10 חברות השבבים המבטיחות של 2012
שנה עברה מאז כתבנו כאן לראשונה את הערכתינו לחברות השבבים המבטיחות לשנת 2011. החדשות הטובות הן כי הראשונה מבין החברות המבטיחות שלנו אכן מימשה את ההבטחה וביצעה אקזיט מרשים כאשר נמכרה ב-340 מליון דולר לחברת ברודקום.
10 חברות השבבים המבטיחות של 2012
שנה עברה מאז כתבנו כאן לראשונה את הערכתינו לחברות השבבים המבטיחות לשנת 2011. החדשות הטובות הן כי הראשונה מבין החברות המבטיחות שלנו אכן מימשה את ההבטחה וביצעה אקזיט מרשים כאשר נמכרה ב-340 מליון דולר לחברת ברודקום.
לאחרונה נפוצו שמועות גם לגבי מכירתה של ברודלייט לברודקום אך עד לכתיבת שורות אלה מדובר בשמועות בלבד. שתי חברות נוספות מהרשימה שלנו ביצעו גיוסי הון מרשימים ב-2011. סולאראדג' גייסה 37 מליון דולר ואילו חברת פריימסנס גייסה לא פחות מ-50 מליון דולר מקרן הפריבט אקווטי סילברלייק. החדשות הטובות הנוספות הן כי כל 10 החברות המבטיחות שלנו סיימו בהצלחה את 2011 ולמרות קשיים בכלכלה העולמית הן ממשיכות פעילותן בהצלחה. החדשות הפחות טובות הן שאף אחת מהחברות המבטיחות לא הצליחה להנפיק מניותיה באחת מבורסות העולם . שנת 2012 נראית כשנה לא קלה . למרות זאת החלטנו להציג את עשר החברות המבטיחות שלנו לשנת 2012 בתעשיית השבבים. (סדר החברות הוא מקרי בהחלט):
פריימסנס – החברה שנוסדה ב-2005 פיתחה שבב המאפשר לעקוב אחרי אלפי נקודות במרחב או במילים אחרות לאתר במדויק את תנועות הגוף ומחוות מורכבות. בשנת 2011 מימשה פריימסנס את ההבטחה. כבר בתחילת השנה קיבלה החברה השקעה של 50 מליון דולר מקרן הפרייבט אקוויטי סילברלייק ובמאי הודיעה כי שברה את שיא גינס כאשר בתוך 60 יום נמכרו יותר מ 8 מיליון יחידות של אקסבוקס עם טכנולוגיית הקינקט שפיתחה החברה. בשנת 2012 מתכננת החברה להוסיף לקוחות חדשים ולפרוץ לתחום המכשירים הניידים ואם הכל ילך כשורה תנפיק מניותיה לציבור
ב-2013.
N-trig – אנטריג היצרנית הפופולרית של מסכי מגע מבוססי שבב שפיתחה החברה מסופקים ליצרניות כגון דל, טושיבה, לנובו ו־HP .בשנת 2011 קיבלה החברה השקעה של 10 מליון דולר מקבוצת טמרס ואף הציגה את הטאבלט החדש שפיתחה עובר מחשב ה- Thinkpad של חברת לנובו. בסיומה של השנה מתברר כי מכירותיה הגיעו לקרוב ל-100 מיליון דולר והיד עוד נטויה. בשנת 2012 היא צפויה להמשיך ולצמוח תוך שהיא מנצלת את מהפכת הטאבלטים והסמארטפונים עם מסכי המגע.
סיאנו – חברת סיאנו מובייל סיליקום, ספקית שבבי קליטה לטלוויזיה ניידת (סלולארית),הוקמה ב-2004 על ידי אלון עירוני ופיתחה שני קווי מוצרים הקוו הראשון הוא מקלט על שבב המיועד לקליטת שידורי טלוויזיה דיגיטלית במכשירים ניידים ואילו הקוו השני הוא אנטנה על שבב. בין לקוחות החברה דל, ZTE, מוטורולה ומפעילות כמו טלקום איטליה וסופטבנק היפנית. במאי 2011 השלימה סבב גיוס של 20 מיליון דולר ממשקיעיה הקיימים JVP ותמיר פישמן DFJ, וולדן, סטאר ובסמר. הכנסות החברה בשנת 2011 הסתכמו ב-40 מליון דולר והחברה צופה גידול בהכנסות ב-2012 וכן חדירה לשווקים חדשים במיוחד לארה"ב. אם הכל ימשיך לפי התוכניות צפויה החברה להנפיק מניותיה לציבור לקראת סוף 2012 או תחילת 2013.
