אומניברס (Omniverse), פלטפורמת הסימולציה ושיתופי הפעולה בזמן-אמת מבית אנבידיה, זמינה כעת למשתמשי RTX ברחבי העולם עם מגוון פיצ'רים וכלים חדשים שיאפשרו פיתוח וחיבור עולמות וירטואליים
פלטפורמת NVIDIA Omniverse, שנוצרה לשמש כתשתית לפיתוח וחיבור עולמות וירטואליים תלת-ממדיים, תהפוך זמינה ללא תשלום למיליוני משתמשי כרטיסי המסך NVIDIA RTX או GeForce RTX – כך הודיעה אנבידיה בהכרזה וירטואלית שהתקיימה כחלק מכנס CES.
אומניורס, תוצר של 20 שנות פיתוח המשלבת פריצות דרך בגרפיקה, בינה מלאכותית וסימולציה, מאפשרת למעצבים, אמנים ויוצרים להשתמש במגוון יישומים ליצירה של עולמות וירטואליים תלת-ממדיים, תאומים דיגיטליים וסימולציות מדויקות פיזיקלית – ישירות מהמחשבים הניידים או מתחנות העבודה (Workstation) שלהם.
אומניברס מאפשרת ליוצרים להגביר את שיתוף הפעולה ביניהם, בין היתר עבור הדור הבא של האינטרנט במגוון תחומים: קמעונאות, בידור, יצירה ובענפי התעשייה. יצירת זירות שכאלה היא משימה מורכבת ודורשת לרוב שימוש במגוון רחב של כלי עיצוב בתלת-מימד. אומניברס מחברת בין כלי העיצוב השונים הללו כדי לאפשר יצירה משותפת של עולמות וירטואליים הניתנים להרחבה.
מאז הושקה בגרסת בטא אשתקד, הורדה אומניברס על ידי כמעט 100,000 יוצרים מסביב לעולם, המאיצים באמצעותה את פעילותם תוך שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית, רנדור ופיזיקה הזמינות דרכה. הגרסה החדשה של אומניברס תכלול עדכונים שונים. כך למשל, Omniverse Nucleus Cloud תאפשר שיתוף בקליק אחד של קבצי אומניברס גדולים במיוחד, כמו למשל סצנות בתלת-ממד. המשמעות היא שיוצרים – גם אם הם נמצאים משני צידי הגלובוס – לא יידרשו להעביר אלה לאלה קבצים. שינויים שביצע יוצר אחד יופיעו מיד אצל יוצר אחר או אצל הלקוח בדומה לעבודה משותפת על מסמכים משותפים.
חידוש נוסף הוא Omniverse Audio2Face – כלי בינה מלאכותית פורץ דרך שמאפשר ליצור, באופן מיידי, אנימציה תלת-ממדית של פנים נעות בהתבסס על קובץ אודיו. הכלי מאפשר יצוא ישיר לתוכנת Epic MetaHuman Creator כך שיוצרים לא נדרשים עוד לבצע התאמה ידנית של תווי הפנים של הדמות בהתאם לקובץ האודיו; בינה מלאכותית היא שמבצעת את ההתאמות הנדרשות לתווי הפנים באופן אוטומטי.
יוצרים שמורידים את הפלטפורמה יוכלו לשתף את היצירות שלהם בגלריה וכן למצוא תוכן נוסף, שותפים, עצות והמלצות בפורומים מקצועיים, מדיום, טוויטר, יוטיוב, טוויץ' ודיסקורד.
כמו כן, אנבידיה הכריזה על עדכון לתוכנת היוצרים החינמית NVIDIA Canvas, שהיא חלק מכלי העיצוב והיצירה שב- NVIDIA Studio כדי להאיץ את התהליך היצירתי. כעת, יוצרים יוכלו להשתמש במודל הבינה המלאכותית GauGan2 כדי ליצור בעזרת בינה מלאכותית. האמנים יוכלו לבצע משיכות מכחול חופשיות וליצור קווים וצורות פשוטות, והבינה המלאכותית תהפוך אותן באופן מיידי לתמונות ריאליסטיות ברזולוציה גבוהה, תוך שימוש ב"חומרים" שונים כמו מים, אבן, שלג, הרים וזכוכית, קש, פרחים, בוץ ושיחים.
