סמסונג אלקטרוניקה ואפל היו שתי הקונות הכי גדולות של שבבים זאת השנה השביעית ברציפות ב-2017, והגדילו את הפער משאר החברות
סמסונג אלקטרוניקה ואפל היו שתי הקונות הכי גדולות של שבבים זאת השנה השביעית ברציפות ב-2017, והגדילו את הפער משאר החברות.
שתי מעצמות האלקטרוניקה הוציאו ביחד 81.8 מיליארד דולר על שבבים בשנה שעברה, המהווים 19.5 אחוזים מהסך הכל הגלובלי, לפי גרטנר. שתי החברות נמצאות בראש הרשימה בכל שנה מאז 2011.
הסכום הכולל המיצרפי של 81.8 מיליארד דולר שאפל וסמסונג הוציאו על שבבים מהווה גידול של יותר מ-20 מיליארד דולר בהשוואה ל-2016, ציינו בגרטנר.
"סמסונג אלקטרוניקה ואפל לא רק שמרו על המקום הראשון והשני שלהן, בהתאמה, הן גם הגדילו מאוד את הנתח שלהן בהוצאה על שבבים ב-2017", אמר מסצונה ימג'י, אנליסט מחקר ראשי בגרטנר, בהודעה לעיתונות.
שמונה מעשר קונות השבבים הגדולות של 2016 נשארו ב-2017, אמרו בגרטנר. חמש קונות השבבים הגדולות — סמסונג, אפל, דל לנובו ו-וואווי — נשארו ללא שינוי. ווסטרן דיגיטל, שהגדילה את ההוצאה על שבבים ב-1.7 מיליארד דולר ב-2017, הצטרפה לרשימת עשר קונות השבבים הגדולות בפעם הראשונה, ואילו LG Electronics חזרה לעשר הגדולות אחרי היעדרות של שנה.
עשר יצרניות הציוד הגלובליות הגדולות היו אחראיות ל-40 אחוזים מההוצאה על שבבים ב-2017, עלייה לעומת 31 אחוזים לפני עשר שנים, לדברי גרטנר. החברה צופה שהמספר יעלה ל-45 אחוזים עד 2021.
בגרטנר גם ציינו שהעלייה הגדולה במחירים של שבבי זיכרון DRAM ופלאש NAND בשנה שעברה השפיעה על הדירוג. החברה גם הזהירה שגידול בהוצאה של יצרניות הציוד על שבבים שבויים מהווה סכנה גדולה לסיכויי הצמיחה העתידיים של יצרניות השבבים המסחריים.
{loadposition content-related} |