המנהיג ההודי החדש
בשנים האחרונות עם הגידול המשמעותי במשקלן של החברות האיסאתיות בסך תעשיית המיקרואקלקטרוניקה גדל גם משקלה של הודו. הודו משמת כיום לא רק כמרכז גדול למיקור חוץ של תכנונים אלא מהווה גם אחד המרכזים הגדולים של חברות פאבלס ומרכז בו פועלות 18- מתוך 20 חברות השבבים הגדולות בעולם.
המנהיג ההודי החדש
בשנים האחרונות עם הגידול המשמעותי במשקלן של החברות האיסאתיות בסך תעשיית המיקרואקלקטרוניקה גדל גם משקלה של הודו. הודו משמת כיום לא רק כמרכז גדול למיקור חוץ של תכנונים אלא מהווה גם אחד המרכזים הגדולים של חברות פאבלס ומרכז בו פועלות 18- מתוך 20 חברות השבבים הגדולות בעולם.אחד המנהלים שליווה את ההתפתחות המשמעותית של הודו כמרכז עולמי חשוב לתעשיית השבבים הוא סנג'ב קסקר. כבר במחצית שנות ה-80 עם סיום לימודיו האוניברסיטאים החל לעבוד במכירת ציוד לתעשיית הסמיקונדקטור וכן מכירת רכיבים של חברות כמוטורולה ו AMD. בשנת 1996 התמנה כמנכ"ל נשיונל סמיקונדקטור בהודו ובשנת 2001 התבקש לפתוח את הנציגות הראשונה של AMD בהודו עם צוות של שלושה אנשים. קסקר פיתח את פעילות ה- OEM של AMD במזרח הרחוק בכלל ובהודו בפרט ובשנת 2005 התמנה למנהל פריסקייל סמיקונדקטור בהודו.
התפתחותו האישית שזורה בהתפתחות שוק האלקטרוניקה בהודו ובתחילת שנת 2010 עבר קסקר לנהל את פעילות חברת השבבים PMC –Sierra בדרום מזרח אסיה. במקביל לעבודתו החל להיות פעיל ב IESA – India Electronics and Semiconductor Association האיגוד המייצג את תעשיית המיקרואלקטרוניקה בהודו ולפני מספר חודשים התמנה לשמש כיו"ר האיגוד המייצג מאות חברות מקומיות ובינלאומיות הפעילות בתעשיית האלקטרוניקה בהודו. קסקר מאמין שתעשיית המיקורטאלקטרניה בהודו נמצאת כיום בנקודת שיא אך זו רק מהווה נקודת פתיחה להפיכתה של הודו לשחקן מרכזי בתעשיית האלקטרוניקה העולמית.
כחלק מפעילותו לקידום תעשיית האלקטורניקה ההודית יגיע סנג'יב לישראל בפעם הראשונה כדי להשתתף בכנס ChipEx2014 ולהוביל משלחת של חברות הודיות אשר יגיעו לישראל כדי ליטול חלק בכנס המרכזי של התעשיה.