סלנו – חברת סלנו הוקמה בשנת 2005 על ידי גלעד רוזן והיא ממוקמת ברעננה. השבב שפיתחה מבוסס על טכנולוגיית ה-Wi-Fi והוא בעל יכולת אבטחת איכות HD בסביבה רווית הפרעות תקשורת. הפתרון האלחוטי של סלנו מאפשר ללקוחותיה להאיץ את ההתקנה של תשתיות HD IPTV ולספק שירותי וידיאו באיכות גבוהה. בשנת 2011 חתמה סלנו על עסקה עם Bouygues Telecom, מפעילת הסלולר השנייה בגודלה בצרפת. במסגרתו תשלב את מודול ה-Wi-Fi של סלנו בדור הבא של ממירי המולטימדיה הביתי ליישומי טריפל פליי (טלוויזיה, אינטרנט וטלפוניה). העסקה צפויה להכניס לסלנו מיליוני דולרים בשנים הקרובות. עסקה זו הצטרפה לעסקאות נוספות עם Technicolor מצרפת ו-ZYXEL מטייוואן. סלנו מאמינה כי התכנסות של שתי מגמות משמעותיות: מהפכת השימוש בהתקנים ניידים והצריכה הגוברת של תוכן וידיאו המבוסס על פרוטוקול IP בתוך הבית יגדילו את הביקוש למוצריה ויאפשרו התרחבות החברה בקצב מואץ גם ב-2012.
סולאראדג' – חברת סולאראדג' מפתחת שבבים ותוכנה לייעול תהליך יצירת חשמל מאנרגיה סולארית. השבב שפיתחה סולאראדג' משפר לדברי החברה את פעילות הפאנלים הסולארים ב 15%-20% לעומת הפאנלים הקיימים בשוק וכולל טכנולוגיה המתריעה על קלקולים ובזבוזי אנרגיה במערכת. את סולאראדג' הקימו ב-2006 גיא סלע, המכהן כיו"ר ומנכ"ל החברה; יואב גלין, סמנכ"ל הפיתוח; מאיר אדסט, סמנכ"ל הטכנולוגיות, עמיר פישלוב, מהנדס התוכנה הראשי וליאור הנדלסמן – סמנכ"ל השיווק. מוצרי סולאראדג' כבר מותקנים בארה"ב, גרמניה, איטליה, יוון וכמובן ישראל ובשנה הקרובה היא צפויה להתרחב למדינות נוספות. גיא סלע, מנכ"לה הנמרץ פועל במטרה לבנות חברה שתהיה מובילה עולמית בתחום טכנולוגיות ההמרה לפאנלים סולאריים. שנת 2012 צפויה להיות תחנה נוספת בדרך להצלחה.
ברודלייט – מאז 2008 הצמיחה המואצת בפריסת תשתיות תקשורת המובלת על ידי ענקיות כמו צ'יינה מובייל, פראנס טלקום, וודאפון, בריטיש טלקום וטלקום איטליה בתקן GPON איפשר לברודלייט, שחקנית כמעט יחידה בתחום, לצמוח בשיעורים מרשימים. נתח שוק ה־GPON של ברודלייט עולה כיום על 50% והיא זוכה להצלחה מיוחדת בסין הבונה שכונות שלמות המבוססות אך ורק על קופסאות תקשורת אופטיות חדישות ביותר. עד כה הצליחה ברודלייט לשמור על מעמדה המוביל בענף ה־GPON, ומנגד היוותה יעד לרכישה ע"י ענקיות שבבי התקשורת כגון פריסקייל וברודקום . נקווה כי בשנה הקרובה תמשיך לגדול ולהתפתח כחברה עצמאית. לחילופין יתכן ותירכש ע"י אחת ממתחרותיה הגדולות.
