ד"ר שלמה מרקל. במפגש מועדון השבבים הישראלי. צילום: שמואל אוסטר |
סגן נשיא ברודקום העולמית ד"ר שלמה מרקל התמנה ליו"ר חברת "רמות" החברה למסחור טכנולוגיות של אוניברסיטאת ת"א. ד"ר מרקל משמש מאז 2001 כסגן נשיא ברודקום העולמית (חברה רב-לאומית לפיתוח שבבים לתקשורת בפס רחב),ונושא באחריות כוללת גם לפעילות חברת ברודקום בישראל שרכשה בשנים האחרונות 11 חברות ישראליות..
ד"ר מרקל הוא בעל תואר דוקטור למדעים מהטכניון. הוא חבר בוועדה לבדיקת מינויים בכירים בחברות הממשלתיות (ועדת ברנר) וכיהן כחבר בוועד המנהל של הטכניון ומוסדות נוספים.לאחר פרישתו מחיל הים בדרגת תת-אלוף, לאחר שירות במגוון תפקידי מפתח שעסקו בפיתוח טכנולוגיות חדשניות עליהן זכה בפרסי "חשיבה יוצרת", פעל כמדען ראשי בחברת ארגוקווסט, שהשקיעה בעשרות חברות הזנק.
לדברי ד"ר מרקל, "אוניברסיטת תל-אביב נמצאת בחזית המחקר העכשווי, וחוקריה חושפים תגליות מדעיות ותובנות טכנולוגיות חדשניות, אשר מסחורן יאפשר מקורות לאיתנותה, כי 'רק דגים מתים שטים עם הזרם'."
בראיון עם CHIPORTAL אומר מרקל: "אני מאמין ברמה האישית ובזכות הניסיון שלי בברודקום ששיתוף הפעולה בין האקדמיה לתעשייה הוא דבר חשוב מאוד. בעבר ראינו ששיתוף הפעולה בין מדע בסיסי לבין עסקים ופיתוח טכנולוגי יכול לעשות טוב לכל הגורמים הקשורים – התעשייה, האקדמיה ובסוף קהל הצרכנים."
"באוניברסיטת תל אביב יש הרבה חוקרים העוסקים בנושאים הנמצאים בחזית המדע הטכנולוגי ובה במידה יש להם את התובנות המדעיות והטכנולוגיות, כך שאם אפשר לחבר את זה לתעשייה ולהשתמש בזה על מנת לייצר מוצרים, הדבר יכול להביא תועלת כלכלית לכל הצדדים, ובכך לחזק את המשך הפעילות המדעית והן את הפעילות המסחרית."
"הייחודיות שיש באוניברסיטת תל-אביב היא בכך שהיא רב תחומית ומכסה מגוון פעילויות בתחום ההנדסי, בתחום המדעים המדויקים, בתחום הסייבר, בתחום הרפואי, בתחום הביולוגי, מדעי החברה, פסיכלווגיה, פילוסופיה ועוד. אני מאמין שאנשים בעלי הבנה רב תחומית יכולים להעביר תובנות מעולם תוכן אחד לעולם תוכן אחר ויכולים להביא פתרונות מחוץ לקופסא ולקדם את החדשנות והיצירתיות. לכן כשהוצע לי לשמש כיו"ר רמות, שמחתי על כך ואני מאמין שאצליח לתרום ולהביא לידי ביטוי את הניסון המעשי שיש לי בתחומים השונים הרלוונטיים.
אבל את כל הקריירה האקדמית שלך עשית בטכניון?
"את הדוקטורט עשיתי בטכניון ושירתתי הרבה שנים בוועד המנהל של הטכניון. מצאתי בכך פוטנציאל מעניין ורציני לקדם את הנושאים שדיברתי עליהם קודם – שילוב של אקדמיה ותעשיה וחיבור של מדע וטכנולוגיה לכסף. קיבלתי לכך אישור ממועצת המנהלים של ברודקום שגם חבריה רואים חשיבות לחיבור של אקדמיה ותעשייה. בין ברודקום ואוניברסיטת תל אביב קיימת פעילות משותפת ארוכת שנים שבאה לידי ביטוי במספר מישורים כשהאחרון בהם היה לפני שנה כאשר קרן ברודקום תרמה סכום נכבד לצורך הקמת פעילות של Next Gen Authentication Laboratories , המרכז פעילות של חוקרים מדיסציפלינות שונות לקידום מחקרים בתחום הסייבר."
"יש ביטוי שאני משתמש בו מאז שהתחלתי לפעול בחיל הים לפני הרבה שנים – רק דגים מתים שטים עם הזרם, למרות שלאחר שנים הבנתי שבמציאות יש רק סוג דגים אחד ששט נגד הזרם אבל כתפיסת עולם כדאי לחשוב על דברים רב תחומיים וחדשניים זה מה שיכול להביא את הערך המוסף.
"כמובן אשמח לשתף פעולה עם שני העמיתים שלי – פרופ' יוסף קלפטר נשיא אוניברסיטת ת"א וד"ר גיורא ירון – יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב ואני חושב שבשלושתנו יש דוגמה יפה – אני בעל תואר דוקטור מהטכניון, גיורא מירושלים ופרופ' קלפטר מבר-אילן ושלושתנו עובדים עכשיו כדי לקדם את אוניברסיטת תל אביב.
ואם מדברים על חדשנות, בשבוע הבא מתקיים כנס iNNOVEX2015 .
מרקל": "אני מלווה את כנס iNNOVEX בשנים האחרונות וחושב שהפעילות של יושבי הראש המשותפים, פרופ' משה צבירן ושלמה גרדמן היא נכונה וחשובה כי הנושא של חדשנות ויצירתיות הם בעיניי המפתח להצלחה – זו גם תפיסת העולם של חברת ברודקום.
ברודקום זכתה בפרסי חדשנות רבים ובתפיסת העולם של ד"ר הנרי סמואלי, המייסד של ברודקום שהוא גם יו"ר מועצת המנהלים וגם המדען הראשי שלה, נושא החדשנות הוא משמעותי וקריטי להקמת חברות מצליחות וגדולות. לכן בשבוע הבא הוא מתעתד להגיע לישראל כדי לנאום בכנס iNNOVEX2015 על חשיבות החדשנות להצלחתן של חברות גדולות ומובילות שוק.
{loadposition content-related} |