מגוון הכרזות נוספות מאירוע ההכרזה של אנבידיה בכנס CES 2022:
- אנבידיה הכריזה על כרטיסי מסך חדשים למחשבים ניידים, דגמי ה-NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ו-NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti. החל מ-1 בפברואר יהיו זמינים מחשבים ניידים עבור יוצרים ואמנים המבוססים על כרטיסים אלו לטובת ביצועי משופרים. הכרטיסים החדשים כוללים את הדור הרביעי של טכנולוגיות Max-Q שמאזנת את חלוקת המשאבים בין ה-CPU ל-GPU – צריכת הסוללה, איכות התמונה וקצב הריענון, כדי לספק חיי סוללה משופרים בעד ל-70%.
- אנבידיה הכריזה על כרטיס המסך GeForce RTX 3050 למחשבים נייחים עם תמיכה ב-Ray Tracing במחיר נגיש של החל מ-249 דולר. כרטיס המסך, שכולל 8GB זיכרון מסוג GDDR6, יהיה זמין החל מה-27 בינואר.
- אנבידיה סיפקה הצצה לכרטיס ה-NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, וחשפה כי זה יגיע עם 24GB של זיכרון GDDR6X במהירות זיכרון של 21 גיגה-ביט, מהירות הזיכרון הגבוהה ביותר איי פעם. כרטיס המסך החדש יאפשר ביצועי Ray Tracing של עד 78 טרה-פלופס, ועד ל-320 טרה-פלופס לביצועי AI.
- אנבידיה הודיעה גם על עוד חברות שמאמצות את פלטפורמת הרכב האוטונומי הפתוחה שלה NVIDIA DRIVE Hyperion שכוללת ארכיטקטורה למחשבים עתירי ביצועים ושימוש בחיישנים העונים לדרישות הבטיחות של כלי רכב אוטונומיים לחלוטין. NVIDIA DRIVE Hyperion 8 כולל שימוש בשבבי NVIDIA DRIVE Orin, מערך של 12 מצלמות היקפיות, תשעה רדארים, חיישן LiDAR ושלוש מצלמות פנימיות. המערכת תוכננה כך שגם אם מחשב או חיישן מתקלקל, יש גיבוי שמבטיח שהרכב האוטונומי יכול להמשיך לנסוע עם נוסעים בבטחה. יצרניות רכב שונות, בהן פולסטאר המגובה ע"י וולבו, NIO, Xpeng, Li Auto, R Auto ו-IM Motors הסיניות אימצו את הפלטפורמה החדשה, כמו גם יצרניות מונית-אוטונומית כגון Cruise, Zoox ו-DIDi וכן יצרניות משאיות אוטונומיות כגון וולבו, Navistar ו-Plus.
- אנבידיה הכריזה על כלי חדש לעולם הסימולציה התעשייתית – Isaac AMR (Autonomous Mobile Robot). מדובר בפלטפורמה שמאפשרת שיפור של הפעלת רובוטים ניידים במפעלים – מיפוי שטח הפעולה שלהם, אנליטיקה ואופטימיזציה. דוגמה מתוך מפעל של יצרנית הרכב BMW. מפעלי תעשייה מסוג זה הם מתקני ענק, לעיתים בגודל של שכונות שלמות או אצטדיונים. הם נמצאים בתהליך שינוי מתמיד – מתרחבים או משנים את אופי הפעילות בהתאם לצרכי התאגיד ועמידה בדרישות המוצר. תכנון או שינוי של הנתיבים עבור הרובוטים האוטונומיים הניידים חייב להיות זהיר וקפדני. על פי הערכות של Interact Analysis, עד 2025 יהיו בעולם יותר מ-50 אלף אתרים בהם נעשה שימוש ברובוטים שכאלה לעומת 9,000 ב-2020. זאת על רקע המאמץ של יצרניות לעמוד בקצב הגובר של המסחר האלקטרוני בשל המחסור בעובדים והגבלות הקורונה בעולם.