תעשיית האלקטרוניקה הטייוואנית הינה אחת מתעשיות האלקטרוניקה המובילות והמתקדמות בעולם, כשבין היתר כוללת את שתי החברות הגדולות בעולם לייצור שבבים על-פי הזמנה TSMC ו- UMC את חברות המחשבים Acer ו- Asus, את חברת הטלפונים הניידים HTC ועוד
דוגמניות טאיווניות מציגות את מוצרי סמסונג בשוק המקומי. תמונת יח"צ |
בשבוע הבא (4-8 בספטמבר) תבקר בארץ משלחת של 15 חברי תוכנית החומש הלאומית של ממשלת טייוואן לקידום אלקטרוניקה תבונית (National Program for Intelligent Electronics – NPIE).
התוכנית הינה יוזמה של ממשלת טייוואן, האקדמיה ותעשיית האלקטרוניקה באי, שנועדה לקדם את התפתחות תעשיית האלקטרוניקה הטיוואנית לכיוונים חדשניים ופורצי דרך בשנים הקרובות (2011-2015), ומתוקצבת בלא פחות מ- 413 מיליון דולר. התוכנית מתמקדת בעיקר בתחומי האלקטרוניקה הנוגעים לציוד רפואי, אנרגיה ירוקה, תעשיית הרכב ומוצרי צריכה אלקטרוניים מתקדמים.
תעשיית האלקטרוניקה הטיוואנית הינה אחת מתעשיות האלקטרוניקה המובילות והמתקדמות בעולם, כשבין היתר כוללת את שתי החברות הגדולות בעולם לייצור שבבים על-פי הזמנה (TSMC ו- UMC), את חברות המחשבים Acer ו- Asus, את חברת הטלפונים הניידים HTC ועוד. עם זאת, התחרות העזה בתחום, בעיקר מול חברות סיניות, הביאה את התעשייה והממשלה הטיוואנית להבין כי על מנת לשרוד ולהוביל, ייאלצו לעשות קפיצת דרך טכנולוגית ולפנות לכיוונים חדשניים יותר, מאחר ובתחום המחיר לא יוכלו להילחם לאורך זמן עם השכנה הגדולה ממערב.
למרות שתעשיית האלקטרוניקה הישראלית קטנה וצעירה באופן משמעותי מזו הטייוואנית, היא זוכה להערכה רבה בקרב מובילי דעה טיוואנים. לאורך השנים נרשמו לא מעט השקעות טיוואניות בתעשייה הישראלית (כגון ההשקעות בחברת Tower ובקרן גיזה), והספר "Start-Up Nation" שפורסם בטייוואן לפני כשנה וחצי זכה לנתוני מכירות גבוהים מאוד, בעיקר בקרב הק הילה העסקית באי.
בביקור הקרוב בארץ, שנבנה ע"י הנספח המסחרי של משרד התמ"ת בטייפה, אופיר גור, ייפגשו חברי המשלחת עם מוסדות מחקר, חברות פרטיות וגופים ממשלתיים מישראל, על מנת ללמוד כיצד מעודדת ישראל חדשנות, כמו גם לבחון אפשרויות לשיתופי פעולה בין התעשייה הטיוואנית לזו הישראלית.
"העובדה כי ישראל הינה יעד הביקור השני בו מבקרים חברי הועדה (לאחר ארה"ב) הינה מחמאה לתעשייה הישראלית ומעידה על המקום המכובד שתפסה החדשנות הישראלים בטייוואן" מסר מר גור. "הסינרגיה בין יכולות הייצור המרשימות של חברות הענק הטיוואניות לבין טכנולוגיות פורצות הדרך שמגיעות מישראל עברה בשנים האחרונות משלב הפוטנציאל לשלב המימוש".
מדסק אסיה פסיפיק במנהל לסחר חוץ במשרד התמ"ת נמסר כי במחצית השנה הראשונה של שנת 2011 עקפה טייוואן את שותפות סחר המרכזיות של ישראל באסיה (יפן וקוריאה) וניצבה במקום השלישי, כשרק סין והודו מקדימות אותה, בכל הנוגע להיקף היצוא הישראלי אליה (שעמד על סך של כ- 468 מיליוני דולרים), גידול של 28% לעומת היצוא בתקופה המקבילה בשנת 2010. במחצית השנה הראשונה של שנת 2011 עמד היבוא הטיוואני לישראל על סך של כ- 390 מיליון דולרים.
{loadposition content-related} |