שלמה מרקל: בניגוד למה שנכתב חברתו אינה מבצעת בדיקת נאותות על ברודלייט וכי לא נחתם כל הסכם בין הצדדים.
לאחרונה התפרסמו במספר כלי תקשורת מקומיים ידיעות על עסקה כביכול לפיה החליטה חברת ברודקום האמריקאית לרכוש את חברת ברודלייט . בשיחות עם Chiportal הכחישו שני הצדדים בצורה חד משמעית את קיומה של העיסקה.
רענן גבירצמן, מנכ"ל ברודלייט אמר ל Chiportal – כי " היחידים שנהנים ממה שנכתב בעיתונים הם הדגים שיעטפו אותם בעיתונים אלה" ואילו ד"ר שלמה מרקל, סגן נשיא בחברת ברודקום והאחראי על הרכישות של ברודקום בישראל ציין כי בניגוד למה שנכתב חברתו אינה מבצעת בדיקת נאותות על ברודלייט וכי לא נחתם כל הסכם בין הצדדים.
שתי החברות ברודקום וברודלייט מכירות זו את זו היטב מאז שנת 2004 בה השקיעה ברודקום בחברת השבבים הישראלית.
ברודלייט, אחת מחלוצות פרוטוקול התקשורת GPON מחזיקה בנתח של למעלה מ-50% משוק זה ונחשבת לחברה מצליחה ורווחית. לפי הערכות מכרה בשנת 2010 ב-40 מליון דולר ואת שנת 2011 תסיים עם עליה של כ- 20% בהכנסותיה. עיקר הכנסותיה באות ממדינות בהן התקבל תקן התקשורת האופטית GPON . מדינות אלה כוללות מספר מדינות באסיה כגון סין ואינדונזיה אך גם מדינות מזרח אירופאיות כרוסיה ואוקראינה. בין לקוחותיה של ברודלייט נמצאות ענקיות תקשורת כגון מוטורולה ואריקסון וכן חברות התקשורת הסיניות Huawei ,ZTE, וצ'יינה טלקום.
לאחרונה בעקבות אימוץ תקן GPON ע"י יצרניות שבבים מובילות כגון ברודקום וקוואלקום התעורר חשש למעמדה של ברודלייט בשוק זה וזו גם ככל הנראה אחת הסיבות לשמועות בדבר רכישתה אשר הוכחשה כאמור בצורה גורפת. ברודלייט פועלת ממשרדיה בישראל ובסין ומעסיקה כ-140 עובדים.