלה בראש רשימת הפטנטים בארה"ב מהווה אבן דרך, והכרה בכושר היצירתיות של אלפי ממציאים ביבמ סביב העולם. המספר הזה ממחיש היטב את המחויבות הבלתי מתפשרת של יבמ למחקר ולפיתוח: פטנטים הם ברומטר לחדשנות ולמובילות טכנולוגית שהם בסיס ההצלחה של לקוחותינו, שותפינו העסקיים והסביבה החברתית כולה. זו גאווה רבה שיבמ היא מספר 1 ברישום הפטנטים מישראל".
{loadposition content-related} |