הטכנולוגיה פותרת את אחד האתגרים המרכזיים בייצור מסכים בגודל גדול ובאיכות גבוהה: העברת פיקסלים עד לרזולוציה גבוהה תוך שמירה על יישור מדויק
Q‑Pixel , סטארט‑אפ אמריקאי בתחום מסכי מיקרו‑LED, הכריזה על Q‑Transfer, טכנולוגיה חדשה שמגיעה ליעילות העברת פיקסלים של מעל 99.9995% — שיפור של סדר גודל לעומת השיטות הקיימות (< 99.99%). זו מהפכה בשרשרת הייצור של מסכי מיקרו‑LED, אשר עד כה נתקלו בבעיות של עלויות ייצור גבוהות ותיקונים תכופים.
הטכנולוגיה, בראש ובראשונה, פותרת את אחד האתגרים המרכזיים בייצור מסכים בגודל גדול ובאיכות גבוהה: העברת פיקסלים עד לרזולוציה גבוהה תוך שמירה על יישור מדויק. Q‑Pixel הציגה אב‑טיפוס עם פיקסלים בגודל 10 מיקרון, צפיפות של מעל 500 PPI, ועלות תקלות של אפס פיקסלים – בפריוקס של >99.9995% הצלחה.
לדברי ד”ר J. C. Chen, מנכ״ל וממייסדי החברה, “הצגת טכנולוגיית Q‑Transfer היא אבן דרך משמעותית בתיק הטכנולוגיות שלנו… פיקסלים של 1 מיקרון, רזולוציה של 10,000 PPI והישגים נוספים המקרבים אותנו לעתיד מבריק של מסכי מיקרו‑LED.”
הטכנולוגיה מצטרפת להישגים הרבים של Q‑Pixel: צבעוניות מתכווננת ב‑GaN, רזולוציות-שיא (6,800 PPI) ופיקסלים בגודל מיקרון אחד.
הטכנולוגיה החדשה של Q-Pixel מהווה מענה ישיר לאחד המחסומים הגדולים ביותר בדרך למסחור מסכי מיקרו-LED בקנה מידה רחב – שלב העברת הפיקסלים מהמצע המקורי למצע התצוגה. תהליך זה, הקרוי mass transfer, הוא שלב קריטי בו מאות מיליוני פיקסלים צריכים להיות מועברים בדיוק מיקרוסקופי. כישלון או סטייה ולו מזערית באחוז קטן מהפיקסלים יכולה להוביל לאובדן של כל הפאנל או לצורך בתיקון יקר, דבר שעד כה הגביל את השימוש בטכנולוגיה בעיקר למסכים יוקרתיים או ניסיוניים. Q-Transfer משנה את המשוואה: בזכות דיוק העברה חסר תקדים, החברה מסוגלת לייצר תצוגות גדולות באיכות גבוהה ובעלות סבירה – ומכינה את הקרקע למהפכה בשווקים כמו סמארטפונים, טלוויזיות, מסכים לבישים ותצוגות שקופות.