ג'ים קלר מתוך אתר Intel |
זמן קצר לפני פרישתו הכפויה של בריאן קרזניץ' מכסא המנכ"ל באינטל הספיק לגייס לחברתו את אחד "הכוכבים" הגדולים של עולם השבבים. כן, גם בעולמינו יש כאלה שרכשו לעצמם מוניטין כטכנולוגים מובילים שטבעו חותמם בכל מקום בו היו וג'ים הוא ללא ספק אחד מהם.
הוא החל את הקריירה שלו בעולם השבבים בחברת דיגיטל (DEC) שם היה מעורב בפיתוח מעבדי האלפא 21164 ו- 21264. בדיוק לפני 20 שנה הצטרף לחברת AMD שם היה הארכיטקט המוביל של מעבדי ה- K8 וה- Athlon 64. בשנת 1999 עזב את AMD ועבר לחברה קטנה בשם SiByte כדי לתכנן את המעבד 1 Gbit/s מבוסס ארכיטקטורת MIPS . שנה לאחר מכן נרכשה החברה ע"י ברודקום וג'ים הפך לארכיטקט הראשי של ברודקום . בשנת 2008 הצטרף לחברת אפל שם הוביל את פיתוח מעבדי ה- SoC A4 ו-5A אשר שימשו את אפל בטלפונים החכמים שלהם מסדרת iPhone 4 ו- 4S והטבלטים iPad ו-iPad2. באוגוסט 2012 חזר קלר ל- AMD כדי להוביל פיתוח מיקרו ארכיטקטורה חדשה הקרויה Zen ואשר מטרתה היתה להתחרות בשוק הגבוה (High End) של מעבדי אינטל. 3 שנים מאוחר יותר הוא נפרד שוב מ-AMD אך לא עבר זמן רב עד שגויס בראשית 2016 ע"י אלון מאסק כדי להוביל את פיתוח המעבדים לרכב האטונומי של טסלה. באפריל 2018 הצטרף לאינטל.
נראה כי צירופו של קלר לאינטל בא כדי לאפשר לו להוביל את אינטל למחוזות חדשים במיוחד בתחום הליבה שלה כלומר מעבדי מחשב חזקים ומתקדמים אך אין ספק שנסיונו בשני תחומים חשובים כמו שוק הטלפונים החכמים ושוק הרכבים האטונומים הם נכסים חשובים לאינטל.
הצטרפותו לאינטל מציינת גם עידן חדש בו נראה כי סר חינו של מורטי – "המושיע" הקודם שהביא קרזניץ' מקוולקום, ולראיה ניתן לציין כי מרכז פיתוח המעבדים של אינטל בישראל עבר כעת לאחריותו של קלר. למרות הזמן הקצר שלו באינטל כבר הספיק קלר לבקר בישראל כמה פעמים ולהפיח בצוות הישראלי רוח חדשה ואופטימית יותר מקודמו.
עדיין מוקדם לקבוע מה תהיה השפעתו של קלר על אינטל אך על פניו נראה כי ההחלטה על צירופו לאינטל היתה מהלך נבון בזמן הנכון.
{loadposition content-related} |