מלקולם פן, יו"ר ומנכ"ל חברת ניתוחי הענף Future Horizons מאמין שמלחמת הסחר בין ארה"ב וסין תסתיים בקרוב, כי הענף לא יוכל לשאת אותה בטווח הארוך. במיוחד, הוא ציין את שרשרת המזון של חברות כמו אפל
כשדיבר בסמינר אמצע הכהונה שלו על התחזית לענף השבבים בלונדון השבוע, מלקולם פן, יו"ר ומנכ"ל חברת ניתוחי הענף Future Horizons, הבטיח לנוכחים שהנתונים הבסיסיים של הענף חזקים, ואחרי נפילה של סביבות 15% ב-2019 הענף יתאושש עם גידול של כ-4% בהכנסות ל-414 מיליארד דולר ב-2020.
הוא אמר: "הנתונים הבסיסיים חזקים. מבחינת הגידול במספר השבבים, קיבולת הייצור של המפעלים ומחיר המכירה הממוצע, כל אלה במצב טוב. העיתוי של השיפור בכלכלה הוא שגורם לספק בכך". הוא הוסיף: "ההתאוששות היא ודאות, אבל העיתוי לא".
פן הציע את הניתוח שלו על כל דבר ממלחמות סחר ועד לקיבולת הייצור של המפעלים ומגמות בענף. הוא מאמין שמלחמת הסחר בין ארה"ב וסין תסתיים בקרוב, כי הענף לא יוכל לשאת אותה בטווח הארוך. במיוחד, הוא ציין את שרשרת המזון של חברות כמו אפל. למרות כל המהלכים שחברות עשויות לעשות כדי לאזן מחדש את מרכזי הייצור שלהן, הוא אמר שסין עדיין חיונית לאפל וחברות אחרות בכלכלה האמריקנית. הוא הוסיף שמה שאמריקה עושה עכשיו זה מה שאירופה ניסתה לעשות לפני 20 שנה, ולא הצליח אז. "מלחמת הסחר מטפלת בבעיה הלא נכונה".
הוא לא צופה שסין תספק את צורכי השבבים שלה בעצמה בזמן הקרוב. "אבל בעוד 10 שנים המצב יהיה שונה מאוד ממה שאנחנו רואים עכשיו. אני לא רואה סיבה מדוע היא לא יכולה להיות כוח חשוב. יש לה את הגודל, יש לה את הכישרונות, יש לה את הכסף".
הנתונים הבסיסיים בענף עקביים כבר עשרות שנים
פן דוחה את הדעה שההתפתחות של שווקים חדשים והזדמנויות עצומות באינטרנט של הדברים, בינה מלאכותית ודור 5 משמען שיצאנו מהדפוס של מחזורי שגשוג- שפל בענף השבבים. "הענף ממשיך להיות שוק שמופעל על ידי מחזוריות, ודבר לא השתנה. הוא מחזורי מטיבו, זה מובנה בדנ"א של הענף. שיעורי הגידול בשבבים היו בעקביות 10% בשנה. זה כוח החיים הבסיסי של הביקוש לשבבים".
התיקון החד של -8% השנה הוא בגלל ייצור יתר של זיכרונות והצטברות מלאי. "התאוששות היא בלתי נמנעת ב-2020 — זה סימן טוב לשנה הבאה", הוסיף. הוא גם ציין שליצרני השבבים יש תוכניות לתיקונים האלה, כד שיוכלו "לספוג מכה" במחזור השפל.
הגורם העקבי הגדול האחר לאורך כל ההיסטוריה של ענף השבבים הוא ההכנסות הממוצעות לסנטימטר רבוע של סיליקון. "הן תמיד היו קבועות, $9 לסנטימטר רבוע", לדברי פן.
אבל אחד האתגרים של TSMC הוא מה השלב הבא במפת הדרכים שלה. פן אמר: "ל-TSMC נגמר השוק הקלאסי כי נתח השוק שלה כעסק שמייצר שבבים הגיע כנראה לגודל המירבי האפשרי. היא תהיה נתונה ללחץ לצמוח. אולי היא תוכל להיכנס לשווקים של מוצרים חדשים — כמו זיכרון מוטבע". פן הדגיש של-TSMC לא נגמרה האנרגיה, אבל היא צריכה לחשוב יותר מחוץ לקופסה בשביל להתפתח בעתיד.
לגבי חוק מור, הוא אמר שהוא רחוק מלהגיע לסופו, למרות המון פרשנויות על קיצו. הוא הדגיש את החידושים המתמשכים ואמר שסיליקון ימשיך להיות קו הבסיס בעשור הבא. הוא ציין את הפלאש 3D NAND כדוגמה ואמר שחוק מור מעולם לא אמר שמקטינים בחצי את גודל הטרנזיסטורים כל שנתיים — כלפי מעלה תקף בדיוק כמו שימוש בטרנזיסטורים קטנים יותר. מספר השכבות מוגבל רק על ידי מידת הדיוק שאפשר לצרוב דפנות צילינדריות עמוקות עבור חורי התעלות דרך כל השכבות. הוא הוסיף שחוק מור עדיין מתקיים אצל רבים מהשחקנים הגדולים כמו GlobalFoundries, סמסונג ו-TSMC.
{loadposition content-related} |