TrendForce, חברת מחקר מטייוואן, מציינת כי ההתרחבות בהיקף הייצור נובעת בעיקר ממדיניות ההחלפה המקומית של שבבים שמנהיגה ממשלת סין. מדיניות זו נועדה להפחית את התלות בשבבים מיובאים, במיוחד על רקע המאמצים של ארצות הברית להגביל את גישת סין לטכנולוגיות מתקדמות, ולחזק את מעמדה של סין בשרשרת הערך העולמית של השבבים
בעוד שהתעשייה מתמקדת לרוב בטכנולוגיות הסיליקון המתקדמות ביותר, סין ממשיכה להרחיב את ייצור השבבים בטכנולוגיות "בוגרות", כך מדווחת חברת המחקר TrendForce. על פי התחזית, ייצור השבבים בטכנולוגיות אלו צפוי לגדול ב-6% בשנת 2025.
TrendForce, חברת מחקר מטייוואן, מציינת כי ההתרחבות בהיקף הייצור נובעת בעיקר ממדיניות ההחלפה המקומית של שבבים שמנהיגה ממשלת סין. מדיניות זו נועדה להפחית את התלות בשבבים מיובאים, במיוחד על רקע המאמצים של ארצות הברית להגביל את גישת סין לטכנולוגיות מתקדמות, ולחזק את מעמדה של סין בשרשרת הערך העולמית של השבבים.
לפי הדו"ח, הגדלת ההיקפים תביא לכך שחלקה של סין בייצור בטכנולוגיות בוגרות בקרב עשרת מפעלי הייצור הגדולים בעולם יעלה על 25% עד סוף 2025. העליות המשמעותיות ביותר צפויות בשבבים המיוצרים בטכנולוגיות של 28 ננומטר ו-22 ננומטר, אך המפעלים בסין מתקדמים גם בטכנולוגיות ייצור מיוחדות נוספות.
TrendForce מדווחת כי הביקוש הגובר לשבבים בטכנולוגיות בוגרות בתחומים כמו רכב, תעשייה וצרכנות מניע את ההתרחבות העולמית ביכולות הייצור של שבבים אלו. דוגמה לכך היא מפעל JASM של חברת TSMC בקומאמוטו, יפן.
למרות הצמיחה, התוכניות של סין מעוררות דאגה בקרב מספר גורמים. בתחילת השנה, דו"ח העריך כי יכולת ייצור השבבים של המדינה תוכפל במהלך חמש עד שבע השנים הקרובות, מה שעלול להוביל לעודף היצע בשוק העולמי. באירופה ובארה"ב נבדקות התלויות בטכנולוגיות ייצור בוגרות, ונשקלת פעולה מתואמת להתמודדות עם אתגר זה.
למרות החששות, TrendForce מעריכה כי טכנולוגיות ייצור של 28 ננומטר ומעלה יראו עלייה של כ-5 עד 10 אחוזים בניצול היכולות במחצית השנייה של 2024, בהשוואה למחצית הראשונה. זאת בניגוד לטכנולוגיות המתקדמות של 3 עד 5 ננומטר המשמשות לייצור מעבדים וכרטיסי גרפיקה, שצפויות להגיע לניצול מלא עד סוף השנה.