עד היום יוצרו 50 מילארד שבבים המבוססים על פיתוחיה של חב' ARM ומתוכם 10 מילארד יחידות רק בשנה האחרונה כך שהקצב גדל משמעותית ואנו צופים שבתוך 3 שנים נגיע ל-100 מילארד שבבים המבוססים על ARM
נואל הארלי, מנכ"ל קבוצת המעבדים, ARM |
נואל הרלי, מנכ"ל קבוצת המעבדים של חברת ARM ואחד מבכירי החברה, ביקר לפני כשבוע בישראל כדי להשתתף במפגש מנהלים שאירגנה חב' ARM ללקוחותיה מתעשיית המיקרואלקטרוניקה בישראל. ניצלנו את הביקור כדי להיפגש עמו ולשמע על תוכניותיה של ARM בשנים הקרובות.
ראשית רצינו לברר כיצד רואה ARM את התזוזה של השוק לכיוון האינטרנט של הדברים (IOT).
הארלי: "מבחינת ARM מדובר בחדשות מאד טובות. ARM יודעת לספק מיקרו בקרים (MCU) זולים המתאימים מאד למכשירים החדשים בהם נראה שבבים כמוצרים כדוגמת מקררים, ממירי טלויזיה אך גם מכשירים בייתים זולים בהם יוטמעו שבבים שמחירם כמה עשרות סנטים כמו מנורות וחיישנים. עד היום יוצרו 50 מילארד שבבים המבוססים על פיתוחיה של חב' ARM ומתוכם 10 מילארד יחידות רק בשנה האחרונה כך שהקצב גדל משמעותית ואנו צופים שבתוך 3 שנים נגיע ל-100 מילארד שבבים המבוססים על ARM".
האם היתרון של ARM קשור למחיר הנמוך או ביכולותיה לפתח שבבים בעלי הספק נמוך?
הארלי: "אלו בהחלט שני יתרונות חשובים אך אני מאמין שהערך המוסף שלנו טמון במספר מרכיבים, ראשית הכלים לישום הטכנולוגיה שלנו, האיכות של ה- SoC שלנו, הקושחה ( firmware), הממשקים שבנינו (, (APIsמערכות ההפעלה התומכות, התוכנות המסופקות עם המעבדים והישומים הקיימים למעבדים שלנו. כל זה יוצר מערכת כלכלית סביבARM שמסייעת לנו מאד לגדול ולהתפתח."
מהם תחומי הפעילות העיקריים שלכם כיום?
הארלי:"כיום תחום הפעילות המרכזי הוא ישומים ניידים והם מהווים קרוב ל60% (58% ליתר דיוק) מההכנסות שלנו. התחום השני שהוא יחסית קטן אך מתפתח הוא תחום ישומים למערכות משובצות (Embedded systems) המהווה כ-20% מעסקינו, עוד 16% מגיעים מישומים למגזר העסקי ו- 6% הנותרים למוצרי צריכה ביתים."
והאם אתה צופה שזה ימשיך כך גם בעתיד?
הארלי:"אני צופה שינוי בפוקוס שלנו. תחום ה- IOT הוא תחום שצומח במהירות. התחזיות כיום מדברות על כך שעד 2020 יהיו 30 מליארד מכשירים הקשורים לתחום ה- IOT ובכל בית יהיו בממוצע 50 מכשירים המחוברים לאינטרנט. זה ללא ספק מספק הזדמנות גדילה משמעותית לחברה כמונו."
"אנחנו גם מתפתחים לתחום העסקי ומתכוונים להיות שחקן משמעותי בשוק זה כולל הטמעת מעבדים מבוססי ARM בשרתים, בנתבי ציוד תקשורת אלחוטית ,מרכזי מידע וותקשורת מתקדמת מדור הרביעי."
כיצד אתה רואה את התחרות עם אינטל בתחום המעבדים?
"לאינטל יש מעבדים חזקים יותר למחשבים וככל הנראה הם ימשיכו להוביל את תחום המחשוב האישי אך אני רואה בתוך עולם המחשבים תחומים הדורשים התמחות כמו למשל Data Caching שם יש לנו יתרונות ובאופן כללי אני מאמין כי נוכל לספק פתרונות נקודתיים בתחומים בהם אנחנו יותר טובים. הסמארטפונים הם כיום מכשיר המחשוב האישי העיקרי של רוב האנשים בעולם ושם אנחנו חזקים אך גם בתחום הטאבלטים אני מאמין כי יש לנו יתרון בגלל יכולת המעבדים שלנו לעבוד תוך צריכת הספק נמוכה. זהו תחום שנמשיך להיות פעילים בו אך אני מאמין שנראה בו זה לצד זה מכשירים מבוססי אינטל ואחרים מבוססי ARM ."
הזכרת את רשת השותפים שלכם האם היא באמת משמעותית לעסקיכם?
הארלי:"בהחלט, זהו תחום המהווה חוזקה של ARM. יש לנו שותפים מכל העולם ובמיוחד בשוק האסיאתי ההולך וגדל. אחד השותפים שלנו היא חברת מדיאטק (הנחשבת לחברת הפאבלס השלישית בגודלה בעולם) והיא לקוח מאד גדול שלנו."
אמרת שהשינוי בשוק מהווה חדשות טובות ל- ARM . מדוע דווקא לכם יותר מלאחרים?
הארלי: "יש לנו היום פתרון SoC מתאים לכל אחד מפלחי השוק. אם נחלק את השוק לפי צריכת הספק הרי שבקצה הימני של הסקלה נמצאים את השרתים (Servers) הצורכים הספק של 10 וואט ואולי ירדו לכיוון ה-6 וואט אבל יחסית מדובר בהספק גבוה למחשבים נייחים. לעומת זאת אנחנו גם יודעים לספק מעבדים למחשוב לביש הצורכים כ-10 מיליוואט וחיישני IOT הצורכים 10 מיקרוואט. זהו מגוון רחב של פלטפורמות היחודי לנו ומייצג עתיד טוב למוצרי ARM."
{loadposition content-related} |