שוק התקני MEMS מוערך בכ-8 מיליארד דולר בשנה וצפוי לגדול עוד יותר. התקני MEMS משולבים במספר גדל והולך של יישומים, החל במכשירים אלקטרוניים לצריכה ביתית וכלה במערכות למיגזרי התעשייה והרפואה, והם צפויים לשפר משמעותית את איכות החיים בכל התחומים בדומה לשינוי שהביאו בעבר המעגלים המשולבים
,תיאור סכמטי של מערכת MEMS מתוך ויקיפדיה |
המכון האמריקני למיקרו-אלקטרוניקה (IME) הודיע היום כי יחבור לטאואר-ג'אז לפיתוח פרויקטים פורצי דרך של מערכות מיקרו-אלקטרו מכאניות (MEMS), אריזה ומעגלים משולבים באפליקציות ייחודיות (ASIC).
על מנת לקדם את תהליכי המחקר והפיתוח בתחום מערכות MEMS, אריזה ותכנון מעגלים משולבים, החליטה IME לחבור לטאואר-ג'אז כשותפה לתהליכי הייצור מחד, ומאידך לשתף פעולה בתחום המחקר והפיתוח עם חברות שאין ברשותם מתקני ייצור (fabless) או שברשותם מתקני ייצור חלקיים (Fab-lite) ובכך ליצור מסגרת של שיתוף פעולה תלת-צדדי.
שוק התקני MEMS מוערך בכ-8 מיליארד דולר בשנה וצפוי לגדול עוד יותר. התקני MEMS משולבים במספר גדל והולך של יישומים, החל במכשירים אלקטרוניים לצריכה ביתית וכלה במערכות למיגזרי התעשייה והרפואה, והם צפויים לשפר משמעותית את איכות החיים בכל התחומים בדומה לשינוי שהביאו בעבר המעגלים המשולבים.
פרופסור דים-לי קוואנג, מנהל IME אמר כי "מינוף סל הטכנולוגיות העשיר והייחודי של טאואר-ג'אז ומצוינות הייצור של החברה מאפשר ל-IME לסייע לשותפותיה לשמר את רמת הפיתוח הגבוהה ויכולת התחרות בתחומי ההתמחות שלהן."
זמירה שטרנפלד-לביא, סמנכ"ל הנדסה ומו"פ בטאואר-ג'אז אמרה כי "השילוב של יכולותיה וניסיונה של IME בפיתוח טכנולוגיות "8 עבור MEMS ו-ASIC ביחד עם תמהיל היכולות העסקיות והטכנולוגיות המתקדמות של ג'אז לייצור MEMS ומעגלים משולבים מעניק יתרון משמעותי ללקוחות החברה בחסכון בעלות הכוללת של הפרויקטים ובקיצור תקופת ההגעה של המוצר לשוק."