לא נמצאה תרופה לקאי טק
תעשיית האלקטרוניקה הישראלית מורכבת משורה של ספקים בינלאומים ומפיצים מקומים הדואגים לשווק את הרכיבים של החברות הרב לאומיות ללקוחותיהם בישראל. זוהי שרשרת מזון מקובלת ונהוגה בכל העולם שלכאורה משאירה אצל כל אחד ממרכיבי השרשרת אחוזי רווח נאים. אך לאחרונה מתברר כי "לא כל הנוצץ זהב…" ! על חברת טויורם שהחליטה להפסיק את פעילותה כבר דיווחנו והפעם אנו חושפים חברה נוספת שנאלצה לסגור שעריה והפעם בצורה הרבה פחות נעימה.
לא נמצאה תרופה לקאי טק
תעשיית האלקטרוניקה הישראלית מורכבת משורה של ספקים בינלאומים ומפיצים מקומים הדואגים לשווק את הרכיבים של החברות הרב לאומיות ללקוחותיהם בישראל. זוהי שרשרת מזון מקובלת ונהוגה בכל העולם שלכאורה משאירה אצל כל אחד ממרכיבי השרשרת אחוזי רווח נאים. אך לאחרונה מתברר כי "לא כל הנוצץ זהב…" !
על חברת טויורם שהחליטה להפסיק את פעילותה כבר דיווחנו והפעם אנו חושפים חברה נוספת שנאלצה לסגור שעריה והפעם בצורה הרבה פחות נעימה.
קבוצת קאי-טק, נוסדה בשנת 1996 ע"י דוד ורינה פרחי, ושימשה כאחת מהנציגיות הידועות להפצת רכיבים אלקטרוניים . בשיאה מנתה הקבוצה מעל ל- 30 עובדים מהם כ- 10 אנשי מכירות ואפליקציות וכ- 20 בעלי רקע טכני בעזרתם העניקה ללקוחותיה שרותי TURN KEY בתחום התכנון והיצור של מוצריהם. קאי טק שימשה כנציגה של טושיבה סמיקונדקטור בישראל, כמפיץ של מוצרי Methode ו-Rubycon וכן סיפקה שרותים נלווים שונים. החל משנת 2009 הפכה קאי טק לחלק מקבוצת ATeG) Advanced Technology Group) האירופאית אשר התמחתה בהפצת רכיבים אקטיבים, פאסיבים ואופטואלקטרונים, מסכים, תתי מערכות וכלי פיתוח משורה של יצרנים (בעיקר אירופאים).
קאי טק אף הקימה חברה בת בשם אד.אי.סי בע"מ אך גולת הכותרת לפעיליותיה היתה חברת הבת קאי סמי. קאי סמי הוקמה כחברה טכנולוגית המתמחה בהמרות של תכנוני FPGA ל- ASIC, Multichip-to-ASIC, ASIC-to-ASIC וDSP algorithm-to-ASIC-. החברה הוקמה ב-2009 ע"י גל גילת (המנכ"ל) , גיל בן צבי (אשר שימש סמנכ"ל לתחום התוכנה), יהודה בן יעיש (סמנכ"ל הנדסה) ושמואל אסיאג (שהיה סמנכ"ל פיתוח) ודורון נקר שהיה ה-CTO. כל המייסדים הכירו כאשר עבדו יחד במרכז הפיתוח של חברת פלקסרטרוניקס (שהפך אח"כ למרכז של חברת AMI האמריקאית). בעת עבודתם בחברות הרב לאומיות רכשו נסיון רב בתחום המרות תכנוני שבבים. את הנסיון והידע שנצבר החליטו להפוך לתהליך אוטומטי המתבצע בלחיצת כפתור.
הקבוצ המייסדת צירפה אליה את תומר קבקוב שהיה אחראי על השיווק והמכירות וביחד פעלו לפיתוח הממיר האוטומטי. לאחר מאמצי פיתוחי רבים הוצג המוצר לראשונה בשלהי שנת 2010 בתערוכת "אלקטרוניקה" במינכן. הענין הרב שעורר המוצר עודד את יזמי החברה להקים רשת מפיצים באירופה, ארה"ב ואסיה ובמרץ 2011 שוב הוצג המוצר בתערוכת ESC של החוף המערבי בארה"ב.
התהליכים האוטומטים שפיתחה קאי סמי איפשרו להקטין את עלויות התכנון, את המחיר ליחידה, ואת סך היחידות הדרוש ליצור כדי להגיע לאיזון בהכנסות מול הוצאות. זאת ועוד, כתוצאה מהעובדה שבתהליך ההמרה לא נדרש שינוי ברמת ה- Source Code (RTL) התבצע כל תהליך ההמרה במהירות וללא בעיה של אובדן תפקוד השבב.
לקראת אמצע 2011 כאשר החלו לצוץ קשיים בחברת קאי טק (חברת האם והמממנת הראשית), נפגעה גם קאי סמי והתקדמותה המהירה נבלמה. דוד פרחי, מקים החברה ניסה למצא לה קונים ומשקיעים אך הענין לא צלח וכיום נמצאת קאי טק בכינוס נכסים. לעומתה נמצאת קאי סמי במצב של הקפאה וחיפוש אחר "הורים מאמצים" חדשים אשר יסייעו לממן את פעילותה ולממש את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה היחודית שפיתחה או למצער, מכירת ה-IP, דבר שנראה יותר מעשי ככל שהזמן חולף. בינתיים החל צוות החברה להתפזר, חלקם כבר מצא עבודה והשתלב בחברות אחרות ואפילו גל גילת כבר לא רואה עצמו חלק מדור העתיד בחברה גם אם תשרוד כעצמאית או תיטמע בלב חברה אחרת.
יתכן ומגוון המוצרים והחברות הרבות אותם יצגה היה בעוכריה ויתכן שהיתה זו בעיית ניהול. מה שבטוח הוא שכיום לקאי טק (שישבה עד לאחרונה ברחוב התרופה שבנתניה) טרם נמצאה התרופה שתאפשר לה לשוב ולתפקד, ורק ליזמי קאי סמי יש עוד תקווה כי הטכנולוגיה שפיתחו תוטמע בתוך חברה כלשהי ולא תרד לטמיון.