ASOCS – אסוקס הוקמה ב- 2003 ע"י פרופ' שמעון ליצין, (שהיה מעורב בעבר ב- M Systems וכיום משמש כפרופסור באוניברסיטת תל אביב) ודורון סלומון, ומנוהלת ע"י גלעד גרון. החברה מפתחת שבבי תקשורת להתקנים ניידים, ומספקת פתרון אחיד למגוון פרוטוקולים סלולריים ואלחוטיים, וכן לישומים שונים כגון טלוויזיה דיגיטלית. בתחילת 2011 הצטרף לרשימת המשקיעים של החברה הגורו הטכנולוגי ג'ורג' גילדר ובעקבות זאת יצאה לגיוס של 12 מליון דולר. בשנה הקרובה תמשיך אסוקס לשווק מוצריה במזרח אסיה (בעיקר בסין) שם היא מוכרת שבב אחד התומך בתקן ה- GSM עם התקן הסיני TDSCDMA (הדור השלישי הסיני), ושידורי טלווויזיה מסוג CNNB. כמו כן תרחיב ASOCS את פעילותה לשוק הצבאי ותנצל את יכולותיה להקטין בעד 95% את נפח ומשקל מערכות התקשורת במזל"טים, טילים וציוד תקשורת טקטי. זוהי ללא ספק בשורה חשובה לחברה ובעקבות שיתוף הפעולה האסטרטגי שחתמה עם אחת מחברות התעשיה הבטחונית בארץ צפויה השפעה חיובית על ביצועיה כבר בשנה הקרובה.
SIKLU – כבר כשבוחנים את שורת מקימיה של Siklu שהוקמה ב 2008 ניתן לראות כי מדובר בחברה מבטיחה. רשימת היזמים כוללת את איציק קירשנבאום, מייסד את Vascure ו Envara המשמש כנשיא ויו"ר, הטכנולוג הראשי יגאל לייבה, היה אחראי על פיתוח שבב הMobile-WiMAX הראשון של Runcom , ברוך שוורץ שהיה ראש צוות פיתוח תוכנה במשרד הביטחון ואלעד דיין, אשר שימש כמנהל תחום הRF- בקבוצת ה WiMax של אינטל. בתחילת שנת 2011 זכתה החברה בפרס החדשנות של Sullivan & Frost ובאוקטובר 2011 השלימה סיקלו המפתחת פתרונות קישוריות בגלים מילימטריים עבור רשתות סלולריות, גיוס של 19 מליון דולר מחברת קואלקום, קרן Amiti Ventures ומשקיעים אחרים. המשקיעים החדשים הצטרפו למשקיעה הותיקים תמיר פישמן, אוורגרין וארגונאוט. הטכנולוגיה שפיתחה החברה לתשתיות אלחוטית המבוסס על Wireless Ethernet מספקת פתרון טוב לדרישות רשתות ה- LTE החדשות ושנת 2012 מנבאת טובות לחברה הצעירה.
Siverge – החברה שהוקמה ב- 2005 פיתחה שבב המיועד לתשתיות התקשורת חשובות (מתגים, נתבים, מרכזיות ותחנות תמסורת) ולטענת החברה מסוגל להגדיל את רוחב הפס עד פי 10 ובכך להקל עומסי העברת נתונים ובמיוחד בצווארי הבקבוק הנוצרים מהגדלת כמות הגולשים באינטרנט הסלולרי. החברה המנוהלת ע"י ד"ר יובל ברגר גייסה עד כה 40 מיליון דולר מהקרנות סידר, מאגמה, גנדיר ואוורגרין. השבב החדש שפיתחה החברה כבר סייע לחברה למכור בכמה מליוני דולר ליצרני ציוד תקשורת במזרח ועם התגברות תעבורת תקשורת האינטרנט הסלולרי צפוי להכניס לה עשרות מליוני דולר כבר בשנה הקרובה.
Compass EOS – החברה שהוקמה לפני 6 שנים (2005) ע"י חבורת יוצאי חברת האופטיקה פאקטלייט, וביוזמתו של ד"ר מיכאל מאש השלימה בשנה האחרונה גיוס של 40 מליון דולר בהובלת ענקית התקשורת סיסקו, והקרן הסינגפורית־סעודית קרסנט פוינט . אל השתיים הצטרפו גם הקרנות פיטנגו, נורת'ברידג' ובנצ'מרק לצד משקיעים שנחשפים כעת לראשונה: יובל שחר, לשעבר מנהל הפיתוח של סיסקו בארץ, וקרן ההון סיכון ונרוק, המנוהלת בישראל על ידי אוהד פינקלשטיין. קומפס פיתחה שבב אופטי המיועד לשמש כנתב ברשתות תקשורת .יחודו במשקלו הנמוך ,מס' קילוגרמים בודדים, במהירות העברת הנתונים שלו, פי 200 ! ממוצרים מתחרים ובמחירו הנמוך פי 70. בשנה האחרונה חוותה החברה צמיחה גדולה ומהירה והכפילה את מספר עובדיה לכ־200. זוהי פתיחה מצוינת לשנת העסקים החדשה.