כך אומר תום ראיין, מנכ"ל MassROBOTICS בתשובה לשאלת CHIPORTAL במהלך ביקור במתקני הארגון בנמל בוסטון. הביקור התקיים במסגרת כנס Science in the age of experience שערכה חברת דאסו סיסטמס באוניברסיטת הארווארד בבוסטון
תום ראיין, מנכ"ל MassROBOTICS במהלך סיור למשתתפי כנס S cience in the age of expereince שערכה חברת דאסו סיסטמס בבוסטון. צילום: אבי בליזובסקי |
"חברות החומרה בתחום הרובוטיקה זוכות כיום להתעניינות מצד קרנות הון סיכון". כך אומר תום ראיין, מנכ"ל MassROBOTICS בתשובה לשאלת CHIPORTAL במהלך ביקור במתקני הארגון בנמל בוסטון. הביקור התקיים במסגרת כנס Science in the age of experience שערכה חברת דאסו סיסטמס באוניברסיטת הארווארד בבוסטון. היום יש משקיעים המתמחים במיוחד ברובוטיקה והוא תחום פופולארי להשקעה בזכות מספרהצלחות."
MassROBOTICS היא לדברי ראיין קודם כל קהילה ואחר כך חלל עבודה של חברות בתחום הרובוטיקה במסצ'וסטס, בעיקר באיזור בוסטון, שם פועלות חברות הייטק רבות, המבוססות על בוגרי האוניברסיטאות באיזור, ובראשן הארווארד ו-MIT, אך גם UMASS ואחרות. אנחנו משתפים פעולה עם חברות גדולות לרבות אמזון וגוגל, המספקות גישה לענן שלהם בחינם לחברות הנמצאות בחלל העבודה. שותפה נוספת היא דאסו המספקת רשיונות לתוכנת סולידוורקס ומערכות אחרות במסגרת 3dexperience . חברות כמו פנסוניקס ואחרות מספקות לנו זרועות רובוטיות, מחברים פנאומטיים ורובוטים נוספים מסוגים שונים שעליהם החברות יכולות לנסות את הטכנולוגיות שלהן."
"אנו פועלים בדומה לארגון סחר, אנחנו מארחים אירועים אנו מנסים להשפיע ברמת המדינה (מסצ'וסטס) כדי להבטיח שיחוקקו חוקים ותקנות שיאפשרו את התפתחות הטכנולוגיה הזו." מסביר ראיין.
"הרובוטים מתפשטים בקצב מדהים. אני חושב הרבה יותר מהר. ממה שאנשים ציפו לפני כמה שנים והחוקים המסדירים כיצ ד להתמודד איתם לא שמרו על קצב ההתפתחות הטכנולוגית וכל מדינה מיישמת כללים שונים באזור שבו רובוטים יכולים להפעיל במיוחד רחפנים אך גם מערכות קרקעיות הנוסעות על הכבישים או משתמשות במדרכה. וכאמור בנוסף אנחנו גם מנהלים את המתקן הזה וזה סוג של מרכז החדשנות שלנו או סביבת עבודה משותפת לסטארטאפים. עד כה אנו מארחים מעל 30 סטארטאפים קטנים המתמחים בתחום הרובוטיקה או תוכנה לרובוטים., אבל בעיקר אנו מתמקדים בחומרה, דברים שבסופו של דבר ייוצרו ויישלחו ללקוחות באופן פיזי. אנו מאמינים שאנחנו יכולים להוסיף להם ערך יותר מאשר לחברות תוכנה.
מדינת מסצ'וסטס והממשל הפדרגלי משתתפים אף הם במימון המרכז אך רק בסכומים קטנים. בתחום הרובוטיקה לוקח הרבה זמן בין הרעיון למוצר, ולכן איננו מגבילים את החברות במשך הזמן שהן שוהות כאן, בדרך כלל החברות נשארות כאן שנה, ולפעמים אפילו שנתיים ושלוש. הגורם המגביל הוא מספר העובדים, מעל 20 עובדים זה כבר מתחיל להיות צפוף.
בתשובה לשאלת CHIPORTAL מסביר ראיין כי יש הבדל גדול בין מאס רובוטיקס לבין גופים המספקים חללי עבודה, כדוגמת WEWORK. כאן אנחנו נותנים להם מעטפת שלמה הכוללת טכנולוגיה, מנטורים מחברות גדולות ומפגשים עם קרנות הון סיכון. איננו לוקחים אחוזי בעלות באף אחת מהחברות ולכן אנחנו יכולים להיות אובייקטיביים.
בתשובה לשאלה האם בין החברות כאן, יש כאלו המפתחים קובוטים (רובוטים העובדים במשותף עם בני אדם באותו מרחב), ענה ראיין בוודאי. יש דוגמאות רבות של רובוטים שיעבדו מול בני אדם למשל רובוט נוכחות מרחוק, או רובוטים נותני שירות. MassROBOTICS גם הכריזה על שיתוף פעולה עם MassCEC בעידוד חברות לפתח רובוטים שיסייעו לקדם את תחום האנרגיה הנקיה.
{loadposition content-related} |