גוואנאפ לינלי: "זו עדיין לא מערכת על שבב, יש לה ביצועים פחותים והיא מיוצרת בטכנולוגית 32 ננומטר"
לינלי גוואנאפ |
המעבד הראשון של אינטל המיועד לשרתים – מיקרוסרוור (microserver) פחות יעיל בצריכת החשמל שלו ממעבדי זיאון (Xeon), ובכך הם משאירים את הדלת פתוחה ל-SOC חלופי. כך קובעת חברת המחקר לינלי (Linley Group).
לדברי מנכ"ל החברה, גוואנאפ לינלי אינטל הכריזה בשנה שעברה על אטום S1000, המוכרים גם בשם סנטרטרון, שבב דו ליבתי שנועד להתחרות ב-SOC לשרתים המבוססים על ARM המוצעים כיום על ידי מספר הולך וגדל של ספקים. בעוד אינטל הצליחה להוריד את צריכת החשמל שלו ל-6.3 וואט, הוא לא תומך בבקרי אתרנט, Serial ATA או USB וגם לא בריבוי משימות.
"לפי הנתונים שאינטל סיפקה השבב פחות יעיל אנרגטית מאשר ה-XEON ולכן נראה שאנו הולכים בכיוון הלא נכון" אמר גוואנאפ. "זו עדיין לא מערכת על שבב, יש לה ביצועים פחותים והיא מיוצרת בטכנולוגית 32 ננומטר" אמר בכנס שערכה חברת לינלי בנושאי דטה סנטרס.
גוונאפ אפיין את השבב כשומר מקום לקראת ה'אבוטרון', מעבד 22 ננומטר עם ליבת אטום חדשה. "הם לא הכריזו עדיין מה יהיה בתוכו והוא לא יכנס לייצור לפני המחצית השניה של השנה."
לינלי פרסמה לאחרונה כי הפרויקטים ליצירת SOC חלופי לשרתים יוכלו להתחרות בשוק של 2.5 מיליארד דולר עד שנת 2016, מדובר בכשליש משוק המעבדים לשרתים. ההערכה היא שמיקרוסופט לא תפתח שרת חלונות ל-ARM במהלך התקופה הזו.
לדברי גוונאפ, שרתי ARM יצטרכו להתממשק עם תוכנת השרת של X86 ולכן לא יתמכו במרחב כתובות של 64 ביט עד סוף השנה הנוכחית ולכן יהיו להם ביצועים פחותים מאשר של מעבד ליבה יחידה בטכנולוגית X86. בנוסף, לאינטל תהליך ייצור טוב יותר והיא תעבור לטכנולוגית 14 ננומטר ב-2014.
{loadposition content-related} |