עוד כותבים האנליסטים כי המשך פיתוח שבבי תל מימד, 3D FinFet, בטכנולוגיות של 16 ו – 14 ננומטר ממשיכים בקרב מספר לקוחות של נובה וקיים צפי למעבר לייצור המוני ברבעון שני של 2015.
נובה מכשירי מדידה הישראלית קיבלה מבית השקעות סינגולר המלצת קניה והעלאת מחיר יעד ל- 15 דולר למניה. כזכור, בדוחות לרבעון הראשון רשמה החברה הכנסות בשווי כ–27.5 מיליון דולר, מעל תחזית סינגולר להכנסות של 25.8 מיליון דולר.
הנהלת החברה צופה הכנסות של 33-35 מיליון דולר ורווח Non-GAAP למניה בדילול מלא של 7-11 סנט. בסינגולר צופים הכנסות של 138.8 מיליון דולר בשנת 2015 והכנסות של 152.7 מיליון דולר בשנת 2016.
עיקרי ההמלצה
המשך פיתוח שבבי תל מימד, 3D FinFet, בטכנולוגיות של 16 ו – 14 ננומטר ממשיכים בקרב מספר לקוחות של נובה וקיים צפי למעבר לייצור המוני ברבעון שני של 2015. המעבר נובע מדרישת יצרניות ה –Foundries להגביר את ביצועי השבבים ולהוריד את צריכת החשמל. מעבר זה מחייב שימוש במטרולוגיה אופטית שהיא היחידה המצליחה להתמודד עם מבני תלת מימדים בשבבים. ככל שהייצור עובר לטכנולוגיות זעירות יותר, הדרישה למטרולוגיה אופטית עולה והיא מהווה מרכיב מפתח על מנת לאפשר ייצור המוני באיכות גבוהה.
תחום זיכרונות ה–DRAM ממשיך להיות פלח השוק החזק ביותר לאור גידול בביקוש למכשירים ניידים.
רכישת ריוורה – נובה רכשה את ריוורה תמורת 46.5 מיליון דולר במזומן. ריוורה היא חברה רווחית המספקת טכנולוגיות מדידה באמצעות X-RAY. הנהלת נובה רואה סינרגיה בין הפתרונות שלה לפתרונות של ריוורה עבור שוק הבקרה המתקדמת של תהליכי ייצור. הנהלת החברה צופה כי תרומת ריוורה להכנסות החברה תהיה בין 25-30 מיליון דולר וכן שהתרומה לרווחיות תהיה תוך 12 חודשים.
מאזן חזק – החברה סיימה את הרבעון עם 125 מיליון דולר בקופה ולא חוב. מיד לאחר הרבעון הושלמה רכישת ריוורה תמורת 46.5 מיליון דולר. החברה משלימה רכישה חוזרת של מניות בהיקף כולל של 12 מיליון דולר, מתוכה נשאר לחברה להשלים היקף נוסף של 5.3 מיליון דולר.
"מודל הערכת השווי שלנו מבוסס על מודל תזרים מזומנים חזוי ומכפיל רווח. החזר על ההון (ROC) עמד על 11% ב-12 החודשים האחרונים אך אנו מאמינים כי הוא צפוי להיות גבוה יותר." כותבים האנליסטים של סינגולר.
{loadposition content-related} |